Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 121 tot 125
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 september 2011

2011 = 2008, op 1 verschil na

Er worden veel vergelijkingen gemaakt tussen de crisis is 2008 en de huidige crisis in 2011. Er zijn dan ook veel gelijkenissen.

Na het LEHMAN BROTHERS debacle stegen de Amerikaanse staatsobligaties van 100 naar 143. Na de deal rond het nieuwe schuldplafond stegen de Amerikaanse staatsobligaties van 122 naar 140, een vergelijkbare stijging.

De crash van de aandelenmarkten van deze zomer is ook vergelijkbaar met de crash in 2008. En net als na Lehman, dreigt de Europese interbankenmarkt nu ook op te drogen.

Het grote verschil zit echter in de goudprijs...

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 28 augustus 2011

Enorme crash kan binnen weken uitbreken

Op de website van de Engelse krant The Telegraph kwam ik een alarmerend artikel tegen. De Credit Default Swaps op obligaties van grote Europese banken zijn namelijk gestegen tot een historisch hoog niveau. De premies voor de verzekeringen liggen inmiddels hoger dan tijdens de kredietcrisis die volgde na de val van LEHMAN BROTHERS. Een Credit Default Swap (CDS) is een overeenkomst tussen twee partijen waarbij het kredietrisico van een derde partij wordt overgedragen.

Bron: Telegraph.co.uk
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

Market crash 'could hit within weeks', warn bankers

A more severe crash than the one triggered by the collapse of LEHMAN BROTHERS could be on the way, according to alarm signals in the credit markets.

Insurance on the debt of several major European banks has now hit historic levels, higher even than those recorded during financial crisis caused by the US financial group's implosion nearly three years ago.

Credit default swaps on the bonds of Royal Bank of Scotland, BNP Paribas, Deutsche Bank and Intesa Sanpaolo, among others, flashed warning signals on Wednesday. Credit default swaps (CDS) on RBS were trading at 343.54 basis points, meaning the annual cost to insure £10m of the state-backed lender's bonds against default is now £343,540.

The cost of insuring RBS bonds is now higher than before the taxpayer was forced to step in and rescue the bank in October 2008, and shows the recent dramatic downturn in sentiment among credit investors towards banks.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2011

Nakende liquiditeitscrisis in Europa?

Er bereiken ons vanochtend enkele zorgwekkende berichten uit de Europese banksector.

Diverse banken in Europa hebben problemen om aan dollars te geraken.

De FD rapporteert:

Europese banken hebben grote moeite om aan dollars te komen voor bijvoorbeeld handel en investeringen van hun cliënten. De banken kregen gisteren tarieven voor zogenoemde dollarswaps voorgeschoteld die sinds het najaar van 2008, na het bankroet van de Amerikaanse zakenbank LEHMAN BROTHERS, niet meer zo hoog zijn geweest.

De oorzaak van het dollartekort is dat Amerikaanse beleggingsfondsen en banken Europa op dit moment mijden. Volgens een Nederlandse geldmarktdeskundige zijn ze bang voor de problemen met de schuldenlanden in de eurozone, de weerslag die dit heeft op Europese banken, en de politieke onmacht om ze op te lossen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juni 2011

Europese banken zijn terminaal (grafiek)

Onze banken draaien teveel op geleend geld. Voor iedere euro hebben Duitse banken bijvoorbeeld 32 euro aan leningen, becijferde IMF.

De vergelijking met LEHMAN BROTHERS is niet veraf: de investeringsbank ging in 2008 onderuit bij 31-1 leverage.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$