Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 26 tot 30
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Olieprijs naar laagste niveau in zeven jaar

De olieprijs heeft maandag het laagste niveau in zeven jaar tijd bereikt. De prijs van een vat WTI olie zakte naar $37,50 en is daarmee weer net zo goedkoop als eind 2008, toen de val van LEHMAN BROTHERS de wereldeconomie in een grote recessie stortte. De oorzaak is een aanhoudend overschot aan olie, omdat belangrijke producenten als Saoedi-Arabië, Rusland en Iran niet van plan zijn hun productie terug te schroeven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 november 2015

FSB damt gevaar grote banken verder in

De dertig grootste banken ter wereld moeten de komende jaren hun buffers verder versterken om een nieuwe financiële crisis zoals die ontstond na de ondergang van LEHMAN BROTHERS te voorkomen. 

Dat blijkt uit nieuwe regels die de internationale toezichthouder Financial Stability Board (FSB) maandag heeft gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Deutsche Bank stap dichter bij LEHMAN BROTHERS moment

Deutsche Bank rapporteerde slechte resultaten en kan mogelijk zijn dividend verlagen of schrappen. Dit zorgt er voor dat het Duitse Lehman-moment weer een stap dichterbij komt. Tel daarbij op dat de Federal Reserve achter de schermen het groot geschut moet bovenhalen en de conclusie is snel gemaakt dat de financiële markten voor zeer uitdagende tijden staan.

Eerder op de dag schreven we:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Achter de schermen heerst een crisis erger dan 2008

Grootste operatie uit de geschiedenis; Banksysteem is gebroken; 6x groter dan tijdens paniek na val LEHMAN BROTHERS

Er is iets groots gebeurd achter de schermen van de financiële markten waardoor de Federal Reserve massaal heeft moeten optreden. Uiteraard zullen ze zelf deze crisis niet publiek maken, maar de grafieken op hun website bewijzen het wel. Er heerst een crisis die erger is dan de systeemcrash van 2008.

Om aan te tonen hoe ernstig het probleem is, moet u eerst even weten hoe de Federal Reserve precies werkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Een grote financiële ramp dreigt in Duitsland

Staan we voor een nieuw LEHMAN BROTHERS moment, maar deze keer in Europa? De kans stijgt met de dag. Vele zien Duitsland als de groeimotor van Europa, maar hier kan snel verandering in komen als Deutsche Bank zijn eigen LEHMAN BROTHERS moment overkomt. De signalen voor een financiële ramp nemen alvast toe.

Er zijn weinig banken in de wereld met meer prestige dan Deutsche Bank. Net als LEHMAN BROTHERS is Deutsche bank ‘too big to fail’ en toch viel LEHMAN BROTHERS van de ene op de andere dag omver. Hoewel, wie goed oplette zag de bui bij LEHMAN BROTHERS aankomen, net als nu bij Deutsche Bank – aldus The Economic Collapse.

Begin 2014 noteerde Deutsche Bank nog rond €38, nu noteert de koers zo’n 40% lager op €23,50. Er heerst dan ook een corrupte cultuur bij de Duitse megabank volgens TEC. En dat komt het bedrijf de laatste jaren niet ten goede. Daarbij komt dat de bank enorm veel risico’s durft nemen. Dit leverde de Deutsche Bank de laatste jaren vooral verliezen op. Zo betaalde de bank de laatste 3 jaar bijna €10 miljard aan boetes.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$