EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 20 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 86 tot 90 met de

betekenis van het woord LEHMAN BROTHERS

Geplaatst op: donderdag 16 mei 2013

Aan deze grafiek kun je zien hoe slecht de euro voor ons is

In 2008 en 2009 was de hele wereld in recessie, na de val van LEHMAN BROTHERS. Maar in de rest van de wereld is de crisis langzaam aan overwonnen. In Japan gaat het goed, in Afrika uitstekend, in Azië heel behoorlijk en in de VS opmerkelijk voorspoedig. Alleen Europa, met onze eurocrisis, blijft sterk achter en glijdt alweer in een recessie.

Lees verder op welingelichtekringen.nl
Geplaatst op: maandag 25 maart 2013

Keerpunt Cyprus

Hoe de kwestie Cyprus ook gaat uitpakken, het vertrouwen in de financiële autoriteiten gaat een zeer forse deuk oplopen. En u weet hoe het gaat vertrouwen; het komt te voet, en gaat te paard. Op dit moment ziet het er naar uit dat vooral de bankrekeningen boven de €100.000 geplunderd gaan worden, met een haircut van zo’n 20 %. Maar ik heb ook al hogere percentages voorbij zien komen. Maar eigenlijk is het percentage niet zo belangrijk. Het feit dat er geld van de bankrekeningen wordt afgehaald om het banksysteem overeind te houden is hetgeen een schokgolf te weeg aan het brengen is die de val van LEHMAN BROTHERS zal doen verbleken. U weet wellicht nog dat deze laatste gebeurtenis het officiële startsein was voor de kredietcrisis.

Lees verder op The SilverMountain
Geplaatst op: maandag 18 maart 2013

Uw spaargeld: de nieuwe geldbron om de eurocrisis te financieren

De door de EU-ECB-IMF-troïka opgelegde maatregel om een gedeelte van het spaargeld (9,9% voor bedragen boven 100.000 euro; 6,75% voor bedragen daaronder) dat op Cypriotische banken staat geparkeerd te confisceren, heeft vele analisten met verstomming geslagen:

Met de maatregel om geld van de spaarders te confisceren blijft de eurozone de facto in gebreke wat betreft het naleven van de garantie die voor spaarrekeningen bestond sinds de val van de LEHMAN BROTHERS Bank in 2008 (...)

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 11 maart 2013

Infographic: de 10 grootste bedrijfsschandalen uit de VS geschiedenis

Welke waren de 10 grootste bedrijfsschandalen uit de geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika? Hoeveel schade werd er geleden? Wie werd er gestraft en werden er gevangenisstraffen uitgesproken? Deze infographic legt het allemaal mooi uit, met onder andere de val van Enron, LEHMAN BROTHERS, Worldcom, Tyco, AIG,... veel bekende namen uit de laatste jaren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 25 januari 2013

Wel veerkracht maar geen dynamisme in de wereldeconomie

Harvard professor Kenneth Rogoff was op economisch vlak één van de prijswinnaars van 2012. Hij voorspelde met een grote mate van accuraatheid wat er zou gebeuren. Daarom werd met bijzondere aandacht uitgekeken naar wat de professor voor dit jaar zou vertellen.

Rogoff, samen met Carmen Reinhart auteur van het boek ‘This time is different’, onderzocht tientallen financiële crisissen die in meer of in mindere mate vergelijkbaar waren wat met er zich afspeelde na het omklappen van LEHMAN BROTHERS in de herfst van 2008.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs