EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 24 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 131 tot 135 met de

betekenis van het woord LEHMAN BROTHERS

Geplaatst op: woensdag 27 april 2011

Marc Fiorentino: Dow Jones wist Lehman-crisis uit

Vergeet u dat faillissement van Lehman. Op het moment dat het hedge fund van Paulson en Goldman Sachs bij de Faillissementsrechtbank in Manhattan proberen de overblijfselen van Lehman te pakken, keert de Dow Jones terug op z’n niveau van juni 2008. Lehman? Wat is dat?

Vergeet u dat faillissement van Lehman. Op het moment dat het hedge fund van Paulson en Goldman Sachs bij de Faillissementsrechtbank in Manhattan proberen de overblijfselen van Lehman te pakken, keert de Dow Jones terug op z’n niveau van juni 2008. Lehman? Wat is dat?

Gisteren is de Dow Jones teruggekeerd op z’n niveau van juni 2008
Een grappige dag gisteren. Op het moment dat de fondsen en banken die van de crisis geprofiteerd hebben bij de Faillissementsrechtbank vechten voor de overblijfselen van de LEHMAN BROTHERS, hervindt de Dow Jones z’n niveau van juni 2008 en wist daarmee de Lehman-crisis uit.

Dat is een spectaculaire prestatie, die niettemin zeer onverwacht was, gezien de gebeurtenissen die in de Verenigde Staten en op de gehele aarde plaatsvinden. Een Dow Jones op z’n hoogst, in een land dat een downgrade van z’n staatsschuld dreigt te krijgen, met de prijzen van olie, goud en grondstoffen op of in de buurt van recordniveaus – dat is werkelijk spectaculair.

Lees verder op Inveztor
Geplaatst op: maandag 4 april 2011

Secret Federal Reserve Files

Uit een gelekt rapport blijkt dat de Federal Reserve na de val van LEHMAN BROTHERS immens veel geld heeft uitgeleend aan banken wereldwijd. Banken, maar ook centrale banken konden na de val van Lehman bij de Amerikaanse centrale bank aan goedkoop geld komen. Arab Banking Corporation ontving in de 18 maanden na het begin van de kredietcrisis 35 miljard dollar. Libië heeft momenteel een meerderheidsbelang van 59% in deze bank. Buitenlandse banken hebben in totaal meer leningen van de Fed gekregen in vergelijking met de Amerikaanse banken. Volgens de geheime documenten die in bezit zijn van Bloomberg zou het gaan om een bedrag van bijna 580 miljard dollar.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 10 februari 2011

Biljoenen om slechts 5 banken overeind te houden

De echte reden waarom Ben Bernanke, topman van de Amerikaanse Federal Reserve, blijft doorgaan met het pompen van biljoenen dollars in de Wall Street banken is: derivaten. Volgens de Amerikaanse controlerende autoriteit voor bankzaken en derivaten hebben Amerikaanse commerciële banken voor $ 223,4 biljoen aan derivaten in hun bezit, waarvan 95% in handen is van slechts vijf banken. Onafhankelijke financiële experts schatten dat de totale waarde van derivaten nog veel hoger is, namelijk ruim $ 1 biljard (2)- zon 16 x meer dan de totale waarde van de hele wereldeconomie. Daarom kunnen deze banken nooit oneindig overeind gehouden blijven worden, hoeveel geld er ook wordt bijgedrukt.

De vijf banken die de Amerikaanse dollar leegzuigen en daarmee de hele financiële wereldeconomie steeds verder ondermijnen zijn: JP Morgan, Bank of America, Citibank, Goldman Sachs en het Britse HSBC. Ondanks het feit dat Ben Bernanke -dollar vernietiger par excellence- vele biljoenen in deze banken pompte zijn de koersen van deze banken nog steeds niet teruggekeerd op het niveau van vóór het bankroet van LEHMAN BROTHERS in 2008.

Lees verder op Xander Nieuws
Geplaatst op: maandag 17 januari 2011

Gerenommeerde beleggingsfirma: Instorting VS in 2011 onafwendbaar

Stansberry doet zijn uitspraken niet zomaar, want hij heeft een naam hoog te houden. De laatste jaren waarschuwden hij zijn klanten om Fannie & Freddy, Bear Stearns, LEHMAN BROTHERS en General Motors te vermijden - allemaal bedrijven die inderdaad failliet gingen of in elkaar stortten.

Stansberry doet zijn uitspraken niet zomaar, want hij heeft een naam hoog te houden. De laatste jaren waarschuwden hij zijn klanten om Fannie & Freddy, Bear Stearns, LEHMAN BROTHERS en General Motors te vermijden - allemaal bedrijven die inderdaad failliet gingen of in elkaar stortten.

Volgens Porter Stansberry, hoofd van Stansberry & Associates Investment Research dat met honderdduizenden abonnees in meer dan 120 landen één van de grootste en gezaghebbendste beleggingsadvies firmas ter wereld is, zal de VS in 2011 te maken krijgen met een crisis die het land op zijn grondvesten zal doen schudden. Deze gebeurtenis kan ons land en onze manier van leven op pijnlijke wijze tot stilstand brengen, aldus Stansberry, die ervan overtuigd is dat dit nog vóór het einde van 2011 zal gaan plaatsvinden.
Lees verder op Xander Nieuws
Geplaatst op: maandag 27 december 2010

Goud en zilver door het plafond

31 December is de deadline.

31 December is de deadline.

Gaat goud en zilver deze week door het plafond? Geruchten gaan dat steeds meer handelaren de levering eisen van de aangegane contracten. Zeker als handelaren bloed ruiken worden ze wild. Niets zo lekker als een concurrent de markt uit drukken. Waarom dacht u bijvoorbeeld dat LEHMAN BROTHERS failliet is gegaan. Enkele grote banken staan er gekleurd op en als veel handelaren daadwerkelijk levering gaan eisen, dan zullen ze met schaamrood op de kaken moeten bekennen dat ze de zaak geflest hebben. 31 December is de deadline. We gaan het de aankomende dagen zien.

Lees verder op BeursBox.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs