EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Er zijn 0 artikelen gevonden met het woord PIIGS.
Artikel 51 tot 55 met de

betekenis van het woord PIIGS

Geplaatst op: maandag 25 juli 2011

De tweede nachtmerrie van de PIIGS: olie

Europa’s meest met schulden overladen landen - Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje, kortweg de PIIGS- zijn ook de landen wiens economieën het meest afhankelijk zijn van de import van olie.

Europa’s meest met schulden overladen landen - Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje, kortweg de PIIGS- zijn ook de landen wiens economieën het meest afhankelijk zijn van de import van olie.

Is het niet opmerkelijk dat deze landen ook de top van de lijst bevolken van de landen die het meest afhankelijk zijn van de olie-import?

[...]

Al deze landen noteren dus een pak boven het EU-gemiddelde van 37%. Daarbovenop moeten de PIIGS bijna al hun olie importeren. Rekening houdend met hun nieuwe financiële situatie, zit er voor deze landen weinig anders op dan hun transportsector te herstructureren, omdat die voor 95% afhankelijk is van oliederivaten.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 23 juli 2011

Hoe Europas 2e Bailout Duitsland 32 procent van het BBP gaat kosten

In het vorige artikel ging ik in op de mogelijke financiering van een uitbreiding van het EFSF (red: European Financial Stability Facility). Dat zal nodig zijn als blijkt dat alle PIIGS landen geen toegang meer hebben tot de financiële markten. Op dit moment bedraagt het EFSF zo’n 270 miljard. Nu blijkt dat een fikse herstructurering geen optie is, zal de schuld als percentage van het BBP blijven groeien waardoor zowel Griekenland, Ierland en Portugal, maar ook later Spanje en Italië, afhankelijk worden van leningen van het EFSF. Mede dankzij ZeroHedge en beleggingsfonds Bernstein ben ik aan schokkende cijfers gekomen die laten zien wat er in de nabije toekomst bij moet komen aan fondsen om dit spel aan de gang te houden.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2011

Rente 2-jarige Ierse staatsobligatie stijgt 1000 procent

Donderdag komen alle Europese ministers weer bijeen om nog maar eens te praten over die o zo vervelende eurocrisis. Het wordt het grote gevecht tussen Trichet, hoofd van de ECB en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Er werd afgelopen tijd veel gesproken over Italië en ook wederom over Griekenland. Deze twee landen zullen waarschijnlijk dan ook uitgebreid aan bod komen tijdens de EU-meeting. Één varken wordt mijns inziens echter een beetje vergeten. Het zijn de PIIGS-landen in plaats van de PIGS-landen. Die tweede I staat voor Ierland, het vergeten varkentje. Daar gaat het er alles behalve goed aan toe, maar veel hoor je daar niet over in de media.

Lees verder op Biflatie
Geplaatst op: dinsdag 14 juni 2011

PIGG debt goes boom, after a rumor about Portugal defaulting TOMORROW

PIIGS dieper in problemen door gerucht dat Portugal morgen failliet gaat.

PIIGS dieper in problemen door gerucht dat Portugal morgen failliet gaat.

Yields on fringe European sovereign debt are blasting higher right now on the rumor from FT Alphaville that Portugal will default TOMORROW.

Lees verder op Business Insider
Geplaatst op: vrijdag 6 mei 2011

Toestand EU komt 80 procent overeen met instorting voormalige Sovjet Unie

Net als het toenmalige Russische socialistische Sovjet-systeem zal ook het Europese socialistische Sovjet-systeem geen stand kunnen houden.

Net als het toenmalige Russische socialistische Sovjet-systeem zal ook het Europese socialistische Sovjet-systeem geen stand kunnen houden.

Uit een nauwkeurige analyse blijkt dat de huidige toestand van de Europese Unie voor maar liefst 80% overeenkomt met die van de voormalige Sovjet Unie, pal voordat het communistische imperium instortte. De EU lijkt een overeenkomstig lot dan ook niet meer te kunnen voorkomen.

De rellen in de Zuid Europese (PIIGS) landen en de permanente financiële crisis in diverse lidstaten en in de bankenwereld duiden erop dat de status quo in de EU niet veel langer meer gehandhaafd zal kunnen blijven. Al in 2006 -ongeveer op het economische hoogtepunt- voorspelde de beroemde Russische dissident Vladimir Bukowsky dat Europa een economische instorting te wachten stond als gevolg van de almaar groeiende uitgaven en belastingen. De overregulering van de economie en de bureaucratie zullen leiden tot een economische instorting van de Europese Unie die in veel opzichten op de instorting van de Sovjet Unie zal lijken.

Lees verder op Xander Nieuws
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs