EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 24 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 121 tot 125 met de

betekenis van het woord LEHMAN BROTHERS

Geplaatst op: donderdag 15 september 2011

Wall Street opent licht hoger

De beurzen in New York zullen donderdag naar verwachting licht hoger openen, in navolging van de winsten in Europa.

De beurzen in New York zullen donderdag naar verwachting licht hoger openen, in navolging van de winsten in Europa.

Het is vandaag 3 jaar geleden dat de val van de Amerikaanse zakenbank LEHMAN BROTHERS een wereldwijde financiële crisis veroorzaakte.

Lees verder op RTL Z
Geplaatst op: vrijdag 9 september 2011

Soros: Crisis 'Worse Than Lehman'

Remember the collapse of LEHMAN BROTHERS? Europeans certainly do. As Europe struggles to contain its government debt crisis, the greatest fear is that one of the Continent’s major banks may fail, setting off a financial panic like the one sparked by Lehman’s bankruptcy in September 2008.

European policy makers, determined to avoid such a catastrophe, are prepared to use hundreds of billions of euros of bailout money to prevent any major bank from failing.

Lees verder op CNBC
Geplaatst op: maandag 5 september 2011

Huidige situatie lijkt op de crash van 2008

De recente daling van de waarde van bankaandelen lijkt op het crash-scenario van 2008. Dat zegt Josef Ackermann, CEO van de Deutsche Bank

De recente daling van de waarde van bankaandelen lijkt op het crash-scenario van 2008. Dat zegt Josef Ackermann, CEO van de Deutsche Bank

Er zijn parallelen te zien met de crash in 2008, waardoor LEHMAN BROTHERS failliet ging. De waarde van sommige Europese banken zijn dit jaar al met ruim 30% gedaald.

Lees verder op M&C
Geplaatst op: vrijdag 2 september 2011

2011 = 2008, op 1 verschil na

Er worden veel vergelijkingen gemaakt tussen de crisis is 2008 en de huidige crisis in 2011. Er zijn dan ook veel gelijkenissen.

Er worden veel vergelijkingen gemaakt tussen de crisis is 2008 en de huidige crisis in 2011. Er zijn dan ook veel gelijkenissen.

Na het LEHMAN BROTHERS debacle stegen de Amerikaanse staatsobligaties van 100 naar 143. Na de deal rond het nieuwe schuldplafond stegen de Amerikaanse staatsobligaties van 122 naar 140, een vergelijkbare stijging.

De crash van de aandelenmarkten van deze zomer is ook vergelijkbaar met de crash in 2008. En net als na Lehman, dreigt de Europese interbankenmarkt nu ook op te drogen.

Het grote verschil zit echter in de goudprijs...

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 28 augustus 2011

Enorme crash kan binnen weken uitbreken

Op de website van de Engelse krant The Telegraph kwam ik een alarmerend artikel tegen. De Credit Default Swaps op obligaties van grote Europese banken zijn namelijk gestegen tot een historisch hoog niveau. De premies voor de verzekeringen liggen inmiddels hoger dan tijdens de kredietcrisis die volgde na de val van LEHMAN BROTHERS. Een Credit Default Swap (CDS) is een overeenkomst tussen twee partijen waarbij het kredietrisico van een derde partij wordt overgedragen.

Lees verder op Biflatie.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs