Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 16 tot 20
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Zilver explodeert

We schreven eerder al dat zilver bijzonder goedkoop geworden was en dat de goud/zilver ratio boven 80 slechts 3 keer eerder is voorgekomen: tijdens WOII, de Golfoorlog en bij de val van LEHMAN BROTHERS. De financiële markt lijkt nu ook te beseffen hoe goedkoop zilver op dit moment is.

Beleggers kopen in eerste instantie goud wanneer er problemen aan de horizon verschijnen. Hierdoor stijgt de goud/zilver ratio. Maar op een gegeven moment beseft men dat er nog een ander edelmetaal is dat dient als veilige haven: zilver. Wanneer ze zien dat zilver achtergebleven is op goud, stort men zich op de zilvermarkt.

Dit was duidelijk zichtbaar na de beslissing van de Federal Reserve om in maart geen renteverhoging door te voeren.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Goud/zilver ratio naar hoogste niveau sinds val Lehman

Zilver is sinds de val van LEHMAN BROTHERS in 2008 niet meer zo goedkoop geweest ten opzichte van goud als nu. Voor de prijs van een troy ounce goud koop je vandaag de dag maar liefst 82 troy ounce zilver, waarmee het grijze edelmetaal in historisch perspectief relatief goedkoop is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Grafiek: Is Deutsche Bank de 'Lehman' van Europa?

De grote waardedaling van bankaandelen in Europa en de oplopende premie om je te verzekeren tegen een mogelijke ‘default’ op bankobligaties doet sterk denken aan de crisis van 2008 en de val van LEHMAN BROTHERS. De premie die obligatiehouders moeten betalen om zich in te dekken tegen de val van een gigant als Deutsche Bank is de afgelopen weken explosief toegenomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

LEHMAN BROTHERS keert terug, als whisky

De Amerikaanse bank LEHMAN BROTHERS behoort dan misschien tot het verleden, maar binnenkort is het wel mogelijk om de smaak van het faillissement van de bank en de wereldwijde crisis die daarop volgde te proeven.

Er komt namelijk een LEHMAN BROTHERS whisky op de markt met de smaak “van de ups en downs” van 2008, het jaar waarin de bank failliet ging. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

Deutsche Bank kan ieder moment omvallen en heel Europa meesleuren

Het gaat al langere tijd slecht met Deutsche Bank, al hoor je daar maar weinig over. Deutsche Bank kan voor Europa worden wat LEHMAN BROTHERS voor de Verenigde Staten was, alleen nog groter. Als Deutsche Bank omvalt, sleurt het heel Europa mee.

Deutsche Bank heeft al jaren een van de grootste derivatenposities ter wereld. Op een gegeven moment bedroeg de blootstelling aan derivaten zelfs 20 keer het bbp van Duitsland.

Analisten maken zich geen zorgen omdat het een bruto blootstelling betreft, maar Zerohedge merkt terecht op dat bruto snel netto kan worden als het onderpand van de tegenpartij verdwijnt, zoals LEHMAN BROTHERS en AIG mochten ervaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$