Nieuws / Artikelen met het woord

Marc Faber

231 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2016

MARC FABER: dit zijn de twee factoren die zullen leiden tot hogere grondstofprijzen

MARC FABER heeft gewoonlijk een radicaal andere mening dan de doorsnee econoom. Dat blijkt ook uit het laatste interview dat hij gaf. Daarin voorspelt hij een olieprijs van $70 per vat.

De Zwitserse beursgoeroe die in Thailand woont is positief over de grondstoffen in het algemeen en negatief over aandelen in de VS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

MARC FABER: “Grondstoffenprijzen kruipen uit hun dal.”

De langdurige grondstoffencrisis zorgde voor ongeziene lage prijzen, maar daar is nu stilaan verandering in aan het komen. Volgens MARC FABER, bekend van de nieuwsbrief The Gloom, Boom & Doom report, zijn er twee factoren die beginnen op te spelen waardoor grondstoffenprijzen terug zullen stijgen in de nabije toekomst.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

MARC FABER: Dit systeem implodeert binnen vijf jaar

MARC FABER verwacht dat het huidige monetaire systeem binnen vijf jaar in elkaar zal klappen als gevolg van het roekeloze beleid van centrale banken. Hij verwacht dat centrale banken door zullen gaan met het financieren van overheidstekorten door nog meer staatsobligaties op te kopen. Deze vorm van schuldfinanciering is volgens hem niets anders dan wat er eerder gebeurd is in onder meer Venezuela en Zimbabwe. Daarom ligt het gevaar van hyperinflatie nog steeds op de loer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

MARC FABER:’Brexit perfect excuus voor QE4′

Voor MARC FABER, de uitgever van de Gloom, Boom & Doom Report, is Brexit het perfecte excuus voor de Federal Reserve om de rente niet te verhogen en QE4 op te starten. “We zitten op de Titanic maar de boottocht is hoe dan ook nog niet ten einde.” Voor de vaak gevraagde spreker blijft goud een absolute must.

Eind 2014 begon de wereldeconomie te verzwakken en de sterke prestatie van overheidsobligaties in de VS en in Europa hebben dit de voorbije jaren in de verf gezet, zegt Faber. De voorbije 12 maanden zijn Amerikaanse Treasuries met een langere looptijd met 20% gestegen. “Deze neerwaartse beweging kan verder worden aangewakkerd door de Brexit-stemming maar concluderen dat dit slecht is voor de aandelenmarkten is kort door de bocht.”

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

MARC FABER: QE4 komt eraan, zorg dat je goud hebt

Er is nog meer reden om goud te kopen nu de Britse bevolking zich heeft uitgesproken voor een vertrek uit de Europese Unie, zo beweert MARC FABER. Als gevolg van de onrust op de financiële markten is er volgens de beleggingsgoeroe een grotere kans op nieuwe stimuleringsmaatregelen door centrale banken, wat een waardedaling van valuta en een stijging van de goudkoers tot gevolg kan hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$