Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 111 tot 115
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Biflatie Bulletin: Huidige crisis in beeld

Via Zerohedge kwamen we aan het jaarrapport van het hedgefund Greenlight Capital. Dit fonds is van de beroemde hedgefund manager David Einhorn. Einhorn speelde een belangrijke rol in de val van LEHMAN BROTHERS. Hij gaf namelijk begin 2008 openlijk toe dat hij short posities had aangekocht. Einhorn heeft nu in zijn jaarrapport samengevat hoe de aandelenmarkten over het algemeen reageren rond de ontelbare eurotoppen van het afgelopen jaar. Zoals vrijwel altijd zegt een tekening meer dan duizend woorden:

[grafiek]

Verder aan bod:

Nog geen akkoord in Griekenland Lagarde wil ESF en EFSF samenvoegen Flinke prijsstijging huurwoningen WOZ-waarde stijgt in 2012 Apple boekt nieuw record £1,003,900,000,000

Quote of the Day: 'Uiteindelijk zal papieren geld altijd terugkeren naar haar intrinsiek waarde, namelijk 0'  -Voltaire-

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Europese jeugdwerkloosheid 1991 - 2012

De werkloosheid onder Europese jongeren is sinds de val van LEHMAN BROTHERS in vrijwel alle Europese landen fors gestegen. Vooral in Spanje en Griekenland is de jeugdwerkloosheid een groot probleem. In deze twee zwakkere eurolanden is bijna één op de twee jongeren werkloos. Alleen in Duitsland is de jeugdwerkloosheid gedaald in de afgelopen jaren.

[grafiek]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

ECB nu net als LEHMAN BROTHERS pal voor financiële crash 2008

ECB geeft Europese banken megakredieten om staatsobligaties op te kopen - Ook EU parlement twijfelt nu aan nieuw verdrag;

Europa steekt in 2 jaar tijd bijna 1 biljoen euro in de banken - weggegooid geld waar de gewone burgers voor moeten betalen.

Om geld te creëren heb je geen drukpers nodig. Zoals eerder gemeld geeft de Europese Centrale Bank vanaf vandaag met enkele toetsaanslagen de in problemen geraakte banken in Europa megakredieten met een looptijd van drie jaar. Dit beleid is te vergelijken met het uitdelen van vlammenwerpers aan pyromanen. Ondertussen lijkt de balans van de ECB gevaarlijk veel op die van LEHMAN BROTHERS, pal vóór de crash van de Amerikaanse bank in 2008.

De laatste keer dat de ECB de geld-bazooka gebruikte was in 2009, toen de banken met 442 miljard euro overeind gehouden werden. U vraagt zich af waar die enorme som geld na slechts 2 jaar is gebleven en waarom er nu opnieuw een recordbedrag van 489 miljard euro in de financiële sector wordt gepompt?

Officieel luidt de verklaring dat de banken hierdoor in staat worden gesteld om het nog een paar jaar vol te houden. Feitelijk is echter sprake van een pure overlevingsstrijd van de eurozone. Omdat de ECB het officieel niet rechtstreeks mag doen, worden nu via de 'achterdeur' van de Europese banken massaal waardeloze staatsobligaties van bijvoorbeeld Spanje en Italië opgekocht. Spanje profiteerde hier deze week al van doordat het flink minder rente hoefde te betalen over zijn kortlopende staatsleningen.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: maandag 5 december 2011

Interventie centrale banken vorige week voorkwam totale instorting; situatie nog steeds kritiek

Britse financieel strateeg: 'We zijn héél dicht bij een bankrun in Europa' - Bank of England: 'Grieks bankroet 100% zeker';

Italianen, bang dat hun euro's straks niets meer waard zijn, brengen massaal hun spaargeld en vermogen onder in Zwitserland.

De interventie afgelopen week door de centrale banken van de belangrijkste economieën ter wereld blijkt niet, zoals door sommigen werd gespeculeerd, ingegeven om een grote Europese bank te redden, maar was een ware paniekactie om het instorten van het hele financiële systeem te voorkomen. Dat lukte, maar de situatie is nog altijd zeer kritiek. De banken vertrouwen elkaar in het geheel niet meer en buitenlandse partijen halen nog steeds massaal hun geld bij de Europese banken weg.

Vorige week steeg de euro-dollar basis swap -die aangeeft hoeveel de banken moeten betalen om hun euro's voor dollars in te wisselen- naar 1,6%. Sinds het uitbreken van de financiële crisis met het omvallen van LEHMAN BROTHERS in 2008 was deze waarde niet meer zó hoog geweest. Deze euro-dollar valuta swap is één van de belangrijkste indicatoren waaruit blijkt hoe het er wérkelijk voorstaat met de banken. Afgelopen woensdag gingen bij 1,6% alle alarmbellen rinkelen. Centrale banken van over de hele wereld grepen in om een dreigende crash te verhinderen.

[...]

Bron: de Tijd.be
Geplaatst: vrijdag 2 december 2011

Implosie euro veel erger dan Lehman

Een implosie van de eurozone zou traumatisch zijn en 'substantieel erger' dan de klap die de ondergang van LEHMAN BROTHERS in 2008 veroorzaakte. In de eerste twee jaar zou de gemiddelde Europeaan 12 procent armer worden. Dat ramen de economen van ING.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$