Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

137 artikelen gevonden. Artikel 31 tot 35
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

“Griekse situatie heeft veel weg van val Lehman”

Er hangt nu rondom Griekenland precies hetzelfde gevoel in de lucht als voor het faillissement van LEHMAN BROTHERS. ‘Ik herinner me dat ik bijna alleen stond in mijn overtuiging dat Lehman niet overeind zou blijven; zowel de markt als de Federal Reserve bleven laste-minute oplossingen zien’, zo schrijft Steen Jakobsen, hoofdeconoom van Saxo Bank in een note.

Jakobsen ziet dan ook wat overeenkomsten tussen Griekenland nu en LEHMAN BROTHERS destijds. ‘Lehman was op zijn balans 30/35 keer gefinancierd en de Griekse schuld was/is vergelijkbaar blootgesteld. Ook het morele risico is vergelijkbaar; het komt neer op een macro-financieel kader van altijd meer tijd willen kopen, hetgeen nooit werkt.’

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Market Update (29 mei 2015)

Chinese aandelenmarkt meer dan zes procent onderuit na lange rally, IMF gelooft nog steeds in de mogelijkheid van een Griekse exit en Amerikaanse bedrijven investeren meer in het terugkopen van eigen aandelen dan in nieuwe fabrieken. Verder in het nieuws: Oud-topman LEHMAN BROTHERS haalt uit naar de Amerikaanse overheid en China wil meer zeggenschap over de internationale handelsroutes.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Marlene Haas: ‘LEHMAN BROTHERS had gered kunnen worden’

LEHMAN BROTHERS, de zakenbank die in 2008 omviel en zo de kredietcrisis in gang zette, had gered kunnen worden. “De grote vraag is waarom niemand wat deed”, zegt de Oostenrijkse econome Marlene Haas.

De koersen van Lehman kelderden en dus wist iedereen dat er iets mis was bij de zakenbank. Toch heeft niemand de bank gered. Alleen de Britse Barclays Bank wilde delen van Lehman overnemen, maar de Britse toezichthouder stak daar een stokje voor.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Valutaoorlog is duidelijk signaal van instabiliteit wereldeconomie

Vanaf het begin van de financiële crisis in 2008, dat wereldwijd impact kende, de crisis die door het subprime mortgage debacle en door de val van LEHMAN BROTHERS werden ingeleid, was het eigenlijk al duidelijk. Deze crisis zou een omvang kennen die zijn weerga niet kende. Deze crisis zou verder reiken dan menigeen voor mogelijk zou houden. De ondergang van het Westers systeem zou een feit zijn. Alle middelen die gevonden konden worden moesten ingezet worden om het ineenzakken zo gecontroleerd mogelijk te laten verlopen.

En hier zijn we dan. 2015. De monetaire middelen die beleidsmakers op het allerhoogste niveau tot hun beschikking hebben lijken uitgewerkt. Grote krachten van deflatie moeten met hele zware doping onderdrukt worden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Willem Middelkoop: er is een nieuwe goudstandaard in de maak

Dit prachtige artikel van Koos Jansen op BullionStar willen we jullie niet weerhouden, maar we raden iedereen aan om het volledige Engelstalige artikel te lezen want voor je het weet leven we in een nieuwe monetaire wereld. Het wordt eten of gegeten worden, voorbereid zijn of achter de feiten aan lopen.

Terwijl het westen zich voornamelijk bezig houdt met papieren goud, hamsteren Rusland en China zo veel mogelijk fysiek goud. De geschiedenis leert ons dat de macht gaat naar daar waar het goud gaat.

Rusland begon massaal goud te kopen in 2007 – het jaar voor de val van LEHMAN BROTHERS. De laatste 4 maanden van 2014 kocht Rusland 100 ton goud. Op hetzelfde moment verkocht het voor $ 30 miljard Amerikaanse obligaties.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$