EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 21 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 106 tot 110 met de

betekenis van het woord LEHMAN BROTHERS

Geplaatst op: vrijdag 11 mei 2012

“ECB heeft eenzelfde hefboom als Lehman”

De Europese centrale bank steekt tot over haar oren in de schulden. Satyajit Das, een lid van het team economen dat Nouriel Roubini ondersteunt, stelt het zelfs heel cru: ze is even sterk geleveraged als LEHMAN BROTHERS voor deze investment bank in 2008 onder haar eigen gewicht omviel!

De Europese centrale bank steekt tot over haar oren in de schulden. Satyajit Das, een lid van het team economen dat Nouriel Roubini ondersteunt, stelt het zelfs heel cru: ze is even sterk geleveraged als LEHMAN BROTHERS voor deze investment bank in 2008 onder haar eigen gewicht omviel!

Om de vergelijking nog wat sterker te maken betrekt Das er ook Bear Stearns bij, een andere investment bank die vier jaar geleden door de knieën ging en overgenomen moest worden. De Europese centrale bank is er nu niet beter aan toe dan de banken die ze heeft helpen redden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 4 mei 2012

Jeugdwerkloosheid Italië en Portugal loopt ook snel op

De schuldencrisis werd goed zichtbaar bij de val van LEHMAN BROTHERS in Amerika, maar ook in Europa ondervinden we de gevolgen van een vertragende economie, een vastgoed bubbel en een hoge schuldenlast. Het aanpassingsproces is niet makkelijk en duurt waarschijnlijk vele jaren, maar toch durven Europese landen de uitdaging aan. De bezuinigingen en de krimpende consumentenbestedingen hebben gezorgd voor een hogere werkloosheid, vooral in de zuidelijke landen van Europa. De jeugdwerkloosheid in Portugal en Italië loopt nu ook snel op.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: woensdag 25 april 2012

Eurocrisis nog lang niet opgelost

De eurocrisis vormt niet alleen een gevaar voor Europa, maar ook voor Amerika.

De eurocrisis vormt niet alleen een gevaar voor Europa, maar ook voor Amerika.

The majority of European banks are leveraged 26 to 1. The European Central Bank is leveraged 36 to 1. Before it's collapse, LEHMAN BROTHERS was leveraged 30 to 1.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 11 april 2012

Valt de Euro in mei-juni of pakt Draghi nogmaals zijn toverstokje?

Draghi heeft een paar mooie tovertrucs uitgehaald in de afgelopen maanden. Feitelijk was (en is) de gehele bankensector in Europa failliet. De toestand van de gemiddelde Europese bank is alleszins vergelijkbaar met die van de LEHMAN BROTHERS, net voordat die omviel. Draghi toverde het wel voor elkaar en daar verdient hij toch kudo’s voor. Maar nu de laatste ronde van geldcreatie al na een maand geen effect meer heeft, is de vraag of Draghi nog meer bazooka’s uit zijn hoge hoed kan toveren, want we staan aan de vooravond van een algehele systeemcrisis in de Eurozone.

Lees verder op realiteitsblog.nl
Geplaatst op: dinsdag 27 maart 2012

Hoe de droom van de gouden 'generatie Y' uiteindelijk een nachtmerrie werd

De millenials (geboren tussen 1978 en 1994) zouden de nieuwe generatie goudhaantjes worden. Zij waren de eerste generatie die met internet en met gsm’s opgroeiden. Vanaf 2000 tot de dag dat de LEHMAN BROTHERS Bank failliet ging leek de sky de limit te gaan worden voor deze jongeren. Doch de voorbije jaren ontaarde hun droom in een ware nachtmerrie: geen enkele groep werd harder door de Grote Recessie getroffen dan zij. Hun carrières stokken. In Spanje en Griekenland heeft 1 op elke 2 van deze jongeren geen werk.  In de meeste landen zijn ze tot over hun oren bedolven onder de studieschulden. Het onderzoeksbureau Pew zette enkele onthutsende statistieken op een rij. Ze gelden voor de VS, maar geven een idee van hoe de meeste jongeren in de westerse wereld er vandaag voorstaan:

Lees verder op Express.be
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs