Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 21 tot 25
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Steen Jakobsen: goud en zilver blijven mijn favoriete posities

De twee belangrijkste issues in de financiële markten zijn momenteel de sterke dollar en zorgen om China. Piekt de dollar en laat China verbetering zien, dan kunnen de markten deze zomer bodemen. Zo niet, dan eindigt deze baisse mogelijk pas ver in 2017, aldus Steen Jakobsen, CIO bij Saxo Bank.

Jakobsen wijst er op dat de Financial Stress Index van de Cleveland Fed recent snel van het neutrale nulpunt naar 1 steeg. Dat is nog een eind verwijderd van de 2,5 die de index noteerde bij de val van LEHMAN BROTHERS. Maar de stress in het systeem loopt wel duidelijk op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Britse grootbank geeft zelfde waarschuwing als in 2008: VERKOOP ALLES

De Royal Bank of Scotland adviseert zijn klanten in een nota om zich schrap te zetten voor een “cataclysmic year” met een globale deflatoire crisis, een olieprijs van $16 per vat en aandelenmarkten die tot 20% kunnen dalen.

Alle lichten staan op rood bij de kredietanalisten van Royal Bank of Scotland. Ze geven dan ook dezelfde waarschuwing als in 2008, vlak voor de LEHMAN BROTHERS crisis uitbrak:

Er is een daling in de globale handel en uitstaande kredieten wat een zeer giftige cocktail is voor bedrijfsbalansen en winstcijfers, vooral omdat de schuldenratio’s nooit eerder zo hoog waren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Willem Middelkoop (Deel 1): “De wereld bouwt aan een nieuwe goudstandaard”

Achter de schermen van de wereld wordt er hard gewerkt aan een nieuwe goudstandaard, dat zegt Middelkoop. Willem Middelkoop denkt dat dit nog niet voor meteen is, maar dat het er gaat komen is een bijna mathematische zekerheid. Vandaag leest u de  visie van Willem Middelkoop over de nieuwe goudstandaard, morgen over de ‘Big Reset’.

Rusland is momenteel de grootste ‘gold bug’ van de wereld. Een jaar na de val van LEHMAN BROTHERS begon het land van Vladimir Putin steeds sneller en steeds meer goud te kopen. Daarnaast verkoopt het ook steeds meer US Treasuries. En net als China sluiten de Russen steeds meer bilaterale handelsovereenkomsten zonder de Amerikaanse dollar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Olieprijs naar laagste niveau in zeven jaar

De olieprijs heeft maandag het laagste niveau in zeven jaar tijd bereikt. De prijs van een vat WTI olie zakte naar $37,50 en is daarmee weer net zo goedkoop als eind 2008, toen de val van LEHMAN BROTHERS de wereldeconomie in een grote recessie stortte. De oorzaak is een aanhoudend overschot aan olie, omdat belangrijke producenten als Saoedi-Arabië, Rusland en Iran niet van plan zijn hun productie terug te schroeven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 november 2015

FSB damt gevaar grote banken verder in

De dertig grootste banken ter wereld moeten de komende jaren hun buffers verder versterken om een nieuwe financiële crisis zoals die ontstond na de ondergang van LEHMAN BROTHERS te voorkomen. 

Dat blijkt uit nieuwe regels die de internationale toezichthouder Financial Stability Board (FSB) maandag heeft gepubliceerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$