Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 96 tot 100
Bron: ftm.nl
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

'Ratingburo's zijn slechte voorspellers en dure praatjesmakers'

Rating bureaus zijn waardeloze voorspellers gebleken. Het zijn dure praatjesmakers, betoogt columnist Kilian Wawoe.

Wat hadden IJsland voor de crisis, LEHMAN BROTHERS voordat ze failliet gingen en de subprime hypotheken voordat ze waardeloos werden met elkaar gemeen? Antwoord: ze werden allemaal AAA gewaardeerd door de kredietbeoordelaars! Een normaal denkend mens zou de conclusie trekken dat je de beoordeling van ratingbureaus met een korrel zout moet nemen; helaas worden ze sindsdien alleen maar serieuzer genomen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Weer loodzware dag voor West-Europese beurzen: klok tikt ongenadig verder

De investeerders zijn zich maar al te goed bewust van het gevaar dat de Euro-zone momenteel loopt. De klok tikt ongenadig verder en wanneer er na de topmeeting van donderdag en vrijdag geen geloofwaardige oplossing op tafel ligt kunnen de poppen aan het dansen gaan.

Dat dansje kan een pijnlijk spektakel worden. Misschien weten we nog deze week voor eens en voor altijd dat er geen aanvaardbare oplossing mogelijk is. Wat er daarna te gebeuren staat durft niemand te voorspellen. Krijgen we LEHMAN BROTHERS in het kwadraat? Loopt het allemaal met een sisser af? Wie het weet mag het zeggen.

Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Is Nederland stiekem al failliet?

In het begin van de jaren 1990 tikte de Nederlandse staatsschuld de 200 miljard Euro (toen nog 440 miljard gulden) aan. Stapje voor stapje, en soms zelfs een sprongetje terug, groeide de staatsschuld rustig naar 250 miljard in het voorjaar van 2004, om in 2007 te groeien tot 259 miljard euro. Een staatsschuld waar menig land jaloers op was, aangezien de schuld als percentage van het BNP relatief laag uitviel op iets meer dan 40% van het BNP. Maar toen LEHMAN BROTHERS viel in 2008 sprong de schuld in 1 jaar tijd naar 346 miljard. Na een rustig 2009 werd in 2010 een eerste tik uitgedeeld door Griekenland en het jaar werd afgesloten met een schuld van 371 miljard.

Eind 2011 zal de staatsschuld op ruim 400 miljard uitkomen. En dat terwijl we een recessie tegemoet gaan. Het BNP zal dus dalen, terwijl de schuld groeit. Dat betekent dat de schuld als percentage van het BNP extra snel groeit. En wel zo snel dat we in de gevarenzone komen. Onze AAA-rating zal naar verwachting snel sneuvelen in 2012. Vervolgens stijgt de rente en dan zijn de huidige bezuinigingsplannen nog maar het begin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

En de winnaar is... Griekenland staat meer dan ooit in de kijker

Zondagavond krijgen al een eerste indicatie over wie de Griekse verkiezingen zou kunnen gewonnen hebben. De exit polls gaan daar iets meer over vertellen. Het is echter opvallend met welke kalmte de markten de verkiezingen tegemoet zien. De vrees voor een rampenscenario, eentje van het kaliber LEHMAN BROTHERS, lijkt verder weg dan ooit.

Hoe kan dat gevoel van rust verklaard worden? De investeerders beseffen dat het er op of er onder is, als puntje bij paaltje komt zal iedereen moeten samenspannen om het financieel huis overeind te houden. Samen sterk, zo luidt het motto. Dat motto moet volstaan om een herhaling van het Lehman-scenario te voorkomen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Wordt de zomer van 2012 een kopie van 2008?

Regelmatig horen we de vergelijking: de huidige situatie gelijkt sterk op die tijdens de periode voorafgaand aan de val van LEHMAN BROTHERS. Ook toen stonden de banken onder druk, onder andere vanwege het feit dat al in maart 2008 Bear Stearns slechts op het nippertje kon worden gered.

In hoeverre mag de gelijkenis tussen toen en nu au serieux genomen worden? Blijkbaar heel ver, want het was niemand minder dan Robert Zoellick, president van de Wereldbank, die in de Financial Times bovenstaande boodschap kwam uitdragen. Zoellick heeft er geen goed oog in.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$