Nieuws / Artikelen met het woord

PIIGS

71 artikelen gevonden. Artikel 26 tot 30
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 12 april 2012

Spanje en Italië het meest LTRO-verslaafd

Aan de rechterkant van de grafiek zie je het gebruik van de depositofaciliteit van de ECB. De banken van de ‘veilige’ landen Finland, Duitsland en Nederland vertrouwen de rest van Europa niet. Zij plaatsen hun overtollige miljarden liever bij de ECB dan dat ze het vermogen uitlenen aan een andere bank. Op deze manier verminderen ze hun blootstelling aan de risicolanden binnen Europa. De PIIGS maken amper gebruik van de ECB depositofaciliteit omdat ze elke euro nodig hebben om alle verliezen te dekken.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 4 april 2012

PIIGS-landen worden zwaarder getroffen door dure olie ...

Donkere wolken in de kristallen bol, met hier en daar een lichtpuntje

Is het toeval dat Ierland, Italië, Griekenland, Portugal en Spanje in financiële problemen zijn gekomen? Of is er een economische factor, die deze landen harder treft dan Nederland, Duitsland en Frankrijk?

Ik denk dat de problemen van de PIIGS-landen mede veroorzaakt worden door de gestegen prijs van fossiele brandstoffen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 april 2012

Bij een opsplitsing van de euro maakt nieuwe Belgische munt de grootste duik van alle niet-PIIGS-landen

Bij een opsplitising van de euro maakt de nieuwe Belgische frank een duik van bijna 25%. Dat mag niet verbazen, want zowat alle landen - op Duitsland na (+ 1,3%) - zien hun nieuwe munt in waarde dalen ten opzichte van de euro. Dat geldt evenzeer voor de (ex-) AAA-landen.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: maandag 26 maart 2012

Citigroup zet Nederland uit kern eurozone vanwege slechtere economie

Citigroup zet Nederland uit kern eurozone vanwege slechtere economie;

Ook houding linkse oppositiepartijen mede reden voor besluit;

Ontnuchterende grafiek die alle overheidspropaganda dat de invoering van de euro (1999 + 2002) zo goed voor ons zou zijn geweest, compleet ontkracht.

We schreven al vaker dat uiteindelijk alle eurolanden in de schuldenval van de PIIGS landen zullen worden meegesleurd. De Amerikaanse megabank Citigroup is de eerste die nu ook de noodklok over Nederland luidt. In een nieuw rapport schrijven de analisten van de bank dat ons land inmiddels niet meer tot de kern van de eurozone behoort omdat onze economie en financiële situatie in snel tempo verslechtert. Daarnaast kwam Citigroup ook over de politieke situatie tot dit besluit; men denkt dat nu de huidige coalitie geen meerderheid meer heeft en afhankelijk is van de steun van 'links', de noodzakelijke maatregelen om onze economie en financiën weer op orde te krijgen zullen uitblijven.

We hebben als 1 van de zeer weinige eurolanden nog onze AAA rating, maar voor hoelang nog. Nederland behoorde samen met Duitsland tot de twee enige overgebleven zekere landen in Europa. Vanaf nu is dat in de ogen van Citigroup alleen nog maar Duitsland. 'Nederlands onaantastbare positie is geschonden,' concludeert Citigroup analist Jurgen Michels.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2012

LTRO 2: Banken verslaafd aan ECB-krediet

De (her)financieringsbehoefte van Europese banken wordt dus bewerkstelligd door de Europese Centrale Bank, in de vorm van de LTRO. De Europese banken kunnen krediet verkrijgen met een looptijd van 3 jaar en tegen een rente van slechts 1%. De geldkraan wordt wederom open gezet en het kost de banken in verhouding weinig geld om zulke grote bedragen te verkrijgen om de balans te versterken. Dat sommige balansen er belabberd voorstaan komt mede door de aankoop van onder andere Griekse staatsobligaties. Daar moeten de banken sinds de Griekse deal 53,5% op afboeken.

Het is geen verrassing dat de Italiaanse en Spaanse banken de meeste gelden op hun bankrekeningen krijgen bijgestort. In totaal zal 45% van het LTRO2 potje naar deze PIIGS gaan, zo blijkt uit cijfers van de bank Societe Gerenale via ZeroHedge. De algemene verwachting is dat Europese banken 470 miljard euro zullen gaan lenen. Uit een poll van Reuters blijkt dat analisten ervan uitgaan dat banken in totaal 492 miljard euro gaan openemen bij de ECB. Dat is 3 miljard meer dan tijdens LTRO 1 toen er in totaal 489 miljard euro werd verstrekt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$