Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

137 artikelen gevonden. Artikel 76 tot 80
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Spanning op de goudmarkt: goud in backwardation!

De kosten om goud te lenen, de zogenaamde 'lease rates', stegen afgelopen week naar een niveau dat we sinds de val van LEHMAN BROTHERS in 2008 niet meer gezien hebben. Een scherpe daling of een negatieve lease rate betekent dat de bereidheid om goud uit te lenen voor dollars afneemt, een indicatie van krapte in de fysieke goudmarkt zegt

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Goudmarkt staat onder druk!

De kosten om goud te lenen, de zogenaamde 'lease rates', stegen afgelopen week naar een niveau dat we sinds de val van LEHMAN BROTHERS in 2008 niet meer gezien hebben. Een scherpe daling of een negatieve lease rate betekent dat de bereidheid om goud uit te lenen voor dollars afneemt, een indicatie van krapte in de fysieke goudmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Pas op! De Fed weet ook niet alles (Kijk op de week)

[...]

De vraagt rijst nu: was het de Fed die de forse correctie in gang heeft gezet of zijn het de problemen in China? Over China weten we eigenlijk niet veel, maar de verhalen die deze kant op komen wijzen allemaal in de richting van een LEHMAN BROTHERS moment. Een eigen Chinese bankencrisis zoals we die hier in Europa en de Verenigde Staten al gekend hebben. Maar waarom goud? China is toch het land van het goud? Als er paniek heerst wordt eerst het meest onbeminde buiten gegooid.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Een monumentaal monetair experiment

Sinds de val van LEHMAN BROTHERS, in september 2008, is de wereld getuige van een monetair experiment dat buiten Japan in deze omvang geen historisch precedent kent. Eufemistisch klinkende aanduidingen als Quantitative Easing (QE) of Credit Easing (CE) en Zero Interest Rate Policy (ZIRP) komen bij de gemiddelde toehoorder weliswaar amper door de vervelingsdrempel heen, maar verhullen wel maatregelen die een gevaarlijke monetaire impasse etaleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Chinese banksector op weg naar Lehman moment

De interbankenmarkt in China lijkt op te drogen nadat de overnight repo, de rente die de banken aan elkaar aanrekenen om geld te plaatsen, afgelopen nacht explodeerde naar 25 procent. De explosie van de repo duidt op een stijgend wantrouwen tussen de banken. In de aanloop van de val bij LEHMAN BROTHERS zag de Amerikaanse interbankenmarkt een gelijkaardig fenomeen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$