EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 20 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 136 tot 140 met de

betekenis van het woord LEHMAN BROTHERS

Geplaatst op: maandag 27 september 2010

De Goudstandaard Leert Ons een Les

[...]

De huidige financiële crisis is niet verschillend van de vorige crisissen die zich doorheen de monetaire geschiedenis voordeden. Hoewel de pond, de euro, de dollar en andere nationale betaalmiddelen niet langer gedekt worden door goud, kunnen deze papieren munteenheden 24 uur per dag voor goud ingeruild worden.

Mensen stemmen met hun portemonnee. In de maanden die voorbijgingen sinds het failliet van LEHMAN BROTHERS in september 2008 hebben mensen van over de hele wereld hun papiergeld ingeruild tegen fysiek goud.

Deze trend om fysiek metaal te verkiezen boven papiergeld is in opmars en zal zich naar alle waarschijnlijkheid doorzetten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 16 juni 2010

Spanish banks break ECB loan record

Spanish banks are borrowing record amounts from the European Central Bank as the country’s financial institutions struggle to gain funding from the international capital markets.

Spanish banks borrowed €85.6bn ($105.7bn) from the ECB last month. This was double the amount lent to them before the collapse of LEHMAN BROTHERS in September 2008 and 16.5 per cent of net eurozone loans offered by the central bank.

Lees verder op FT.com
Geplaatst op: dinsdag 8 juni 2010

Beleggers verlaten massaal zinkende schip

Beleggers in de VS trokken massaal hun geld uit aandelen in de afgelopen maand. Mei kende de grootste ‘outflows’ sinds de ondergang van LEHMAN BROTHERS. Obligatiefondsen daarentegen zagen nog steeds een ‘net-inflow’, wat niet het geval was tijdens de Lehman-paniek (september 2008).

Lees verder op Slim Beleggen.net
Geplaatst op: zondag 9 mei 2010

Geruchten steunpakket Eurobanken

Op de beursvloer gaan geruchten dat de ECB dit weekeinde een omvangrijk nieuw steunpakket voor Europese banken bekend zal maken. Zowel een journalist van de Financial Times als Amerikaanse bronnen zeggen dit gehoord te hebben.

Het zou volgens onbevestigde berichten gaan om een leningpakket van 600 miljard euro voor maarliefst 1.100 Europese banken. Doel is te voorkomen dat de liquiditeit op kapitaalmarkten opdroogt, zoals na het faillissement van LEHMAN BROTHERS. Grote Europese banken staan onder druk door zorgen over de kwaliteit van Zuid-Europees staatspapier, dalende koersen en rap oplopende credit default swaps.

Lees verder op Blik op de Beurs.com
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs