Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 66 tot 70
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Goud bij beste beleggingen sinds Lehmann

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat LEHMAN BROTHERS de financiële markten naar de rand van de afgrond duwde. Welke beleggingen rendeerde sinsdien bovengemmideld?

Het NRC handelsblad besteedde een artikel aan de beste beleggingen sinds het omvallen van Lehmann Brohters...

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 15 september 2013

Ex-CEO Barclays: Omvang banken blijft probleem

Vijf jaar na de val van LEHMAN BROTHERS blijft de omvang van veel grote banken een bedreiging voor het internationale financiële systeem. Dat stelt de voormalige topman van de grote Britse bank Barclays, Bob Diamond, in een stuk op de website van de krant Financial Times.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Bankenexperts: nieuwe crisis niet uitgesloten

Het faillissement van LEHMAN BROTHERS in 2008 vormde een dieptepunt in de financiële crisis.

Vijf jaar na de val van LEHMAN BROTHERS is een nieuwe financiële crisis verre van uitgesloten. Amerikaanse zakenbanken lijken weinig van de crisis te hebben geleerd, terwijl in Europa de problemen van zwakke banken nog moeten worden aangepakt. Dat zeggen hoogleraren Harald Benink en Sylvester Eijffinger.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Nog een keer proberen?

Nog een keer proberen Zondag is het vijf jaar geleden dat de droom van Al-Qaeda uitkwam, op een haar na. Wat vier vliegtuigen op 11 september 2001 in de verste verte niet wisten te bewerkstelligen, speelde de financiële sector op 15 september 2008 bijna klaar: de diepe ontwrichting van onze beschaving.

Het is opvallend hoe weinig mensen dit beseffen. Collega’s op de economieredactie bij The Guardian vertellen hoe ze op de dag van het faillissement van LEHMAN BROTHERS hun huisgenoten belden om voedsel te hamsteren. Sommige bankiers in de City kochten wapens.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Hoe vergaat het de G7 – 5 jaar na Lehman?

Met de verjaardag van de val van LEHMAN BROTHERS in het verschiet, vroeg Zerohedge zich af hoe het met de ontwikkelde landen is gegaan de laatste 5 jaar. Wat is de kostprijs geweest om het systeem te stabiliseren en de economie te redden van de ondergang?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$