Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 126 tot 130
Bron: Fonds Nieuws
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2011

Willem Buiter: De ECB zaait paniek

De ECB is bang voor besmettingsgevaar, zoals in 2008 na het omvallen van LEHMAN BROTHERS is gebeurd’, zegt Buiter. ‘Ik noem dat paniekzaaierij. Griekenland is zo klein, de markten kunnen dat verlies makkelijk opvangen.’

Buiter noemt in een interview met Fondsnieuws het gedrag van de toezichthouder onverantwoord.

‘De ECB heeft een conflicterend belang omdat zij veel Grieks staatspapier bezit, dat als onderpand diende voor kredieten aan banken. Schulden die geherstructureerd zijn, worden niet meer als onderpand geaccepteerd’, luidt zijn verklaring voor de afhoudende houding van de ECB.

Bron: http://www.beurs.com/2011/05/09/hoe-ziet-griekenland-er-straks-uit-zonder-euro/3749
Geplaatst: maandag 9 mei 2011

Hoe ziet Griekenland er straks uit (zonder Euro)?

Der Spiegel bespreekt vandaag welke de gevolgen zijn van een eventuele afschaffing van de euro voor Griekenland.

Terugkeer naar Drachma
Economen voorspellen dat een vertrek uit de eurozone ‘catastrofale gevolgen’ heeft voor de euro en voor Griekenland.

Als de oude munteenheid Drachma opnieuw wordt ingevoerd, dan pleegt het land ‘economische zelfmoord’.

Griekenland zal de Drachma devalueren, waardoor Grieken massaal de banken zullen bestormen om hun geld in euro’s af te halen. Banken dreigen na zo’n stormloop failliet te gaan.

Een terugtrekking uit de eurozone kan een domino-effect uitlokken dat het failliet van LEHMAN BROTHERS evenaart.

Lees Verder: Interne devaluatie, nieuwe lening voor Griekenland en kredietwaardigheid Griekenland omlaag.

Bron: Inveztor
Geplaatst: woensdag 27 april 2011

Marc Fiorentino: Dow Jones wist Lehman-crisis uit

Vergeet u dat faillissement van Lehman. Op het moment dat het hedge fund van Paulson en Goldman Sachs bij de Faillissementsrechtbank in Manhattan proberen de overblijfselen van Lehman te pakken, keert de Dow Jones terug op z’n niveau van juni 2008. Lehman? Wat is dat?

Gisteren is de Dow Jones teruggekeerd op z’n niveau van juni 2008
Een grappige dag gisteren. Op het moment dat de fondsen en banken die van de crisis geprofiteerd hebben bij de Faillissementsrechtbank vechten voor de overblijfselen van de LEHMAN BROTHERS, hervindt de Dow Jones z’n niveau van juni 2008 en wist daarmee de Lehman-crisis uit.

Dat is een spectaculaire prestatie, die niettemin zeer onverwacht was, gezien de gebeurtenissen die in de Verenigde Staten en op de gehele aarde plaatsvinden. Een Dow Jones op z’n hoogst, in een land dat een downgrade van z’n staatsschuld dreigt te krijgen, met de prijzen van olie, goud en grondstoffen op of in de buurt van recordniveaus – dat is werkelijk spectaculair.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2011

Secret Federal Reserve Files

Uit een gelekt rapport blijkt dat de Federal Reserve na de val van LEHMAN BROTHERS immens veel geld heeft uitgeleend aan banken wereldwijd. Banken, maar ook centrale banken konden na de val van Lehman bij de Amerikaanse centrale bank aan goedkoop geld komen. Arab Banking Corporation ontving in de 18 maanden na het begin van de kredietcrisis 35 miljard dollar. Libiƫ heeft momenteel een meerderheidsbelang van 59% in deze bank. Buitenlandse banken hebben in totaal meer leningen van de Fed gekregen in vergelijking met de Amerikaanse banken. Volgens de geheime documenten die in bezit zijn van Bloomberg zou het gaan om een bedrag van bijna 580 miljard dollar.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: donderdag 10 februari 2011

Biljoenen om slechts 5 banken overeind te houden

De echte reden waarom Ben Bernanke, topman van de Amerikaanse Federal Reserve, blijft doorgaan met het pompen van biljoenen dollars in de Wall Street banken is: derivaten. Volgens de Amerikaanse controlerende autoriteit voor bankzaken en derivaten hebben Amerikaanse commerciële banken voor $ 223,4 biljoen aan derivaten in hun bezit, waarvan 95% in handen is van slechts vijf banken. Onafhankelijke financiële experts schatten dat de totale waarde van derivaten nog veel hoger is, namelijk ruim $ 1 biljard (2)- zon 16 x meer dan de totale waarde van de hele wereldeconomie. Daarom kunnen deze banken nooit oneindig overeind gehouden blijven worden, hoeveel geld er ook wordt bijgedrukt.

De vijf banken die de Amerikaanse dollar leegzuigen en daarmee de hele financiële wereldeconomie steeds verder ondermijnen zijn: JP Morgan, Bank of America, Citibank, Goldman Sachs en het Britse HSBC. Ondanks het feit dat Ben Bernanke -dollar vernietiger par excellence- vele biljoenen in deze banken pompte zijn de koersen van deze banken nog steeds niet teruggekeerd op het niveau van vóór het bankroet van LEHMAN BROTHERS in 2008.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$