Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 131 tot 135
Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 17 januari 2011

Gerenommeerde beleggingsfirma: Instorting VS in 2011 onafwendbaar

Stansberry doet zijn uitspraken niet zomaar, want hij heeft een naam hoog te houden. De laatste jaren waarschuwden hij zijn klanten om Fannie & Freddy, Bear Stearns, LEHMAN BROTHERS en General Motors te vermijden - allemaal bedrijven die inderdaad failliet gingen of in elkaar stortten.

Volgens Porter Stansberry, hoofd van Stansberry & Associates Investment Research dat met honderdduizenden abonnees in meer dan 120 landen één van de grootste en gezaghebbendste beleggingsadvies firmas ter wereld is, zal de VS in 2011 te maken krijgen met een crisis die het land op zijn grondvesten zal doen schudden. Deze gebeurtenis kan ons land en onze manier van leven op pijnlijke wijze tot stilstand brengen, aldus Stansberry, die ervan overtuigd is dat dit nog vóór het einde van 2011 zal gaan plaatsvinden.
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 27 december 2010

Goud en zilver door het plafond

31 December is de deadline.

Gaat goud en zilver deze week door het plafond? Geruchten gaan dat steeds meer handelaren de levering eisen van de aangegane contracten. Zeker als handelaren bloed ruiken worden ze wild. Niets zo lekker als een concurrent de markt uit drukken. Waarom dacht u bijvoorbeeld dat LEHMAN BROTHERS failliet is gegaan. Enkele grote banken staan er gekleurd op en als veel handelaren daadwerkelijk levering gaan eisen, dan zullen ze met schaamrood op de kaken moeten bekennen dat ze de zaak geflest hebben. 31 December is de deadline. We gaan het de aankomende dagen zien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 september 2010

De Goudstandaard Leert Ons een Les

[...]

De huidige financiële crisis is niet verschillend van de vorige crisissen die zich doorheen de monetaire geschiedenis voordeden. Hoewel de pond, de euro, de dollar en andere nationale betaalmiddelen niet langer gedekt worden door goud, kunnen deze papieren munteenheden 24 uur per dag voor goud ingeruild worden.

Mensen stemmen met hun portemonnee. In de maanden die voorbijgingen sinds het failliet van LEHMAN BROTHERS in september 2008 hebben mensen van over de hele wereld hun papiergeld ingeruild tegen fysiek goud.

Deze trend om fysiek metaal te verkiezen boven papiergeld is in opmars en zal zich naar alle waarschijnlijkheid doorzetten.

Bron: FT.com
Geplaatst: woensdag 16 juni 2010

Spanish banks break ECB loan record

Spanish banks are borrowing record amounts from the European Central Bank as the country’s financial institutions struggle to gain funding from the international capital markets.

Spanish banks borrowed €85.6bn ($105.7bn) from the ECB last month. This was double the amount lent to them before the collapse of LEHMAN BROTHERS in September 2008 and 16.5 per cent of net eurozone loans offered by the central bank.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 juni 2010

Beleggers verlaten massaal zinkende schip

Beleggers in de VS trokken massaal hun geld uit aandelen in de afgelopen maand. Mei kende de grootste ‘outflows’ sinds de ondergang van LEHMAN BROTHERS. Obligatiefondsen daarentegen zagen nog steeds een ‘net-inflow’, wat niet het geval was tijdens de Lehman-paniek (september 2008).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$