EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 24 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 81 tot 85
Geplaatst op: vrijdag 21 juni 2013

Een monumentaal monetair experiment

Sinds de val van LEHMAN BROTHERS, in september 2008, is de wereld getuige van een monetair experiment dat buiten Japan in deze omvang geen historisch precedent kent. Eufemistisch klinkende aanduidingen als Quantitative Easing (QE) of Credit Easing (CE) en Zero Interest Rate Policy (ZIRP) komen bij de gemiddelde toehoorder weliswaar amper door de vervelingsdrempel heen, maar verhullen wel maatregelen die een gevaarlijke monetaire impasse etaleren.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 20 juni 2013

Chinese banksector op weg naar Lehman moment

De interbankenmarkt in China lijkt op te drogen nadat de overnight repo, de rente die de banken aan elkaar aanrekenen om geld te plaatsen, afgelopen nacht explodeerde naar 25 procent. De explosie van de repo duidt op een stijgend wantrouwen tussen de banken. In de aanloop van de val bij LEHMAN BROTHERS zag de Amerikaanse interbankenmarkt een gelijkaardig fenomeen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 18 juni 2013

China zit met een heel groot probleem

China heeft zichzelf opgezadeld met een enorm probleem. De stimulus die het land op zijn economie losliet in de nasleep van de LEHMAN BROTHERS debacle blijkt achteraf veel te veel geweest te zijn waardoor de Chinese economie nu met een enorm capaciteitsoverschot zit. Samen met de kredietbubbel zit China dus ook met een capaciteitsbubbel.

China injecteerde in 2008 zo'n slordige 4 biljoen Yuan in de economie. Lokale overheden deden daar nog eens 13 biljoen Yuan bovenop. In 2008 was dit misschien wel nodig geweest om de economie te stabiliseren, maar de intensieve focus op investeringen was teveel gericht op vaste activa en de vastgoedsector.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 23 mei 2013

Ed Yardeni: Irrational Exuberance voor aandelen

is er een irreële overdrijving bij de aandelen, en dan vooral bij de Europese aandelen.  

is er een irreële overdrijving bij de aandelen, en dan vooral bij de Europese aandelen.  

De MSCI Europe stock price index staat meer dan 80 % hoger dan zijn dieptepunt van maart 2009 terwijl de Europese economie de laatste 6 kwartalen met 1,5 % wist te krimpen. Beleggers zijn waarschijnlijk gewoon opgelucht dat een Europese LEHMAN BROTHERS werd vermeden, maar er is geen fundamentele reden om aandelen zo hoog te sturen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 17 mei 2013

Wall Street is de nieuwe veilige vluchthaven

De markten hebben de Europese kopzorgen van zich afgeschud en banen zich onstuitbaar een weg naar voren. De vrees voor een meltdown in Europa van het formaat zoals we die na het omvallen van LEHMAN BROTHERS in 2008 hebben beleefd is naar de achtergrond verdwenen.

Ed Yardeni van Yardeni Research beschouwt Wall Street als de nieuwe veilige vluchthaven. Amerikaanse aandelen zijn bovendien niet te duur, de waarderingen bevinden zich op dit moment slechts op het niveau waar ze stonden voor het uitbreken van de Griekenland-crisis.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs