Nieuws / Artikelen met het woord

PIIGS

71 artikelen gevonden. Artikel 11 tot 15
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Euro nog steeds populair onder Europese bevolking

De euro geniet nog steeds de voorkeur van Europese burgers. De populariteit van het 'Europese project' is al jaren tanende, maar de munt wil men liever houden. In de zwakkere PIIGS-landen is de steun voor de gemeenschappelijke munt minstens zo hoog als in andere landen die behoren tot de muntunie. Meer interessante inzichten over de Europese bevolking lees je in dit artikel op Marketupdate.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Steeds meer jongeren zonder werk en zonder studie

Een grafiek uit een rapport van Credit Suisse laat zien dat steeds meer jongeren langs de zijlijn zijn komen te staan, sinds het uitbreken van de financiële crisis. In 2011 had was één op de vijf jongeren in veel van de PIIGS-landen niet aan het werk én niet aan de studie. Een 'verloren generatie' dreigt..

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Rente op staatsschuld PIIGS-landen gaat omlaag!

Een jaar geleden rond deze tijd was Italië volop in het nieuws vanwege de sterk gestegen rente op de staatsschuld. Op een 10-jaars lening uit dit land vroeg men eind 2011 een rente van 7%, een niveau dat volgens sommige sommige economen volstrekt onhoudbaar is bij een omvangrijke staatsschuld. Afgelopen zomer was Spanje aan de beurt, want ook dat land moest op een gegeven moment meer dan 7% rente betalen op een 10-jaars lening. Sindsdien bleef het rustig en begon de rente op de schuld van PIIGS-landen te dalen!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Rente op staatsschuld PIIGS-landen blijft zakken!

Een jaar geleden rond deze tijd was Italië volop in het nieuws vanwege de sterk gestegen rente op de staatsschuld. Op een 10-jaars lening uit dit land vroeg men eind 2011 een rente van 7%, een niveau dat volgens sommige sommige economen volstrekt onhoudbaar is bij een omvangrijke staatsschuld. Afgelopen zomer was Spanje aan de beurt, want ook dit land moest op een gegeven moment meer dan 7% rente betalen op een 10-jaars lening. Sindsdien bleef het rustig en begon de rente op de schuld van PIIGS-landen te dalen!

Bron: rtl.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

Willem en Mathijs botsen over goud, inflatie en nog veel meer

Willem Middelkoop in gevecht met Mathijs Bouwman.

Willem en Mathijs botsen over goud, inflatie en nog veel meer. Ter sprake komen "Centrale bankbalansen", de PIIGS, een wereldwijde schuldsannering, goud, inflatie en geldgroei.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$