Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 81 tot 85
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Chinese banksector op weg naar Lehman moment

De interbankenmarkt in China lijkt op te drogen nadat de overnight repo, de rente die de banken aan elkaar aanrekenen om geld te plaatsen, afgelopen nacht explodeerde naar 25 procent. De explosie van de repo duidt op een stijgend wantrouwen tussen de banken. In de aanloop van de val bij LEHMAN BROTHERS zag de Amerikaanse interbankenmarkt een gelijkaardig fenomeen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

China zit met een heel groot probleem

China heeft zichzelf opgezadeld met een enorm probleem. De stimulus die het land op zijn economie losliet in de nasleep van de LEHMAN BROTHERS debacle blijkt achteraf veel te veel geweest te zijn waardoor de Chinese economie nu met een enorm capaciteitsoverschot zit. Samen met de kredietbubbel zit China dus ook met een capaciteitsbubbel.

China injecteerde in 2008 zo'n slordige 4 biljoen Yuan in de economie. Lokale overheden deden daar nog eens 13 biljoen Yuan bovenop. In 2008 was dit misschien wel nodig geweest om de economie te stabiliseren, maar de intensieve focus op investeringen was teveel gericht op vaste activa en de vastgoedsector.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Ed Yardeni: Irrational Exuberance voor aandelen

is er een irreële overdrijving bij de aandelen, en dan vooral bij de Europese aandelen.  

De MSCI Europe stock price index staat meer dan 80 % hoger dan zijn dieptepunt van maart 2009 terwijl de Europese economie de laatste 6 kwartalen met 1,5 % wist te krimpen. Beleggers zijn waarschijnlijk gewoon opgelucht dat een Europese LEHMAN BROTHERS werd vermeden, maar er is geen fundamentele reden om aandelen zo hoog te sturen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Wall Street is de nieuwe veilige vluchthaven

De markten hebben de Europese kopzorgen van zich afgeschud en banen zich onstuitbaar een weg naar voren. De vrees voor een meltdown in Europa van het formaat zoals we die na het omvallen van LEHMAN BROTHERS in 2008 hebben beleefd is naar de achtergrond verdwenen.

Ed Yardeni van Yardeni Research beschouwt Wall Street als de nieuwe veilige vluchthaven. Amerikaanse aandelen zijn bovendien niet te duur, de waarderingen bevinden zich op dit moment slechts op het niveau waar ze stonden voor het uitbreken van de Griekenland-crisis.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Aan deze grafiek kun je zien hoe slecht de euro voor ons is

In 2008 en 2009 was de hele wereld in recessie, na de val van LEHMAN BROTHERS. Maar in de rest van de wereld is de crisis langzaam aan overwonnen. In Japan gaat het goed, in Afrika uitstekend, in Azië heel behoorlijk en in de VS opmerkelijk voorspoedig. Alleen Europa, met onze eurocrisis, blijft sterk achter en glijdt alweer in een recessie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$