Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 21 tot 25
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

LEHMAN BROTHERS keert terug, als whisky

De Amerikaanse bank LEHMAN BROTHERS behoort dan misschien tot het verleden, maar binnenkort is het wel mogelijk om de smaak van het faillissement van de bank en de wereldwijde crisis die daarop volgde te proeven.

Er komt namelijk een LEHMAN BROTHERS whisky op de markt met de smaak “van de ups en downs” van 2008, het jaar waarin de bank failliet ging. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

Deutsche Bank kan ieder moment omvallen en heel Europa meesleuren

Het gaat al langere tijd slecht met Deutsche Bank, al hoor je daar maar weinig over. Deutsche Bank kan voor Europa worden wat LEHMAN BROTHERS voor de Verenigde Staten was, alleen nog groter. Als Deutsche Bank omvalt, sleurt het heel Europa mee.

Deutsche Bank heeft al jaren een van de grootste derivatenposities ter wereld. Op een gegeven moment bedroeg de blootstelling aan derivaten zelfs 20 keer het bbp van Duitsland.

Analisten maken zich geen zorgen omdat het een bruto blootstelling betreft, maar Zerohedge merkt terecht op dat bruto snel netto kan worden als het onderpand van de tegenpartij verdwijnt, zoals LEHMAN BROTHERS en AIG mochten ervaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Steen Jakobsen: goud en zilver blijven mijn favoriete posities

De twee belangrijkste issues in de financiële markten zijn momenteel de sterke dollar en zorgen om China. Piekt de dollar en laat China verbetering zien, dan kunnen de markten deze zomer bodemen. Zo niet, dan eindigt deze baisse mogelijk pas ver in 2017, aldus Steen Jakobsen, CIO bij Saxo Bank.

Jakobsen wijst er op dat de Financial Stress Index van de Cleveland Fed recent snel van het neutrale nulpunt naar 1 steeg. Dat is nog een eind verwijderd van de 2,5 die de index noteerde bij de val van LEHMAN BROTHERS. Maar de stress in het systeem loopt wel duidelijk op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Britse grootbank geeft zelfde waarschuwing als in 2008: VERKOOP ALLES

De Royal Bank of Scotland adviseert zijn klanten in een nota om zich schrap te zetten voor een “cataclysmic year” met een globale deflatoire crisis, een olieprijs van $16 per vat en aandelenmarkten die tot 20% kunnen dalen.

Alle lichten staan op rood bij de kredietanalisten van Royal Bank of Scotland. Ze geven dan ook dezelfde waarschuwing als in 2008, vlak voor de LEHMAN BROTHERS crisis uitbrak:

Er is een daling in de globale handel en uitstaande kredieten wat een zeer giftige cocktail is voor bedrijfsbalansen en winstcijfers, vooral omdat de schuldenratio’s nooit eerder zo hoog waren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Willem Middelkoop (Deel 1): “De wereld bouwt aan een nieuwe goudstandaard”

Achter de schermen van de wereld wordt er hard gewerkt aan een nieuwe goudstandaard, dat zegt Middelkoop. Willem Middelkoop denkt dat dit nog niet voor meteen is, maar dat het er gaat komen is een bijna mathematische zekerheid. Vandaag leest u de  visie van Willem Middelkoop over de nieuwe goudstandaard, morgen over de ‘Big Reset’.

Rusland is momenteel de grootste ‘gold bug’ van de wereld. Een jaar na de val van LEHMAN BROTHERS begon het land van Vladimir Putin steeds sneller en steeds meer goud te kopen. Daarnaast verkoopt het ook steeds meer US Treasuries. En net als China sluiten de Russen steeds meer bilaterale handelsovereenkomsten zonder de Amerikaanse dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$