Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 11 tot 15
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Deutsche Bank wilt 150 miljard belastinggeld

De premie om je te verzekeren tegen een default van Deutsche Bank is nu hoger dan crisisjaar 2008, het jaar waarin LEHMAN BROTHERS omviel en banken met miljarden aan belastinggeld overeind gehouden moesten worden.

De prijs van een zogeheten credit default swap op een 5-jaars bankobligatie van Deutsche Bank steeg vorige week naar 474 euro, terwijl je dezelfde verzekering twee jaar geleden nog voor ongeveer 100 euro kon afsluiten. Het aandeel Deutsche Bank is daarnaast in een jaar tijd met meer dan 60 procent gedaald op de Duitse beurs.

Misschien daarom ook niet vreemd dat topeconoom van Deutsche Bank, David Folkerts-Landau, tegen Welt am Sonntag aangeeft dat er een noodpakket van de Europese Unie van 150 miljard euro moet

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

Verzekering omvallen Deutsche Bank duurder dan 2008

De premie om je te verzekeren tegen een default van Deutsche Bank is nu hoger dan in 2008, het jaar waarin LEHMAN BROTHERS omviel en andere banken met miljarden aan belastinggeld overeind gehouden moesten worden. Het aandeel van de bank heeft in een jaar tijd 60% van haar waarde verloren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 mei 2016

Japanse premier waarschuwt voor nieuwe crisis

Volgens de Japanse premier Shinzo Abe ligt opnieuw een wereldwijde economische crisis op de loer. Dat zei de Japanner vrijdag na afloop van het overleg tussen de zeven grootste industrielanden, de G7, in Japan.

Volgens Abe zijn er parallellen te trekken met de crisis die in 2008 volgde op het faillissement van LEHMAN BROTHERS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 9 april 2016

Het angstaanjagende verband tussen Deutsche Bank en Lehman

De meeste mensen onder ons zullen zich nog wel de val van LEHMAN BROTHERS kunnen herinneren. Het faillissement van deze Amerikaanse zakenbank, in het jaar 2008, kunnen we als startsein nemen van de definitieve uitbraak van de financiële crisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

2 blunders kosten Europese economie honderden miljarden euro’s

De creatie van de euro zou vrede en economische voorspoed brengen op het oude continent. Sinds de val van LEHMAN BROTHERS lijkt Europa echter vervallen in een straat waar iedereen enkel voor zijn eigen deur keert en liefst van al zijn rommel nog onder de mat van de buren veegt. Maar 2 historische blunders steken er bovenuit, zegt Ewald Engelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$