Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

137 artikelen gevonden. Artikel 66 tot 70
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 15 september 2013

Ex-CEO Barclays: Omvang banken blijft probleem

Vijf jaar na de val van LEHMAN BROTHERS blijft de omvang van veel grote banken een bedreiging voor het internationale financiële systeem. Dat stelt de voormalige topman van de grote Britse bank Barclays, Bob Diamond, in een stuk op de website van de krant Financial Times.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Bankenexperts: nieuwe crisis niet uitgesloten

Het faillissement van LEHMAN BROTHERS in 2008 vormde een dieptepunt in de financiële crisis.

Vijf jaar na de val van LEHMAN BROTHERS is een nieuwe financiële crisis verre van uitgesloten. Amerikaanse zakenbanken lijken weinig van de crisis te hebben geleerd, terwijl in Europa de problemen van zwakke banken nog moeten worden aangepakt. Dat zeggen hoogleraren Harald Benink en Sylvester Eijffinger.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Nog een keer proberen?

Nog een keer proberen Zondag is het vijf jaar geleden dat de droom van Al-Qaeda uitkwam, op een haar na. Wat vier vliegtuigen op 11 september 2001 in de verste verte niet wisten te bewerkstelligen, speelde de financiële sector op 15 september 2008 bijna klaar: de diepe ontwrichting van onze beschaving.

Het is opvallend hoe weinig mensen dit beseffen. Collega’s op de economieredactie bij The Guardian vertellen hoe ze op de dag van het faillissement van LEHMAN BROTHERS hun huisgenoten belden om voedsel te hamsteren. Sommige bankiers in de City kochten wapens.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Hoe vergaat het de G7 – 5 jaar na Lehman?

Met de verjaardag van de val van LEHMAN BROTHERS in het verschiet, vroeg Zerohedge zich af hoe het met de ontwikkelde landen is gegaan de laatste 5 jaar. Wat is de kostprijs geweest om het systeem te stabiliseren en de economie te redden van de ondergang?

Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Banken hebben niets geleerd van Lehman

De val van Lehman maakte pijnlijk duidelijk dat er een mentaliteitsomslag nodig was in de financiële sector. Weg met de verdorven bankcultuur vol risico, eigen belang en perverse prikkels. Leren van de fouten. Vijf jaar later is hier weinig van terecht gekomen.

Het is deze week vijf jaar geleden dat LEHMAN BROTHERS noodgedwongen het faillissement moest aanvragen. Het zou het startschot vormen voor de kredietcrisis die overal ter wereld zijn weerslag kende. Ook in Nederland. Binnen amper twee maanden moesten zowel Fortis/ABN Amro, ING en SNS aankloppen bij de Nederlandse overheid voor steun.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$