Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

137 artikelen gevonden. Artikel 91 tot 95
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

JPMorganChase verloor 10 miljard dollar door Bear Stearns over te nemen

De grote crisis van 2008 kende een climax toen de grond onder de voeten van LEHMAN BROTHERS weggeslagen werd. In feite had het al veel eerder mis kunnen lopen. Een klein half jaar voordien stond namelijk Bear Stearns al op het punt om te vallen, een klap die een gelijkaardig effect zou hebben gehad als de Lehman-val.

Bear Stearns werd toen door JPMorganChase overgenomen waardoor de markten nog een paar maanden respijt kregen. Op Wall Street wordt nog altijd gemord omdat de bank the Bear voor een prikje door JP zou overgenomen hebben. Concurrentievervalsing, zo luidt de beschuldiging.

Jamie Dimon van JPMorgan Chase heeft gisterenavond een boekje opengedaan over wat er werkelijk is gebeurd. JP heeft the Bear overgenomen om de Fed te plezieren, niet meer of niet minder. Uiteindelijk verloor de bank van Dimon bijna 10 miljard dollar aan deze overname. Dimon is niet zeker dat hij dezelfde beslissing zou nemen wanneer het probleem nog eens zou opduiken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Economie Europa en Amerika groeit verder uit elkaar

Europa en Amerika zaten na de val van LEHMAN BROTHERS en de daaropvolgende recessie in een gelijkaardige situatie. Beide continenten kwamen in een economische storm terecht waarbij de private sector massaal zijn schulden begon af te betalen. De private sector was hierbij niet meer in staat om op eigen benen economische groei te realiseren. Beide continenten kozen een andere aanpak waarbij de 2 economieën uit elkaar groeiden.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Amerikaanse fondsen keren Europa de rug toe

De onzekerheid over de uitkomst van Europa heeft ervoor gezorgd dat er het laatste jaar enorm veel geld uit Europese beleggingsfondsen is gevloeid. Bij een breakup zullen de gevolgen wereldwijd voelbaar zijn waarbij de val van LEHMAN BROTHERS klein bier zou zijn. De beleggingsfondsen zullen delen in de malaise.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 9 september 2012

'Merkel wil geen Grieks vertrek uit euro'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is van mening dat Griekenland de eurozone in geen geval mag verlaten en is bereid het land meer bewegingsruimte te geven. Dat meldde Der Spiegel op basis van bronnen rond Merkel.

,,We moeten een oplossing vinden'', zou Merkel hebben gezegd tegen ingewijden. Ze vreest volgens Der Spiegel bij een Grieks vertrek een domino-effect, vergelijkbaar met de crisis na het omvallen van LEHMAN BROTHERS in 2008. Ook de politieke risico's worden door Merkel als te groot ingeschat, schreef het blad.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 9 september 2012

'Merkel wil absoluut geen Grieks vertrek uit euro'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is van mening dat Griekenland de eurozone in geen geval mag verlaten en is bereid het land meer bewegingsruimte te geven.

Dat meldde Der Spiegel op basis van bronnen rond Merkel. ''We moeten een oplossing vinden'', zou Merkel hebben gezegd tegen ingewijden.

Ze vreest volgens Der Spiegel bij een Grieks vertrek een domino-effect, vergelijkbaar met de crisis na het omvallen van LEHMAN BROTHERS in 2008. Ook de politieke risico's worden door Merkel als te groot ingeschat, schreef het blad.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$