Nieuws / Artikelen met het woord

PIIGS

71 artikelen gevonden. Artikel 31 tot 35
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 2 februari 2012

Schuld PIIGS landen: 27 kilometer lange file vrachtwagens vol 100 euro biljetten

Om mensen een idee te geven hoe onvoorstelbaar en onhoudbaar groot de schuldenberg van de PIIGS landen (Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje is), staat er op de website demonocracy (demon-ocracy) een infographic die heel duidelijk   maakt waar de honderden miljarden belastinggeld die uit de maatschappij worden gezogen terecht komen: bij de grootste Europese banken. Probleem is dat op een zekere dag in de toekomst zal blijken dat de bailouts van al deze banken niet honderden miljarden, maar vele biljoenen zullen gaan kosten. En dan zal iedereen eenvoudigweg failliet moeten worden verklaard.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

De Europese snelweg van schulden

Hieronder een infographic die een goed beeld schetst van de schuldenomvang van de Europese PIIGS. Gevisualiseerd aan de hand van een snelweg met vrachtwagens die volgeladen zijn met euro's. Gemaakt door Demonocracy.info.

[infographic]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2012

Biflatie Bulletin: IMF vreest voor besmetting

Het Internationaal Monetair Fonds wil de samenwerking met Azië gaan intensiveren. Dat liet David Lipton van het IMF maandag weten. Hij zei tevens dat Azië een grotere rol binnen het IMF moet gaan vervullen. Ook zei Lipton tijdens het Asian Financial Forum in Hong Kong dat het IMF bang is dat de schuldencrisis in Europa een groot effect zal hebben op emerging markets. En dus ook op verschillende landen in Azië. Het IMF zal hoogst waarschijnlijk de groeivooruitzichten voor de wereldeconomie in 2012 gaan verlagen.

Verder aan bod:

Stilte voor de storm? Lage volatiliteit RBA gaat rente waarschijnlijk verlagen ECB koopt voor €3,8 miljard aan ‘PIIGS-bonds’ AEX-index stijgt op rustige handelsdag
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 14 januari 2012

PIIGS-landen kunnen JPMorgan 5 miljard kosten

JPMorgan Chase kan tot 5 miljard dollar verlies lijden door zijn blootstelling aan Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje, de zogenoemde PIIGS-landen.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Council on Foreign Relations: Eurozone zowel financieel als politiek mislukt

De invloedrijke NWO tak Council on Foreign Relations (CFR) constateert bij monde van de voormalige voorzitter van de economische adviseurs van de raad, Harvard professor Martin Feldstein, dat de eurozone in zowel financieel als politiek opzicht een mislukt experiment is. De grootste fout van de Europese leiders was het proberen samen te persen van totaal verschillend functionerende economieën en samenlevingen in één financieel systeem, dat nu op instorten staat.

Het mislukken van de euro, die nog maar 13 jaar geleden digitaal en 10 jaar geleden tastbaar werd ingevoerd, is in de ogen van de CFR professor geen ongeluk en zelfs niet het gevolg van bureaucratisch wanbeheer, maar veeleer het onvermijdelijke gevolg van het opleggen van één gemeenschappelijke munt aan landen die enorm van elkaar verschillen. De negatieve balans van dit voor Europa noodlottige besluit is een schuldencrisis in diverse, vooral Zuid Europese landen, het op omvallen staan van grote Europese banken, hoge werkloosheid in het grootste deel van de eurozone en in de meeste landen het ontstaan van omvangrijke handelstekorten.

Ook het politieke doel om een eensgezind en harmonieus Europa te creëren is mislukt. Frankrijk en Duitsland hebben pijnlijke bezuinigingen opgelegd aan Griekenland en Italië, als voorwaarde voor hun financiële hulp aan deze landen. Tegelijkertijd botsen Berlijn en Parijs onderling over de rol van de Europese Centrale Bank, die nu overigens vrijwel geheel in handen is van 'experts' uit het feitelijk failliete deel van de eurozone (3). Ook is er grote onenigheid over hoe de financiële lasten van het overeind houden van de PIIGS landen moeten worden verdeeld.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$