Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 131 tot 135
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2011

Secret Federal Reserve Files

Uit een gelekt rapport blijkt dat de Federal Reserve na de val van LEHMAN BROTHERS immens veel geld heeft uitgeleend aan banken wereldwijd. Banken, maar ook centrale banken konden na de val van Lehman bij de Amerikaanse centrale bank aan goedkoop geld komen. Arab Banking Corporation ontving in de 18 maanden na het begin van de kredietcrisis 35 miljard dollar. Libiƫ heeft momenteel een meerderheidsbelang van 59% in deze bank. Buitenlandse banken hebben in totaal meer leningen van de Fed gekregen in vergelijking met de Amerikaanse banken. Volgens de geheime documenten die in bezit zijn van Bloomberg zou het gaan om een bedrag van bijna 580 miljard dollar.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: donderdag 10 februari 2011

Biljoenen om slechts 5 banken overeind te houden

De echte reden waarom Ben Bernanke, topman van de Amerikaanse Federal Reserve, blijft doorgaan met het pompen van biljoenen dollars in de Wall Street banken is: derivaten. Volgens de Amerikaanse controlerende autoriteit voor bankzaken en derivaten hebben Amerikaanse commerciële banken voor $ 223,4 biljoen aan derivaten in hun bezit, waarvan 95% in handen is van slechts vijf banken. Onafhankelijke financiële experts schatten dat de totale waarde van derivaten nog veel hoger is, namelijk ruim $ 1 biljard (2)- zon 16 x meer dan de totale waarde van de hele wereldeconomie. Daarom kunnen deze banken nooit oneindig overeind gehouden blijven worden, hoeveel geld er ook wordt bijgedrukt.

De vijf banken die de Amerikaanse dollar leegzuigen en daarmee de hele financiële wereldeconomie steeds verder ondermijnen zijn: JP Morgan, Bank of America, Citibank, Goldman Sachs en het Britse HSBC. Ondanks het feit dat Ben Bernanke -dollar vernietiger par excellence- vele biljoenen in deze banken pompte zijn de koersen van deze banken nog steeds niet teruggekeerd op het niveau van vóór het bankroet van LEHMAN BROTHERS in 2008.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 17 januari 2011

Gerenommeerde beleggingsfirma: Instorting VS in 2011 onafwendbaar

Stansberry doet zijn uitspraken niet zomaar, want hij heeft een naam hoog te houden. De laatste jaren waarschuwden hij zijn klanten om Fannie & Freddy, Bear Stearns, LEHMAN BROTHERS en General Motors te vermijden - allemaal bedrijven die inderdaad failliet gingen of in elkaar stortten.

Volgens Porter Stansberry, hoofd van Stansberry & Associates Investment Research dat met honderdduizenden abonnees in meer dan 120 landen één van de grootste en gezaghebbendste beleggingsadvies firmas ter wereld is, zal de VS in 2011 te maken krijgen met een crisis die het land op zijn grondvesten zal doen schudden. Deze gebeurtenis kan ons land en onze manier van leven op pijnlijke wijze tot stilstand brengen, aldus Stansberry, die ervan overtuigd is dat dit nog vóór het einde van 2011 zal gaan plaatsvinden.
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 27 december 2010

Goud en zilver door het plafond

31 December is de deadline.

Gaat goud en zilver deze week door het plafond? Geruchten gaan dat steeds meer handelaren de levering eisen van de aangegane contracten. Zeker als handelaren bloed ruiken worden ze wild. Niets zo lekker als een concurrent de markt uit drukken. Waarom dacht u bijvoorbeeld dat LEHMAN BROTHERS failliet is gegaan. Enkele grote banken staan er gekleurd op en als veel handelaren daadwerkelijk levering gaan eisen, dan zullen ze met schaamrood op de kaken moeten bekennen dat ze de zaak geflest hebben. 31 December is de deadline. We gaan het de aankomende dagen zien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 september 2010

De Goudstandaard Leert Ons een Les

[...]

De huidige financiële crisis is niet verschillend van de vorige crisissen die zich doorheen de monetaire geschiedenis voordeden. Hoewel de pond, de euro, de dollar en andere nationale betaalmiddelen niet langer gedekt worden door goud, kunnen deze papieren munteenheden 24 uur per dag voor goud ingeruild worden.

Mensen stemmen met hun portemonnee. In de maanden die voorbijgingen sinds het failliet van LEHMAN BROTHERS in september 2008 hebben mensen van over de hele wereld hun papiergeld ingeruild tegen fysiek goud.

Deze trend om fysiek metaal te verkiezen boven papiergeld is in opmars en zal zich naar alle waarschijnlijkheid doorzetten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$