Nieuws / Artikelen met het woord

PIIGS

71 artikelen gevonden. Artikel 51 tot 55
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

De tweede nachtmerrie van de PIIGS: olie

Europa’s meest met schulden overladen landen - Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje, kortweg de PIIGS- zijn ook de landen wiens economieën het meest afhankelijk zijn van de import van olie.

Is het niet opmerkelijk dat deze landen ook de top van de lijst bevolken van de landen die het meest afhankelijk zijn van de olie-import?

[...]

Al deze landen noteren dus een pak boven het EU-gemiddelde van 37%. Daarbovenop moeten de PIIGS bijna al hun olie importeren. Rekening houdend met hun nieuwe financiële situatie, zit er voor deze landen weinig anders op dan hun transportsector te herstructureren, omdat die voor 95% afhankelijk is van oliederivaten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2011

Hoe Europas 2e Bailout Duitsland 32 procent van het BBP gaat kosten

In het vorige artikel ging ik in op de mogelijke financiering van een uitbreiding van het EFSF (red: European Financial Stability Facility). Dat zal nodig zijn als blijkt dat alle PIIGS landen geen toegang meer hebben tot de financiële markten. Op dit moment bedraagt het EFSF zo’n 270 miljard. Nu blijkt dat een fikse herstructurering geen optie is, zal de schuld als percentage van het BBP blijven groeien waardoor zowel Griekenland, Ierland en Portugal, maar ook later Spanje en Italië, afhankelijk worden van leningen van het EFSF. Mede dankzij ZeroHedge en beleggingsfonds Bernstein ben ik aan schokkende cijfers gekomen die laten zien wat er in de nabije toekomst bij moet komen aan fondsen om dit spel aan de gang te houden.

Bron: Biflatie
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2011

Rente 2-jarige Ierse staatsobligatie stijgt 1000 procent

Donderdag komen alle Europese ministers weer bijeen om nog maar eens te praten over die o zo vervelende eurocrisis. Het wordt het grote gevecht tussen Trichet, hoofd van de ECB en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Er werd afgelopen tijd veel gesproken over Italië en ook wederom over Griekenland. Deze twee landen zullen waarschijnlijk dan ook uitgebreid aan bod komen tijdens de EU-meeting. Één varken wordt mijns inziens echter een beetje vergeten. Het zijn de PIIGS-landen in plaats van de PIGS-landen. Die tweede I staat voor Ierland, het vergeten varkentje. Daar gaat het er alles behalve goed aan toe, maar veel hoor je daar niet over in de media.

Bron: Business Insider
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2011

PIGG debt goes boom, after a rumor about Portugal defaulting TOMORROW

PIIGS dieper in problemen door gerucht dat Portugal morgen failliet gaat.

Yields on fringe European sovereign debt are blasting higher right now on the rumor from FT Alphaville that Portugal will default TOMORROW.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2011

Toestand EU komt 80 procent overeen met instorting voormalige Sovjet Unie

Net als het toenmalige Russische socialistische Sovjet-systeem zal ook het Europese socialistische Sovjet-systeem geen stand kunnen houden.

Uit een nauwkeurige analyse blijkt dat de huidige toestand van de Europese Unie voor maar liefst 80% overeenkomt met die van de voormalige Sovjet Unie, pal voordat het communistische imperium instortte. De EU lijkt een overeenkomstig lot dan ook niet meer te kunnen voorkomen.

De rellen in de Zuid Europese (PIIGS) landen en de permanente financiële crisis in diverse lidstaten en in de bankenwereld duiden erop dat de status quo in de EU niet veel langer meer gehandhaafd zal kunnen blijven. Al in 2006 -ongeveer op het economische hoogtepunt- voorspelde de beroemde Russische dissident Vladimir Bukowsky dat Europa een economische instorting te wachten stond als gevolg van de almaar groeiende uitgaven en belastingen. De overregulering van de economie en de bureaucratie zullen leiden tot een economische instorting van de Europese Unie die in veel opzichten op de instorting van de Sovjet Unie zal lijken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$