Nieuws / Artikelen met het woord

PIIGS

71 artikelen gevonden. Artikel 16 tot 20
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

PIIGS in Amerika: Gaat Illinois om een Federale Bailout vragen?

[...]

Now that Chicago's children have returned to not learning in school, we can all move on to the next crisis in Illinois public finance: unfunded public pensions. Readers who live in the other 49 states will be pleased to learn that Governor Pat Quinn's 2012 budget proposal already floated the idea of a federal guarantee of its pension debt. Think Germany and eurobonds for Greece, Italy and Spain.

Illinois now has some $8 billion in current debts outstanding and taxpayers are on the hook for more than $200 billion in unfunded retirement costs for government workers. By some estimates, the system could be the first in the nation to go broke, as early as 2018.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Spider crash

Mooi onderwerp natuurlijk, maar interessanter is de vraag “waarom de euro zal vallen en waarom deze val onontkoombaar is”, een punt wat ook terecht door Thierry Baudet werd aangekaart. Het uitgangspunt van het programma was dus dat de euro al gevallen was, maar de euro kan op vele manieren ten onder gaan. Stappen de PIIGS (Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje) uit de eurozone of is het Finland die als eerste die stap zet, en zo verder. Ieder scenario heeft weer een eigen kosten- & batenplaatje. Verder is het zo dat de problemen in/met de eurozone een deel van een groter geheel vormen. De grote bedreiging voor de wereld is de immense schuldenberg en de systeemcrisis die dit gaat veroorzaken. Vandaag zal ik proberen (in deze wat lange column) wat van deze complexiteiten uit de doeken te doen met links naar andere relevante columns.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Wie profiteerde er nu echt van de euro? De enige grafiek die u moet zien...

Tegenstanders van besparingen stellen dat de kerneconomieën jarenlang geprofiteerd hebben van de euro door hun export naar de periferie te stimuleren via inflatie in de PIIGS-landen. Mensen als Monti en Rajoy eisen dan dat ze nu hun deel doen door de PIIGS te helpen via goedkope leningen en schuldovernames.

Deze conventionele wijsheid is helemaal fout, argumenteert Zerohedge, en is gebaseerd op mercantilistische argumenten en politieke spelletjes. De relevante statistische data, verzameld door de bank UBS, tonen duidelijk aan dat het de PIIGS-landen zijn die onder de euro een toenemende levensstandaard kenden, terwijl landen als Duitsland en Oostenrijk achterop hinkten.

Duitsland, Ierland, het grootste deel van Italië en de Franse middenklasse ondervonden een significante daling in hun levensstandaard (het rijkste inkomenskwintiel kwam er wel relatief goed vanaf). Griekenland, Portugal en Spanje daarentegen profiteerden tot 2010 van de euro en zagen hun nominale inkomen veel meer stijgen dan inflatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

OMG: Nederland en België voor 324 miljard euro blootgesteld aan de PIIGS

Het zijn hallucinante bedragen. Uit een studie van ING bleek dat Nederland en België voor respectievelijk 214,3 miljard euro en 109,7 miljard euro zijn blootgesteld aan schulden uit de PIIGS landen (Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje) in maart 2012.

Rekening houdend met het BBP van beide lage landen, vertegenwoordigen de bedragen voor 35,6% en 29,7% van Nederland en België.

Kortom, als de eurozone uit elkaar valt door een implosie van de PIIGS-schulden, dan gaan ook de ‘gezonde’ Europese landen mee de boot in!

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Welke richting gaan we?

Onder aanvoering van de uitspraken van de ECB en relatief goede economische data uit de VS zijn de beurzen afgelopen weken behoorlijk hersteld van de lente-dip. De zorgen zijn echter zeker de wereld niet uit. De rente in Spanje en Italië zoekt weer nieuwe pieken en het is wachten op de eerste officiële steunaanvragen van deze landen. Verder zijn de verschillende bedrijfsresultaten redelijk, maar al een stuk minder dan het eerste kwartaal. Dus hoe nu verder? Gaan de geldpersen aan om de PIIGS-landen te helpen? Blijft de Eurozone in tact? En welke consequenties zal dit hebben voor uw beleggingsportefeuille?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$