Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 101 tot 105
Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Kopers van goud laten het wereldwijd afweten

Toen LEHMAN BROTHERS in december 2008 bankroet ging, wisten de beleggers niet hoe ze snel genoeg goud konden kopen. Bij het uitbreken van de Europese schuldencrisis, kochten ze nog meer goud. Hetzelfde gebeurde toen de Verenigde Staten hun triple A-rating verloren.

Maar nu hebben de kopers van goud de handdoek in de ring gegooid en dat in verschillende delen van de wereld. De interesse voor goud in de Verenigde Staten is sterk gedaald, maar hetzelfde gebeurt in Azië en in Europa. Sommige handelaren krijgen nog amper kandidaat-kopers over de vloer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

“ECB heeft eenzelfde hefboom als Lehman”

De Europese centrale bank steekt tot over haar oren in de schulden. Satyajit Das, een lid van het team economen dat Nouriel Roubini ondersteunt, stelt het zelfs heel cru: ze is even sterk geleveraged als LEHMAN BROTHERS voor deze investment bank in 2008 onder haar eigen gewicht omviel!

Om de vergelijking nog wat sterker te maken betrekt Das er ook Bear Stearns bij, een andere investment bank die vier jaar geleden door de knieën ging en overgenomen moest worden. De Europese centrale bank is er nu niet beter aan toe dan de banken die ze heeft helpen redden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Jeugdwerkloosheid Italië en Portugal loopt ook snel op

De schuldencrisis werd goed zichtbaar bij de val van LEHMAN BROTHERS in Amerika, maar ook in Europa ondervinden we de gevolgen van een vertragende economie, een vastgoed bubbel en een hoge schuldenlast. Het aanpassingsproces is niet makkelijk en duurt waarschijnlijk vele jaren, maar toch durven Europese landen de uitdaging aan. De bezuinigingen en de krimpende consumentenbestedingen hebben gezorgd voor een hogere werkloosheid, vooral in de zuidelijke landen van Europa. De jeugdwerkloosheid in Portugal en Italië loopt nu ook snel op.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Eurocrisis nog lang niet opgelost

De eurocrisis vormt niet alleen een gevaar voor Europa, maar ook voor Amerika.

The majority of European banks are leveraged 26 to 1. The European Central Bank is leveraged 36 to 1. Before it's collapse, LEHMAN BROTHERS was leveraged 30 to 1.

Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

Valt de Euro in mei-juni of pakt Draghi nogmaals zijn toverstokje?

Draghi heeft een paar mooie tovertrucs uitgehaald in de afgelopen maanden. Feitelijk was (en is) de gehele bankensector in Europa failliet. De toestand van de gemiddelde Europese bank is alleszins vergelijkbaar met die van de LEHMAN BROTHERS, net voordat die omviel. Draghi toverde het wel voor elkaar en daar verdient hij toch kudo’s voor. Maar nu de laatste ronde van geldcreatie al na een maand geen effect meer heeft, is de vraag of Draghi nog meer bazooka’s uit zijn hoge hoed kan toveren, want we staan aan de vooravond van een algehele systeemcrisis in de Eurozone.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$