EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Er zijn 0 artikelen gevonden met het woord PIIGS.
Artikel 56 tot 60 met de

betekenis van het woord PIIGS

Geplaatst op: woensdag 26 januari 2011

EU-noodfonds is magneet

Het EFSF (European Financial Stability Facility), ook wel bekend als het noodfonds voor zwakke eurolanden, blijkt een schitterende nieuwe doping te zijn waarmee de problemen voor de PIIGS even verdoofd kunnen worden. Een echte oplossing is het helaas niet:

Het EFSF (European Financial Stability Facility), ook wel bekend als het noodfonds voor zwakke eurolanden, blijkt een schitterende nieuwe doping te zijn waarmee de problemen voor de PIIGS even verdoofd kunnen worden. Een echte oplossing is het helaas niet:

Het noodfonds voor zwakke eurolanden (EFSF) heeft gisteren onder overweldigende belangstelling obligaties kunnen plaatsen op de openbare kapitaalmarkt. Er werd voor 5 miljard opgenomen, maar het aantal inschrijvingen was zo groot dat het fonds ook 50 miljard uit de markt had kunnen nemen.

Het succes van de eerste emissie van het EFSF was een opsteker voor de euro ($1,3688), maar betekent concurrentie voor de staatsleningen van de goedpresterende landen in de eurozone.

De ’rush’ op de obligaties komt op een moment dat de eurozone in de zwaarste crisis zit sinds de euro twaalf jaar geleden werd gelanceerd. Al na enkele minuten kon de European Financial Stability Facility (EFSF) de boeken sluiten, de eerste 5 miljard was binnen met een looptijd van vijf jaar.

Juist vanwege de enorme belangstelling kon het fonds een veel lagere couponrente aan de lening hangen dan analisten voor mogelijk hadden gehouden. Die hadden gedacht dat de couponrente iets boven de 3% zou uitkomen, maar uiteindelijk werd het 2,8%.

Het geld dat nu is binnengekomen gaat in het reddingspakket ter waarde van 85 miljard dat is opgetuigd voor Ierland, het ESF heeft hierin een aandeel van 17 miljard.

Lees verder op Telegraaf.nl
Geplaatst op: dinsdag 18 januari 2011

PIIGS-landen blijven aan infuus ECB

De Europese Centrale Bank heeft vorige week voor 2,3 miljard euro aan staatsobligaties uit perifere eurolanden opgekocht. Waarschijnlijk is het geld gestoken in Spaans en Portugees papier, om een succesvolle veiling te garanderen.

Het is de grootste aankoop van ‘Club Med’ papier door de ECB sinds 13 december 2010, toen werd 2,7 miljard euro aan obligaties uit de markt gehaald. De ECB geeft geen inzage in de landen van wie het obligaties koopt. Algemeen wordt aangenomen dat dit nu voornamelijk staatspapier uit Spanje en Portugal betreft. In totaal heeft de ECB voor ruim 76 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht.

Lees verder op Blik op de Beurs
Geplaatst op: dinsdag 11 januari 2011

Kees de Kort: morgen wordt het ook weer licht

De Euro: geen liquiditeitsprobleem, maar een solvabiliteitsprobleem. Beleggers kunnen hun roze bril voorlopig nog ophouden.

De Euro: geen liquiditeitsprobleem, maar een solvabiliteitsprobleem. Beleggers kunnen hun roze bril voorlopig nog ophouden.

Jean-Claude Trichet, president van de Europese Central Bank, kan niets anders dan alleen maar roepen dat het economisch weer zal gaan opknappen. Iedereen denkt nog steeds dat de problemen in de PIIGS landen opgelost kunnen worden. Echter schuiven we de problemen nog steeds voor ons uit. Er is geen sturing, noch coördinatie. De kern van het probleem wordt niet opgelost maar vooruitgeschoven, nu bijvoorbeeld door noodinjecties die vanuit Japan en China moeten komen.

Lees verder op BNR NieuwsRadio
Geplaatst op: donderdag 30 december 2010

De Euro, vergiftigd medicijn

Waar nieuwe euro’s vandaan komen, en waarom de PIIGS-landen tussen hamer en aambeeld zitten.

Waar nieuwe euro’s vandaan komen, en waarom de PIIGS-landen tussen hamer en aambeeld zitten.

Er is een nieuw reddingsfonds voor de eurozone in de maak. Het zou beschikken over een ‘ongelimiteerde financieringscapaciteit’.

Dat zou ik ook wel willen, zo’n fonds. Het klinkt als een ‘ezeltje-strek-je’!

Het geld voor zo’n fonds komt is niet afkomstig van een grote verborgen schatkist, maar wordt eenvoudigweg uit het niets bijgemaakt.

Ik praat wel eens met een bankier of een ambtenaar, en die reageren vaak ongelovig als ik stel dat overheden, banken en centrale banken er samen voor zorgen dat er iedere dag geld uit het niets wordt bijgemaakt.

Toch is het zo. Laten we even kijken hoe dat precies werkt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 15 november 2010

CDS PIIGS versus Hongarije/Roemenië

Beleggers hebben tegenwoordig meer vertrouwen in de toekomst van de Europese Oostbloklanden, dan de noodlijdende PIIGS landen. Dat valt af te leiden uit de oplopende CDS premies op PIIGS vergeleken met de dalende CDS premies op Hongarije of Roemenië.

Lees verder op Slim Beleggen
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs