Nieuws / Artikelen met het woord

PIIGS

71 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Je gelooft nooit welk land nu betaald wordt om te lenen!

Herinnert er zich iemand de eurocrisis nog? In 2011 stonden de gazetten vol van artikels over de PIIGS-landen Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje vonden geen investeerders meer die in hun overheidsobligaties wilden beleggen. De rente op zulke obligaties in deze landen schoot de hoogte in.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

'Europese economie maakt in de tweede helft van 2015 een sterke comeback'

De Europese economie maakt in de tweede helft van 2015 een sterke comeback, dankzij een soepelere monetaire politiek, lagere energieprijzen en een lagere euro. Dat schrijft Steen Jakobsen, de Chief Economist van de Saxo Bank, in een e-mail aan deze redactie.

De combinatie van deze factoren zal binnen 9 maanden een significante boost geven aan de uitgaven en investeringen, net op het moment dat de aandelenbeurzen zullen verzwakken en geld niet-productieve papierinvesteringen in 20% van de economie zal inruilen voor 80% van de economie (de kmo’s). Vooral de capaciteit en industrialisering van de PIIGS en Oost-Europa zullen daarvan profiteren. Jakobsen denkt daarbij aan Polen, Bulgarije, Roemenië, Hongarije en de Tsjechische Republiek. Hij illustreert zijn voorspelling aan de hand van een grafiek die het verschil tussen de Duitse en Hongaarse industriële productie weegeeft. 

Bron: cassandraclub
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

Peak-consumptie: winkelverkopen in Nederland nemen af

Eurostat publiceert elke maand een overzicht van de detailhandelverkopen in Europa. In die rapporten vergelijkt Eurostat de recente winkelverkoop met die uit het jaar 2010. In de eurozone verkochten de winkels in december 2013 4,4% minder dan het maandelijks gemiddelde in 2010. Dat komt niet alleen door de afgenomen koopkracht in de PIIGS-landen, Ook in Nederland dalen de winkelverkopen.

[...]

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 22 januari 2014

Italiaanse slechte leningen op recordhoogte

With all eyes gloating over Ireland's recent ability to issue debt in the capital markets once again (and now with 10Y trading only 40bps above US Treasuries), Europe's game of distraction continues. However, while spreads (and yields) tumble in all the PIIGS, with Italian yields at almost 7-year lows, it is perhaps surprising to some that Italian bad loan rates are at their highest on record. Having risen at a stunning 23% year-over-year - its fastest in 2 years, Italian gross non-performing loans (EUR149.6 billion) as a proportion of total lending rose to 7.8% in November (up from 6.1% a year earlier). As the Italian Banking Association admits in a statement today, deposits are declining (-1.9% YoY) and bonds sold to clients (-9.4% YoY) as Italy's bank clients with bad loans have more than doubled since 2008.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Help, de PIIGS-landen krimpen!

Landen als Portugal, Italië, Ierland, Spanje en Griekenland kunnen maar moeilijk meekomen met de rest van Eurozone. Hun aandeel in het totale GDP van de Eurozone is sinds 2009 gestaag naar beneden gegaan. Hoe lang moeten die landen de druk van deflatie nog doorstaan?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$