EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 19 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord LEHMAN BROTHERS

Geplaatst op: woensdag 9 maart 2016

Goud/zilver ratio naar hoogste niveau sinds val Lehman

Zilver is sinds de val van LEHMAN BROTHERS in 2008 niet meer zo goedkoop geweest ten opzichte van goud als nu. Voor de prijs van een troy ounce goud koop je vandaag de dag maar liefst 82 troy ounce zilver, waarmee het grijze edelmetaal in historisch perspectief relatief goedkoop is.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: vrijdag 12 februari 2016

Grafiek: Is Deutsche Bank de 'Lehman' van Europa?

De grote waardedaling van bankaandelen in Europa en de oplopende premie om je te verzekeren tegen een mogelijke ‘default’ op bankobligaties doet sterk denken aan de crisis van 2008 en de val van LEHMAN BROTHERS. De premie die obligatiehouders moeten betalen om zich in te dekken tegen de val van een gigant als Deutsche Bank is de afgelopen weken explosief toegenomen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 8 februari 2016

LEHMAN BROTHERS keert terug, als whisky

De Amerikaanse bank LEHMAN BROTHERS behoort dan misschien tot het verleden, maar binnenkort is het wel mogelijk om de smaak van het faillissement van de bank en de wereldwijde crisis die daarop volgde te proeven.

Er komt namelijk een LEHMAN BROTHERS whisky op de markt met de smaak “van de ups en downs” van 2008, het jaar waarin de bank failliet ging. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 4 februari 2016

Deutsche Bank kan ieder moment omvallen en heel Europa meesleuren

Het gaat al langere tijd slecht met Deutsche Bank, al hoor je daar maar weinig over. Deutsche Bank kan voor Europa worden wat LEHMAN BROTHERS voor de Verenigde Staten was, alleen nog groter. Als Deutsche Bank omvalt, sleurt het heel Europa mee.

Het gaat al langere tijd slecht met Deutsche Bank, al hoor je daar maar weinig over. Deutsche Bank kan voor Europa worden wat LEHMAN BROTHERS voor de Verenigde Staten was, alleen nog groter. Als Deutsche Bank omvalt, sleurt het heel Europa mee.

Deutsche Bank heeft al jaren een van de grootste derivatenposities ter wereld. Op een gegeven moment bedroeg de blootstelling aan derivaten zelfs 20 keer het bbp van Duitsland.

Analisten maken zich geen zorgen omdat het een bruto blootstelling betreft, maar Zerohedge merkt terecht op dat bruto snel netto kan worden als het onderpand van de tegenpartij verdwijnt, zoals LEHMAN BROTHERS en AIG mochten ervaren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 3 februari 2016

Steen Jakobsen: goud en zilver blijven mijn favoriete posities

De twee belangrijkste issues in de financiële markten zijn momenteel de sterke dollar en zorgen om China. Piekt de dollar en laat China verbetering zien, dan kunnen de markten deze zomer bodemen. Zo niet, dan eindigt deze baisse mogelijk pas ver in 2017, aldus Steen Jakobsen, CIO bij Saxo Bank.

Jakobsen wijst er op dat de Financial Stress Index van de Cleveland Fed recent snel van het neutrale nulpunt naar 1 steeg. Dat is nog een eind verwijderd van de 2,5 die de index noteerde bij de val van LEHMAN BROTHERS. Maar de stress in het systeem loopt wel duidelijk op.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs