Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 71 tot 75
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

“De kans op een nieuwe financiële crisis is zo goed als nul”

We zitten bijna aan de 5e verjaardag van de val van LEHMAN BROTHERS. De val van LEHMAN BROTHERS staat symbool voor het begin van de financiële crisis die tot op de dag van vandaag nog steeds over de wereld raast. De problemen van 5 jaar geleden zijn vandaag nog brandend actueel en ze zijn zo goed als niet aangepakt. Voormalig Treasury Secretary Henry Paulson en James 'not Jim' Gorman, CEO bij Morgan Stanley geven hun visie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 september 2013

Een échte crisis en dan stromen de kerken weer vol

De wereld stond ten tijde van de val van LEHMAN BROTHERS op enkele uren van een totale instorting. Weinig mensen beseffen dat het toen echt bijna 'game over' was voor het kapitalisme. Een van de Amerikaanse topmensen heeft verklaard dat hij toen naar zijn vrouw heeft gebeld om te zeggen dat ze alles wat ze kon krijgen moest gaan kopen in de supermarkt. Want zo zal het zijn als we effectief ooit een 'game over' krijgen. En dan rest er nog 1 toevluchtsoord,... de kerken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 augustus 2013

Pimco CEO El-Erian: “5 jaar na Lehman is de wereld nog steeds verontrustend”

Over enkele weken vieren we de 5e verjaardag van de val van LEHMAN BROTHERS. De val van LEHMAN BROTHERS luide het officiële begin in van de financiële crisis. 

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 augustus 2013

'Olie aan 150 dollar per vat bij oorlog in Syrië'

Indien de Société Générale het bij het rechte eind heeft en de olieprijs door een Syrische oorlog tot 150 dollar per vat stijgt, staat de wereldeconomie opnieuw voor een schok die enkel vergelijkbaar is met wat zich in 2008 ten tijde van de val van de LEHMAN BROTHERS bank afspeelde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Spanning op de goudmarkt: goud in backwardation!

De kosten om goud te lenen, de zogenaamde 'lease rates', stegen afgelopen week naar een niveau dat we sinds de val van LEHMAN BROTHERS in 2008 niet meer gezien hebben. Een scherpe daling of een negatieve lease rate betekent dat de bereidheid om goud uit te lenen voor dollars afneemt, een indicatie van krapte in de fysieke goudmarkt zegtLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$