Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 101 tot 105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

En de winnaar is... Griekenland staat meer dan ooit in de kijker

Zondagavond krijgen al een eerste indicatie over wie de Griekse verkiezingen zou kunnen gewonnen hebben. De exit polls gaan daar iets meer over vertellen. Het is echter opvallend met welke kalmte de markten de verkiezingen tegemoet zien. De vrees voor een rampenscenario, eentje van het kaliber LEHMAN BROTHERS, lijkt verder weg dan ooit.

Hoe kan dat gevoel van rust verklaard worden? De investeerders beseffen dat het er op of er onder is, als puntje bij paaltje komt zal iedereen moeten samenspannen om het financieel huis overeind te houden. Samen sterk, zo luidt het motto. Dat motto moet volstaan om een herhaling van het Lehman-scenario te voorkomen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Wordt de zomer van 2012 een kopie van 2008?

Regelmatig horen we de vergelijking: de huidige situatie gelijkt sterk op die tijdens de periode voorafgaand aan de val van LEHMAN BROTHERS. Ook toen stonden de banken onder druk, onder andere vanwege het feit dat al in maart 2008 Bear Stearns slechts op het nippertje kon worden gered.

In hoeverre mag de gelijkenis tussen toen en nu au serieux genomen worden? Blijkbaar heel ver, want het was niemand minder dan Robert Zoellick, president van de Wereldbank, die in de Financial Times bovenstaande boodschap kwam uitdragen. Zoellick heeft er geen goed oog in.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Kopers van goud laten het wereldwijd afweten

Toen LEHMAN BROTHERS in december 2008 bankroet ging, wisten de beleggers niet hoe ze snel genoeg goud konden kopen. Bij het uitbreken van de Europese schuldencrisis, kochten ze nog meer goud. Hetzelfde gebeurde toen de Verenigde Staten hun triple A-rating verloren.

Maar nu hebben de kopers van goud de handdoek in de ring gegooid en dat in verschillende delen van de wereld. De interesse voor goud in de Verenigde Staten is sterk gedaald, maar hetzelfde gebeurt in Azië en in Europa. Sommige handelaren krijgen nog amper kandidaat-kopers over de vloer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

“ECB heeft eenzelfde hefboom als Lehman”

De Europese centrale bank steekt tot over haar oren in de schulden. Satyajit Das, een lid van het team economen dat Nouriel Roubini ondersteunt, stelt het zelfs heel cru: ze is even sterk geleveraged als LEHMAN BROTHERS voor deze investment bank in 2008 onder haar eigen gewicht omviel!

Om de vergelijking nog wat sterker te maken betrekt Das er ook Bear Stearns bij, een andere investment bank die vier jaar geleden door de knieën ging en overgenomen moest worden. De Europese centrale bank is er nu niet beter aan toe dan de banken die ze heeft helpen redden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Jeugdwerkloosheid Italië en Portugal loopt ook snel op

De schuldencrisis werd goed zichtbaar bij de val van LEHMAN BROTHERS in Amerika, maar ook in Europa ondervinden we de gevolgen van een vertragende economie, een vastgoed bubbel en een hoge schuldenlast. Het aanpassingsproces is niet makkelijk en duurt waarschijnlijk vele jaren, maar toch durven Europese landen de uitdaging aan. De bezuinigingen en de krimpende consumentenbestedingen hebben gezorgd voor een hogere werkloosheid, vooral in de zuidelijke landen van Europa. De jeugdwerkloosheid in Portugal en Italië loopt nu ook snel op.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$