EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 19 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord LEHMAN BROTHERS

Geplaatst op: donderdag 7 juli 2016

Verzekering omvallen Deutsche Bank duurder dan 2008

De premie om je te verzekeren tegen een default van Deutsche Bank is nu hoger dan in 2008, het jaar waarin LEHMAN BROTHERS omviel en andere banken met miljarden aan belastinggeld overeind gehouden moesten worden. Het aandeel van de bank heeft in een jaar tijd 60% van haar waarde verloren.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: zondag 29 mei 2016

Japanse premier waarschuwt voor nieuwe crisis

Volgens de Japanse premier Shinzo Abe ligt opnieuw een wereldwijde economische crisis op de loer. Dat zei de Japanner vrijdag na afloop van het overleg tussen de zeven grootste industrielanden, de G7, in Japan.

Volgens Abe zijn er parallellen te trekken met de crisis die in 2008 volgde op het faillissement van LEHMAN BROTHERS.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 9 april 2016

Het angstaanjagende verband tussen Deutsche Bank en Lehman

De meeste mensen onder ons zullen zich nog wel de val van LEHMAN BROTHERS kunnen herinneren. Het faillissement van deze Amerikaanse zakenbank, in het jaar 2008, kunnen we als startsein nemen van de definitieve uitbraak van de financiële crisis.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 29 maart 2016

2 blunders kosten Europese economie honderden miljarden euro’s

De creatie van de euro zou vrede en economische voorspoed brengen op het oude continent. Sinds de val van LEHMAN BROTHERS lijkt Europa echter vervallen in een straat waar iedereen enkel voor zijn eigen deur keert en liefst van al zijn rommel nog onder de mat van de buren veegt. Maar 2 historische blunders steken er bovenuit, zegt Ewald Engelen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 18 maart 2016

Zilver explodeert

We schreven eerder al dat zilver bijzonder goedkoop geworden was en dat de goud/zilver ratio boven 80 slechts 3 keer eerder is voorgekomen: tijdens WOII, de Golfoorlog en bij de val van LEHMAN BROTHERS. De financiële markt lijkt nu ook te beseffen hoe goedkoop zilver op dit moment is.

We schreven eerder al dat zilver bijzonder goedkoop geworden was en dat de goud/zilver ratio boven 80 slechts 3 keer eerder is voorgekomen: tijdens WOII, de Golfoorlog en bij de val van LEHMAN BROTHERS. De financiële markt lijkt nu ook te beseffen hoe goedkoop zilver op dit moment is.

Beleggers kopen in eerste instantie goud wanneer er problemen aan de horizon verschijnen. Hierdoor stijgt de goud/zilver ratio. Maar op een gegeven moment beseft men dat er nog een ander edelmetaal is dat dient als veilige haven: zilver. Wanneer ze zien dat zilver achtergebleven is op goud, stort men zich op de zilvermarkt.

Dit was duidelijk zichtbaar na de beslissing van de Federal Reserve om in maart geen renteverhoging door te voeren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs