Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 16 tot 20
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 9 april 2016

Het angstaanjagende verband tussen Deutsche Bank en Lehman

De meeste mensen onder ons zullen zich nog wel de val van LEHMAN BROTHERS kunnen herinneren. Het faillissement van deze Amerikaanse zakenbank, in het jaar 2008, kunnen we als startsein nemen van de definitieve uitbraak van de financiële crisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

2 blunders kosten Europese economie honderden miljarden euro’s

De creatie van de euro zou vrede en economische voorspoed brengen op het oude continent. Sinds de val van LEHMAN BROTHERS lijkt Europa echter vervallen in een straat waar iedereen enkel voor zijn eigen deur keert en liefst van al zijn rommel nog onder de mat van de buren veegt. Maar 2 historische blunders steken er bovenuit, zegt Ewald Engelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Zilver explodeert

We schreven eerder al dat zilver bijzonder goedkoop geworden was en dat de goud/zilver ratio boven 80 slechts 3 keer eerder is voorgekomen: tijdens WOII, de Golfoorlog en bij de val van LEHMAN BROTHERS. De financiële markt lijkt nu ook te beseffen hoe goedkoop zilver op dit moment is.

Beleggers kopen in eerste instantie goud wanneer er problemen aan de horizon verschijnen. Hierdoor stijgt de goud/zilver ratio. Maar op een gegeven moment beseft men dat er nog een ander edelmetaal is dat dient als veilige haven: zilver. Wanneer ze zien dat zilver achtergebleven is op goud, stort men zich op de zilvermarkt.

Dit was duidelijk zichtbaar na de beslissing van de Federal Reserve om in maart geen renteverhoging door te voeren.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Goud/zilver ratio naar hoogste niveau sinds val Lehman

Zilver is sinds de val van LEHMAN BROTHERS in 2008 niet meer zo goedkoop geweest ten opzichte van goud als nu. Voor de prijs van een troy ounce goud koop je vandaag de dag maar liefst 82 troy ounce zilver, waarmee het grijze edelmetaal in historisch perspectief relatief goedkoop is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Grafiek: Is Deutsche Bank de 'Lehman' van Europa?

De grote waardedaling van bankaandelen in Europa en de oplopende premie om je te verzekeren tegen een mogelijke ‘default’ op bankobligaties doet sterk denken aan de crisis van 2008 en de val van LEHMAN BROTHERS. De premie die obligatiehouders moeten betalen om zich in te dekken tegen de val van een gigant als Deutsche Bank is de afgelopen weken explosief toegenomen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$