Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 41 tot 45
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Maak je vooral geen zorgen om de dalende grondstoffenprijzen!

Niet alleen in Australië lijkt de grondstoffenhausse af te nemen, ook elders in de wereld zijn er tekens aan de wand dat er meer aan de hand is. “De koersen dalen tegen een tempo dat niet meer is gezien sinds de val van LEHMAN BROTHERS”, beweert ZeroHedge,”we maken ons wellicht zorgen om niets en in geen geval wijst de dalende trend op een economische zwakte.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Hoe ziet de wereldeconomie eruit 6 jaar na LEHMAN BROTHERS?

De val van de Amerikaanse zakenbank LEHMAN BROTHERS leidde tot de grootste financiële crisis sinds de Grote Depressie van de jaren 1930. Binnen enkele dagen na het faillissement, stond het hele Amerikaanse en mondiale financiële systeem op het punt van instorten.

Zes jaar later, is de wereldeconomie er niet in geslaagd om te herstellen en blijft ze in een aanhoudende stagnatie, met de steeds groter risico op een nieuwe financiële crisis. In de eurozone is de economische productie nog steeds niet op het niveau van 2007; Japan staat wederom op de rand van een recessie; en Chinese economische expansie hapert. De groei van de Amerikaanse economie is nu 16 procent lager dan die van 2005-2007, met cumulatieve productie verliezen van in totaal ongeveer 80 procent van het bruto binnenlands product.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 september 2014

Huidige situatie lijkt sterk op die van het jaar 2008

Het jaar 2008 is een jaar dat de investeerders niet makkelijk zullen vergeten. In de lente van dat jaar begon het te rommelen toen de grote Amerikaanse zakenbank Bear Stearns verzoop. Bear Stearns werd toen op het nippertje gered, een beslissing waar sommigen nog altijd spijt van hebben. Misschien zou het een lesje geweest zijn wanneer the Bear niet gered was.

De donderwolken werden in de zomer van 2008 steeds donkerder en de explosie kwam in de herfst van het jaar. Het omvallen van LEHMAN BROTHERS was een raar moment. Iedereen hield de adem in en vroeg zich af wat het volgende zou zijn wat er kon gebeuren. Even zag het er zelfs naar uit dat de wereld zou vergaan.

De markten stonden in rep en roer en alleen dankzij het kordate optreden van de centrale banken, met op kop de Amerikaanse Fed kon het boeltje min of meer intact gehouden worden. Bovendien moet nog de vraag gesteld worden of we wel degelijk in rustiger vaarwateren zijn beland. Want onderhuids rommelt er toch weer van alles.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

Wat heeft QE de VS nu eigenlijk bijgebracht ?

Met het einde van QE 3 in zicht, is het interessant om eens te kijken wat het large-scale asset purchases of quantitative easing of QE de Verenigde Staten nu heeft bijgebracht. Heeft de Federal Reserve met QE wel invloed gehad op de rentevoet?

Doordat de Fed lange termijn obligaties uit de handen haalt van private investeerders, verlaagt men het aanbod op de markt waardoor de vraag naar obligaties stijgt en de rentevoet daalt. De balans van de Fed verviervoudigde sinds de val van LEHMAN BROTHERS en de Fed kocht vooral lange termijn obligaties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Nog een reden om goud te kopen

Papieren bankbriefjes of munten brengen ook niets op. Je moet dat geld al naar de bank brengen of in een verzekeringsproduct steken om er een rentevergoeding voor te krijgen. Maar als die bank of verzekeringsmaatschappij failliet gaat, verlies je al je geld. Van de Grote Depressie tot de Grote recessie was er totaal geen reden om aan te nemen dat er kans was op een faillissement, maar LEHMAN BROTHERS, Northern Rock, Fortis en nu Banco Espiritio Santo leren ons dat dit niet meer het geval is.

En dat is een voorname reden om goud te kopen. Het is altijd goed om goud te kopen, maar vooral als er een hoog systeem risico is want goud kan niet failliet gaan. Goud beschermt de koopkracht op lange termijn en dat is de rentevergoeding die je krijgt door goud te kopen – aldus Goldbroker.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$