Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 46 tot 50
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

Wat heeft QE de VS nu eigenlijk bijgebracht ?

Met het einde van QE 3 in zicht, is het interessant om eens te kijken wat het large-scale asset purchases of quantitative easing of QE de Verenigde Staten nu heeft bijgebracht. Heeft de Federal Reserve met QE wel invloed gehad op de rentevoet?

Doordat de Fed lange termijn obligaties uit de handen haalt van private investeerders, verlaagt men het aanbod op de markt waardoor de vraag naar obligaties stijgt en de rentevoet daalt. De balans van de Fed verviervoudigde sinds de val van LEHMAN BROTHERS en de Fed kocht vooral lange termijn obligaties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Nog een reden om goud te kopen

Papieren bankbriefjes of munten brengen ook niets op. Je moet dat geld al naar de bank brengen of in een verzekeringsproduct steken om er een rentevergoeding voor te krijgen. Maar als die bank of verzekeringsmaatschappij failliet gaat, verlies je al je geld. Van de Grote Depressie tot de Grote recessie was er totaal geen reden om aan te nemen dat er kans was op een faillissement, maar LEHMAN BROTHERS, Northern Rock, Fortis en nu Banco Espiritio Santo leren ons dat dit niet meer het geval is.

En dat is een voorname reden om goud te kopen. Het is altijd goed om goud te kopen, maar vooral als er een hoog systeem risico is want goud kan niet failliet gaan. Goud beschermt de koopkracht op lange termijn en dat is de rentevergoeding die je krijgt door goud te kopen – aldus Goldbroker.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Wat gebeurt er traditioneel na een selloff zoals gisteren ?

Het was alom paniek op de Amerikaanse aandelenbeurs gisteren. De default van Argentinië doet de vrees voor een nieuwe LEHMAN BROTHERS oplaaien. Voor het eerst in lange tijd daalde de Amerikaanse aandelen 2 % op 1 dag. We gingen meer dan 1.000 dagen zonder daling van meer dan 1 % maar gisteren was het goed raak. De vraag is nu; hoe gaat het verder?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Is de default van Argentinië het nieuwe LEHMAN BROTHERS ?

Argentinië mist de deadline van 30 juli om nog een overeenkomst uit de brand te slepen met zijn schuldeisers. Daardoor gaat het land voor de tweede keer in 13 jaar in default, aldus Fox News. De vraag gaat zijn welk effect dit gaat hebben op de Argentijnse economie en op de financiële markten. In 2008 waren het niet $ 1 biljoen aan subprime leningen, maar wel de $ 6 biljoen aan swaps dat voor een besmetting zorgde in het financiële systeem met LEHMAN BROTHERS als voornaamste slachtoffer.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

De crisis is weer vol in aantocht!

Het geheugen is kort en de geldprinters van de overheid machtig. Deze combinatie maakt sinds kort een einde aan een korte tijd van relatieve rust in de schuldenmarkt na de periode van de val van LEHMAN BROTHERS en subprime hypotheken. Want wat is er aan de hand in Amerika? De groei van de Amerikaanse staatsschuld is na de afvlakking in 2009 en 2010, weer flink aan het stijgen. Onderstaande cijfers gaan over het eerste kwartaal van dit jaar:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$