Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 106 tot 110
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Eurocrisis nog lang niet opgelost

De eurocrisis vormt niet alleen een gevaar voor Europa, maar ook voor Amerika.

The majority of European banks are leveraged 26 to 1. The European Central Bank is leveraged 36 to 1. Before it's collapse, LEHMAN BROTHERS was leveraged 30 to 1.

Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

Valt de Euro in mei-juni of pakt Draghi nogmaals zijn toverstokje?

Draghi heeft een paar mooie tovertrucs uitgehaald in de afgelopen maanden. Feitelijk was (en is) de gehele bankensector in Europa failliet. De toestand van de gemiddelde Europese bank is alleszins vergelijkbaar met die van de LEHMAN BROTHERS, net voordat die omviel. Draghi toverde het wel voor elkaar en daar verdient hij toch kudo’s voor. Maar nu de laatste ronde van geldcreatie al na een maand geen effect meer heeft, is de vraag of Draghi nog meer bazooka’s uit zijn hoge hoed kan toveren, want we staan aan de vooravond van een algehele systeemcrisis in de Eurozone.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Hoe de droom van de gouden 'generatie Y' uiteindelijk een nachtmerrie werd

De millenials (geboren tussen 1978 en 1994) zouden de nieuwe generatie goudhaantjes worden. Zij waren de eerste generatie die met internet en met gsm’s opgroeiden. Vanaf 2000 tot de dag dat de LEHMAN BROTHERS Bank failliet ging leek de sky de limit te gaan worden voor deze jongeren. Doch de voorbije jaren ontaarde hun droom in een ware nachtmerrie: geen enkele groep werd harder door de Grote Recessie getroffen dan zij. Hun carrières stokken. In Spanje en Griekenland heeft 1 op elke 2 van deze jongeren geen werk.  In de meeste landen zijn ze tot over hun oren bedolven onder de studieschulden. Het onderzoeksbureau Pew zette enkele onthutsende statistieken op een rij. Ze gelden voor de VS, maar geven een idee van hoe de meeste jongeren in de westerse wereld er vandaag voorstaan:

Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: zaterdag 10 maart 2012

Kettingreacties van Credit Default Swaps en faillisementen

Nu de ISDA heeft besloten dat de Credit Default Swaps geactiveerd gaan worden als gevolg van de gedwongen afschrijvingen op vrijdag 9 maart, is er een kans dat er een kettingreactie ontstaat van steeds meer activaties van Credit Default Swaps. Hoewel het beginbedrag slechts 3,2 miljard dollar betreft, kan dat snel uit de hand lopen. In deze blogpost leg ik uit hoe zo’n kettingreactie kan ontstaan en hoe deze, zonder kordaat optreden van overheden, tot een wereldwijde systeemcrisis kan leiden.

We gaan terug naar 2008, en wel naar LEHMAN BROTHERS, een zeer succesvolle bank aan het begin van de jaren 2000. Lehman investeerde vele miljarden dollars in de Amerikaanse huizenmarkt en kon door middel van “leveraging”, hefboomwerking, met een zeer klein eigen vermogen zeer veel hypotheken opkopen. Ze gingen steeds meer lenen, om nog meer geld te verdienen en dat ging erg lang goed. De geldbomen groeiden letterlijk tot in de hemel, zo leek het. Hun leverage ratio liep op van 24:1 in 2003 tot 31:1 in 2007. Ze leenden dus 31 keer meer geld uit dan dat ze zelf als onderpand hadden. Dit betekende echter wel dat zodra het uitstaande bedrag maar een paar procent (3 a 4% was al genoeg) zou dalen, in een klap al het kapitaal zou verdampen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 maart 2012

Lehman betaalt schulden

De failliete Amerikaanse bank LEHMAN BROTHERS begint komende maand met het betalen van schuldeisers. De bank verlaat deze week de zogenoemde Chapter 11-status, waarbij de instelling bescherming genoot tegen crediteuren, zo werd dinsdag bekendgemaakt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$