Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 86 tot 90
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Infographic: de 10 grootste bedrijfsschandalen uit de VS geschiedenis

Welke waren de 10 grootste bedrijfsschandalen uit de geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika? Hoeveel schade werd er geleden? Wie werd er gestraft en werden er gevangenisstraffen uitgesproken? Deze infographic legt het allemaal mooi uit, met onder andere de val van Enron, LEHMAN BROTHERS, Worldcom, Tyco, AIG,... veel bekende namen uit de laatste jaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Wel veerkracht maar geen dynamisme in de wereldeconomie

Harvard professor Kenneth Rogoff was op economisch vlak één van de prijswinnaars van 2012. Hij voorspelde met een grote mate van accuraatheid wat er zou gebeuren. Daarom werd met bijzondere aandacht uitgekeken naar wat de professor voor dit jaar zou vertellen.

Rogoff, samen met Carmen Reinhart auteur van het boek ‘This time is different’, onderzocht tientallen financiële crisissen die in meer of in mindere mate vergelijkbaar waren wat met er zich afspeelde na het omklappen van LEHMAN BROTHERS in de herfst van 2008.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Wereldwijde werkloosheid stijgt in 2013 naar nieuw record; vicieuze cirkel

Uit een recent rapport van de International Labour Organization (ILO) blijkt dat de wereldwijde werkloosheid in 2013 naar een nieuwe record zal stijgen. Tevens gaat de ILO ervan uit dat de wereldwijde werkloosheid tot 2017 zal blijven toenemen. In 2012 steeg het aantal werklozen in de wereld met 4 miljoen. Volgens het rapport komt de stijging van de werkloosheid met name dor de stijging van het werkloosheidspercentage in de geïndustrialiseerde landen. Sinds de val van LEHMAN BROTHERS zijn er in de Westerse wereld zo’n 28 miljoen nieuwe werklozen bijgekomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

David Einhorn maakt brandhout van FED-beleid

David Einhorn is een bekende hedge fund manager. Met zijn fonds Greenlight Capital zat hij onder andere short op LEHMAN BROTHERS voor deze omviel. In een recente column maakt Einhorn brandhout van het beleid van de FED.

Einhorn zegt dat de perceptie is ontstaan dat meer jobs en meer consumptie enkel bekomen kunnen worden door meer quantitative easing, meer geldcreatie. Volgens hem zorgt meer geldcreatie er enkel voor dat de economie op den duur vertraagt.

In het begin werkt dit goed, maar naarmate er steeds meer voor dezelfde oplossing wordt gekozen, verdwijnt het effect…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

JPMorganChase verloor 10 miljard dollar door Bear Stearns over te nemen

De grote crisis van 2008 kende een climax toen de grond onder de voeten van LEHMAN BROTHERS weggeslagen werd. In feite had het al veel eerder mis kunnen lopen. Een klein half jaar voordien stond namelijk Bear Stearns al op het punt om te vallen, een klap die een gelijkaardig effect zou hebben gehad als de Lehman-val.

Bear Stearns werd toen door JPMorganChase overgenomen waardoor de markten nog een paar maanden respijt kregen. Op Wall Street wordt nog altijd gemord omdat de bank the Bear voor een prikje door JP zou overgenomen hebben. Concurrentievervalsing, zo luidt de beschuldiging.

Jamie Dimon van JPMorgan Chase heeft gisterenavond een boekje opengedaan over wat er werkelijk is gebeurd. JP heeft the Bear overgenomen om de Fed te plezieren, niet meer of niet minder. Uiteindelijk verloor de bank van Dimon bijna 10 miljard dollar aan deze overname. Dimon is niet zeker dat hij dezelfde beslissing zou nemen wanneer het probleem nog eens zou opduiken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$