Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 71 tot 75
Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Banken hebben niets geleerd van Lehman

De val van Lehman maakte pijnlijk duidelijk dat er een mentaliteitsomslag nodig was in de financiële sector. Weg met de verdorven bankcultuur vol risico, eigen belang en perverse prikkels. Leren van de fouten. Vijf jaar later is hier weinig van terecht gekomen.

Het is deze week vijf jaar geleden dat LEHMAN BROTHERS noodgedwongen het faillissement moest aanvragen. Het zou het startschot vormen voor de kredietcrisis die overal ter wereld zijn weerslag kende. Ook in Nederland. Binnen amper twee maanden moesten zowel Fortis/ABN Amro, ING en SNS aankloppen bij de Nederlandse overheid voor steun.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

5 jaar na Lehman is er nog niet veel veranderd

5 jaar na de val van LEHMAN BROTHERS zijn er in de Verenigde Staten nog niet veel schulden afbetaald zegt National Association for Business Economics (NABE) op MarketWatch.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

“De kans op een nieuwe financiële crisis is zo goed als nul”

We zitten bijna aan de 5e verjaardag van de val van LEHMAN BROTHERS. De val van LEHMAN BROTHERS staat symbool voor het begin van de financiële crisis die tot op de dag van vandaag nog steeds over de wereld raast. De problemen van 5 jaar geleden zijn vandaag nog brandend actueel en ze zijn zo goed als niet aangepakt. Voormalig Treasury Secretary Henry Paulson en James 'not Jim' Gorman, CEO bij Morgan Stanley geven hun visie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 september 2013

Een échte crisis en dan stromen de kerken weer vol

De wereld stond ten tijde van de val van LEHMAN BROTHERS op enkele uren van een totale instorting. Weinig mensen beseffen dat het toen echt bijna 'game over' was voor het kapitalisme. Een van de Amerikaanse topmensen heeft verklaard dat hij toen naar zijn vrouw heeft gebeld om te zeggen dat ze alles wat ze kon krijgen moest gaan kopen in de supermarkt. Want zo zal het zijn als we effectief ooit een 'game over' krijgen. En dan rest er nog 1 toevluchtsoord,... de kerken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 augustus 2013

Pimco CEO El-Erian: “5 jaar na Lehman is de wereld nog steeds verontrustend”

Over enkele weken vieren we de 5e verjaardag van de val van LEHMAN BROTHERS. De val van LEHMAN BROTHERS luide het officiële begin in van de financiële crisis. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$