Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 81 tot 85
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Ed Yardeni: Irrational Exuberance voor aandelen

is er een irreële overdrijving bij de aandelen, en dan vooral bij de Europese aandelen.  

De MSCI Europe stock price index staat meer dan 80 % hoger dan zijn dieptepunt van maart 2009 terwijl de Europese economie de laatste 6 kwartalen met 1,5 % wist te krimpen. Beleggers zijn waarschijnlijk gewoon opgelucht dat een Europese LEHMAN BROTHERS werd vermeden, maar er is geen fundamentele reden om aandelen zo hoog te sturen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Wall Street is de nieuwe veilige vluchthaven

De markten hebben de Europese kopzorgen van zich afgeschud en banen zich onstuitbaar een weg naar voren. De vrees voor een meltdown in Europa van het formaat zoals we die na het omvallen van LEHMAN BROTHERS in 2008 hebben beleefd is naar de achtergrond verdwenen.

Ed Yardeni van Yardeni Research beschouwt Wall Street als de nieuwe veilige vluchthaven. Amerikaanse aandelen zijn bovendien niet te duur, de waarderingen bevinden zich op dit moment slechts op het niveau waar ze stonden voor het uitbreken van de Griekenland-crisis.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Aan deze grafiek kun je zien hoe slecht de euro voor ons is

In 2008 en 2009 was de hele wereld in recessie, na de val van LEHMAN BROTHERS. Maar in de rest van de wereld is de crisis langzaam aan overwonnen. In Japan gaat het goed, in Afrika uitstekend, in Azië heel behoorlijk en in de VS opmerkelijk voorspoedig. Alleen Europa, met onze eurocrisis, blijft sterk achter en glijdt alweer in een recessie.

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Keerpunt Cyprus

Hoe de kwestie Cyprus ook gaat uitpakken, het vertrouwen in de financiële autoriteiten gaat een zeer forse deuk oplopen. En u weet hoe het gaat vertrouwen; het komt te voet, en gaat te paard. Op dit moment ziet het er naar uit dat vooral de bankrekeningen boven de €100.000 geplunderd gaan worden, met een haircut van zo’n 20 %. Maar ik heb ook al hogere percentages voorbij zien komen. Maar eigenlijk is het percentage niet zo belangrijk. Het feit dat er geld van de bankrekeningen wordt afgehaald om het banksysteem overeind te houden is hetgeen een schokgolf te weeg aan het brengen is die de val van LEHMAN BROTHERS zal doen verbleken. U weet wellicht nog dat deze laatste gebeurtenis het officiële startsein was voor de kredietcrisis.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Uw spaargeld: de nieuwe geldbron om de eurocrisis te financieren

De door de EU-ECB-IMF-troïka opgelegde maatregel om een gedeelte van het spaargeld (9,9% voor bedragen boven 100.000 euro; 6,75% voor bedragen daaronder) dat op Cypriotische banken staat geparkeerd te confisceren, heeft vele analisten met verstomming geslagen:

Met de maatregel om geld van de spaarders te confisceren blijft de eurozone de facto in gebreke wat betreft het naleven van de garantie die voor spaarrekeningen bestond sinds de val van de LEHMAN BROTHERS Bank in 2008 (...)Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$