EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 24 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 31 tot 35
Geplaatst op: vrijdag 2 oktober 2015

Een grote financiële ramp dreigt in Duitsland

Staan we voor een nieuw LEHMAN BROTHERS moment, maar deze keer in Europa? De kans stijgt met de dag. Vele zien Duitsland als de groeimotor van Europa, maar hier kan snel verandering in komen als Deutsche Bank zijn eigen LEHMAN BROTHERS moment overkomt. De signalen voor een financiële ramp nemen alvast toe.

Staan we voor een nieuw LEHMAN BROTHERS moment, maar deze keer in Europa? De kans stijgt met de dag. Vele zien Duitsland als de groeimotor van Europa, maar hier kan snel verandering in komen als Deutsche Bank zijn eigen LEHMAN BROTHERS moment overkomt. De signalen voor een financiële ramp nemen alvast toe.

Er zijn weinig banken in de wereld met meer prestige dan Deutsche Bank. Net als LEHMAN BROTHERS is Deutsche bank ‘too big to fail’ en toch viel LEHMAN BROTHERS van de ene op de andere dag omver. Hoewel, wie goed oplette zag de bui bij LEHMAN BROTHERS aankomen, net als nu bij Deutsche Bank – aldus The Economic Collapse.

Begin 2014 noteerde Deutsche Bank nog rond €38, nu noteert de koers zo’n 40% lager op €23,50. Er heerst dan ook een corrupte cultuur bij de Duitse megabank volgens TEC. En dat komt het bedrijf de laatste jaren niet ten goede. Daarbij komt dat de bank enorm veel risico’s durft nemen. Dit leverde de Deutsche Bank de laatste jaren vooral verliezen op. Zo betaalde de bank de laatste 3 jaar bijna €10 miljard aan boetes.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 29 september 2015

Dit bedrijf brengt ons op de rand van nieuwe financiële crisis

In 2008 bracht het faillissement van LEHMAN BROTHERS ons aan de rand van een financiële catastrofe. Op het nippertje werd voorkomen dat ons hele financiële systeem instortte. Nu, zeven jaar later, riskeren we dit opnieuw mee te maken.

Glencore, de Zwitserse Grondstoffengigant, verloor vandaag 23% van zijn marktwaarde! Er wordt gevreesd dat het bedrijf zijn kredietrating zal worden verlaagd tot ‘junk’.

Dat is bijzonder problematisch voor het handelshuis. Want Glencore heeft niet alleen mijnen en landbouwgronden, de firma heeft een grote financiële poot.

De Zwitserse firma handelt in een groot aantal grondstoffen: steenkool, aardolie, aluminium, koper, katoen, suiker… en ga zo maar door.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 4 juli 2015

“Griekse situatie heeft veel weg van val Lehman”

Er hangt nu rondom Griekenland precies hetzelfde gevoel in de lucht als voor het faillissement van LEHMAN BROTHERS. ‘Ik herinner me dat ik bijna alleen stond in mijn overtuiging dat Lehman niet overeind zou blijven; zowel de markt als de Federal Reserve bleven laste-minute oplossingen zien’, zo schrijft Steen Jakobsen, hoofdeconoom van Saxo Bank in een note.

Jakobsen ziet dan ook wat overeenkomsten tussen Griekenland nu en LEHMAN BROTHERS destijds. ‘Lehman was op zijn balans 30/35 keer gefinancierd en de Griekse schuld was/is vergelijkbaar blootgesteld. Ook het morele risico is vergelijkbaar; het komt neer op een macro-financieel kader van altijd meer tijd willen kopen, hetgeen nooit werkt.’

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Market Update (29 mei 2015)

Chinese aandelenmarkt meer dan zes procent onderuit na lange rally, IMF gelooft nog steeds in de mogelijkheid van een Griekse exit en Amerikaanse bedrijven investeren meer in het terugkopen van eigen aandelen dan in nieuwe fabrieken. Verder in het nieuws: Oud-topman LEHMAN BROTHERS haalt uit naar de Amerikaanse overheid en China wil meer zeggenschap over de internationale handelsroutes.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 22 mei 2015

Marlene Haas: ‘LEHMAN BROTHERS had gered kunnen worden’

LEHMAN BROTHERS, de zakenbank die in 2008 omviel en zo de kredietcrisis in gang zette, had gered kunnen worden. “De grote vraag is waarom niemand wat deed”, zegt de Oostenrijkse econome Marlene Haas.

De koersen van Lehman kelderden en dus wist iedereen dat er iets mis was bij de zakenbank. Toch heeft niemand de bank gered. Alleen de Britse Barclays Bank wilde delen van Lehman overnemen, maar de Britse toezichthouder stak daar een stokje voor.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs