Nieuws / Artikelen met het woord

Midden Oosten

43 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: XanderNieuws
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Cruciale verkiezingen: Hoe luiden morgen de krantenkoppen?

Overheerst morgen opluchting bij de gevestigde orde, of is men geschokt door grote winst voor de PVV?

Vandaag bepaalt de Nederlandse kiezer welke partijen ons in een tijd van toegenomen onzekerheid door de komende vier jaar moeten heenloodsen. Zetten we onze samenleving, ons belastinggeld en onze economie in om de werkgelegenheid en bedrijvigheid te stimuleren, (VVD, PVV, CDA), of om te proberen met duizenden windmolens de veronderstelde opwarming van het klimaat met 0,00001 graden te verminderen (D66, GL, CU, PvdA)? Herstellen we de zorg en sociale zekerheid voor onze eigen bevolking (SP, PVV), of geven we juist miljarden uit om honderdduizenden immigranten uit Afrika en het MIDDEN OOSTEN huizen en uitkeringen te geven (GL, D66, PvdA)?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Het MIDDEN OOSTEN staat ook financieel in brand

Als olie rond de $50,- per vat blijft zullen de meeste landen in de regio binnen 5 jaar geen geld meer hebben, zo waarschuwde een rapport van het Internationaal Monetair Fonds deze week. Dat geldt ook voor OPEC leider Saoedi-Arabië als wel voor Oman en Bahrein.

De lage olieprijs zal alleen dit jaar al zorgen van een verdamping van $360 miljard uit de regio, aldus het IMF. Enorme begrotingsoverschotten zullen snel massale tekorten worden als de olieprijs op huidig niveau blijft. De olieprijs kende zeker een halvering in prijs dit jaar. Vele olielanden in het MIDDEN OOSTEN worden daardoor gedwongen reserves aan te spreken, zeker nu uitgaven zijn gestegen door het regionale geweld en de onrust op financiële markten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Deze drie Oost-Europese landen halen voordeel uit de economische turbulentie

Waar moet je dezer dagen naartoe met je geld? Het lijkt wel of er in elke regio ter wereld problemen zijn.

China doet het slecht en trekt heel Azië mee naar beneden. Niet alleen Azië, maar ook de regio’s die grondstoffen uitvoeren zoals gans Zuid-America, Australië en Canada.

De Griekse schuldencrisis heeft dan weer een negatieve impact op de eurozone.

Lage olieprijzen zijn nefast voor het MIDDEN OOSTEN en Rusland en de schalieoliesector in de VS. De VS waar aandelen al jaren duur gewaardeerd zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

VS slaat homerun tegen Rusland en het MIDDEN OOSTEN

Moskou geeft ondertussen aan dat Washington haar boekje ver te buiten gaat. Niet vreemd aangezien het onderzoek naar corruptie binnen de FIFA met inbegrip is van de toekenning van het WK 2018 aan Rusland en het WK 2022 in Qatar. In een verklaring woensdag zei Lukashevich – Russisch woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken – het volgende:

“Opnieuw roepen we Washington op om te stoppen met het rechtvaardigen van haar illegale zoektocht naar rechtvaardigheid buiten haar grenzen en wettelijke normen en algemeen aanvaarde internationale juridische procedures gaat volgen. Het gaat hier wederom om een illegale extra territoriale overschrijding van Amerikaanse wetgeving”

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Middellandse Zee is nu het grootste massagraf van deze eeuw

Exacte aantallen zijn niet bekend, maar migranten op de vlucht voor armoede en oorlogsgeweld in Afrika en het MIDDEN OOSTEN en op zoek naar een beter leven in Europa stierven de voorbije jaren bij duizenden.

Zondag kwamen er daar nog eens op zijn minst 700 bij toen een 30 meter lange boot voor de Libische kust kapseizde. De Italiaanse kustwacht heeft 28 mensen gered, maar gevreesd wordt dat de overigen het niet gehaald hebben.

De Middellandse Zee is nu het grootste massagraf van deze eeuw. Een kerkhof met duizenden lijken (The Migrant Files schat hun aantal op 30.000 in 14 jaar, maar cijfers zijn moeilijk te verkrijgen omdat de meeste lijken geen naam hebben...)Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$