Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 111 tot 115
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

ECB nu net als LEHMAN BROTHERS pal voor financiële crash 2008

ECB geeft Europese banken megakredieten om staatsobligaties op te kopen - Ook EU parlement twijfelt nu aan nieuw verdrag;

Europa steekt in 2 jaar tijd bijna 1 biljoen euro in de banken - weggegooid geld waar de gewone burgers voor moeten betalen.

Om geld te creëren heb je geen drukpers nodig. Zoals eerder gemeld geeft de Europese Centrale Bank vanaf vandaag met enkele toetsaanslagen de in problemen geraakte banken in Europa megakredieten met een looptijd van drie jaar. Dit beleid is te vergelijken met het uitdelen van vlammenwerpers aan pyromanen. Ondertussen lijkt de balans van de ECB gevaarlijk veel op die van LEHMAN BROTHERS, pal vóór de crash van de Amerikaanse bank in 2008.

De laatste keer dat de ECB de geld-bazooka gebruikte was in 2009, toen de banken met 442 miljard euro overeind gehouden werden. U vraagt zich af waar die enorme som geld na slechts 2 jaar is gebleven en waarom er nu opnieuw een recordbedrag van 489 miljard euro in de financiële sector wordt gepompt?

Officieel luidt de verklaring dat de banken hierdoor in staat worden gesteld om het nog een paar jaar vol te houden. Feitelijk is echter sprake van een pure overlevingsstrijd van de eurozone. Omdat de ECB het officieel niet rechtstreeks mag doen, worden nu via de 'achterdeur' van de Europese banken massaal waardeloze staatsobligaties van bijvoorbeeld Spanje en Italië opgekocht. Spanje profiteerde hier deze week al van doordat het flink minder rente hoefde te betalen over zijn kortlopende staatsleningen.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: maandag 5 december 2011

Interventie centrale banken vorige week voorkwam totale instorting; situatie nog steeds kritiek

Britse financieel strateeg: 'We zijn héél dicht bij een bankrun in Europa' - Bank of England: 'Grieks bankroet 100% zeker';

Italianen, bang dat hun euro's straks niets meer waard zijn, brengen massaal hun spaargeld en vermogen onder in Zwitserland.

De interventie afgelopen week door de centrale banken van de belangrijkste economieën ter wereld blijkt niet, zoals door sommigen werd gespeculeerd, ingegeven om een grote Europese bank te redden, maar was een ware paniekactie om het instorten van het hele financiële systeem te voorkomen. Dat lukte, maar de situatie is nog altijd zeer kritiek. De banken vertrouwen elkaar in het geheel niet meer en buitenlandse partijen halen nog steeds massaal hun geld bij de Europese banken weg.

Vorige week steeg de euro-dollar basis swap -die aangeeft hoeveel de banken moeten betalen om hun euro's voor dollars in te wisselen- naar 1,6%. Sinds het uitbreken van de financiële crisis met het omvallen van LEHMAN BROTHERS in 2008 was deze waarde niet meer zó hoog geweest. Deze euro-dollar valuta swap is één van de belangrijkste indicatoren waaruit blijkt hoe het er wérkelijk voorstaat met de banken. Afgelopen woensdag gingen bij 1,6% alle alarmbellen rinkelen. Centrale banken van over de hele wereld grepen in om een dreigende crash te verhinderen.

[...]

Bron: de Tijd.be
Geplaatst: vrijdag 2 december 2011

Implosie euro veel erger dan Lehman

Een implosie van de eurozone zou traumatisch zijn en 'substantieel erger' dan de klap die de ondergang van LEHMAN BROTHERS in 2008 veroorzaakte. In de eerste twee jaar zou de gemiddelde Europeaan 12 procent armer worden. Dat ramen de economen van ING.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 oktober 2011

James Turk: LEHMAN BROTHERS 2.0

Op profitimes.com staat een interview van King World News met James Turk.

Volgens Turk zitten we nog steeds in de rats: “Think about what’s happening over here in Europe, Eric, you’ve got huge bank runs going on throughout the continent. There’s a dollar shortage, the forward rates on the euro and the dollar are out of whack, the swap rates are way out of whack, the gold forward rates are way out of whack.”

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2011

Actie van politiek of 'meltdown' banken

"Als politici niet met geloofwaardige oplossingen komen, dreigt een ineenstorting van het Europese bankensysteem in twee a drie weken". Dat voorspelt Robert Shapiro, adviseur van het IMF en de Amerikaanse regering. De crisis zal volgens hem "ernstiger" zijn dat na het faillissement van LEHMAN BROTHERS in 2008.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$