Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

137 artikelen gevonden. Artikel 36 tot 40
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Belangrijkste graadmeter voor bulkscheepvaart staat op zijn laagste stand sinds het LEHMAN BROTHERS debâcle

De Baltic Dry Index, de belangrijkste graadmeter voor tarieven van de bulkscheepvaart, staat op zijn laagste stand sinds het faillissement van de LEHMAN BROTHERS Bank in 2007 de financiële crisis inluidde.

De koers wordt samengesteld op basis van de vracht die betaald wordt om grondstoffen te transporteren op de 25 drukst bevaren scheepvaartroutes.

Economen zie de Baltic Dry Index als een objectieve graadmeter, omdat deze de wereldeconomie vrijwel direct volgt zonder politieke of andere invloed. Ook het speculatieve element van de beurs ontbreekt, omdat men slechts een schip chartert als men lading te vervoeren heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

“Mensen vergeten snel dat we op enkele uren van ruilhandel stonden”

Alistair Darling was een van de hoogst geplaatste Britse politici die de financiële crisis van dichtbij meemaakte. Na de val van LEHMAN BROTHERS crashte heel het westerse financiële systeem. In een interview zei Darling “Mensen vergeten snel dat we – letterlijk – op enkele uren van ruilhandel stonden”.

14 september 2008; het faillissement van LEHMAN BROTHERS. Het faillissement werd snel gevolg door de bailout van Royal Bank of Scotland en HBOS in Groot-Brittannië. Darling speelde een sleutelelement in deze reddingsoperaties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

LEHMAN BROTHERS in het kwadraat

Je zou het misschien niet zeggen … maar goud noteert nagenoeg tegen de hoogste koers van de voorbije 12 maanden!

Goud in euro, welteverstaan.

Draghi werd de voorbije maanden op zijn wenken bediend.

Hij wou een lagere euro, en kreeg een lagere euro.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Kan Rusland het nieuwe LEHMAN BROTHERS worden?

In Rusland zelf maken ze er zich niet zo heel veel zorgen over, maar de koersval van de roebel heeft de financiële markten wel degelijk van de wijs gebracht. Een bankroet van Rusland zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de rest van de wereld, gevolgen die momenteel nog niet in hun volle omvang ingeschat kunnen worden. De Russische centrale bank rekent er op dat de renteverhoging uiteindelijk resultaten zal opleveren, in de vorm van een terugkeer van de rust op relatief korte termijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Baltic Dry Index weerspiegelt de paniek op grondstoffenmarkten

 De Baltic Dry Index, de index die de prijsevolutie van bulkvervoer - vooral grondstoffen - op zee uitdrukt, is in de afgelopen maanden steeds dieper wegzakt. De recente prijsdaling is vergelijkbaar met de situatie zes jaar geleden, toen het omvallen van de Amerikaanse zakenbank LEHMAN BROTHERS het financieel systeem zijn de grondvesten deed daveren.

Want niet alleen olie is fors goedkoper geworden, andere grondstoffen zijn eveneens door de knieën gegaan.

Het olieverhaal is heel specifiek en werd al een aantal keer in detail belicht door het analistenteam van BNP Paribas. Hier is het niet alleen een verhaal van minder vraag en meer aanbod, maar moet ook worden toegeschreven aan de Opec, met Saoedi Arabië op kop, die niet meer bereid is om unilateraal productie te verminderen en voor marktaandeel vechtl.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$