EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Er zijn 0 artikelen gevonden met het woord PIIGS.
Artikel 36 tot 40 met de

betekenis van het woord PIIGS

Geplaatst op: woensdag 14 december 2011

Is Nederland stiekem al failliet?

De staatsschuld van Nederland dreigt in een razendsnel tempo uit de hand te lopen. Nederland blijft Griekenland, Spanje en Italië angstvallig hard vasthouden, maar we verliezen grip en worden beetje bij beetje meegetrokken in de afgrond van staatsfaillissementen.

De staatsschuld van Nederland dreigt in een razendsnel tempo uit de hand te lopen. Nederland blijft Griekenland, Spanje en Italië angstvallig hard vasthouden, maar we verliezen grip en worden beetje bij beetje meegetrokken in de afgrond van staatsfaillissementen.

[...]

Staatsschuld nog veel hoger
Wat voorlopig nog even buiten de boeken gehouden wordt, zijn de bedragen die Nederland in het EFSF noodfonds gestopt heeft. Het saldo staat in december 2011 op een kleine 100 miljard euro. Hoe hard de Jager ook roept dat we dat geld –met rente- terugkrijgen, ik heb ze direct afgeschreven. Zodra de heren politici dus met de beide benen op de Nederlandse aarde zijn geland, zullen ze schrikken van de immense staatsschuld die de 90% BNP zal benaderen.

En dan vergeten we nog dat het geld dat nodig zal zijn om grote banken te nationaliseren. Tel daarbij op het geld waarmee de ECB staatsobligaties van de PIIGS landen opkoopt; dat moet ook ergens vandaan komen. Het is de ECB namelijk uitdrukkelijk verboden om euro’s bij te drukken. Daar schiet Nederland er nog eens tientallen euro’s bij in. Als we dan ook nog de bijdrage aan het IMF (totaal 200 miljard) en die aan het nieuwe ESM noodfonds (totaal 420 miljard) erbij optellen, dan is Nederland hopeloos verloren.

De ECB is stiekem toch aan het bijdrukken?

[...]

Lees verder op Realiteits Blog
Geplaatst op: zaterdag 26 november 2011

Deze 20 grootbanken hebben een probleem

“Dexia was een van de banken buiten de PIIGS-landen die in zware problemen zou komen.” Business Insidder deed de voorspelling in juli en heeft intussen gelijk gekregen.

Business Insider heeft de rekensom opnieuw gemaakt voor alle grote Europese banken (% PIIGS-schuldpapier tov eigen vermogen). Het resultaat is een lijst van 20 banken, die snel mogen hopen op een oplossing voor de eurocrisis.

Want niet alleen Dexia staat zwaar blootgesteld aan PIIGS-schuldpapier.

[#1 - #20]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 17 november 2011

Belgisch staatspapier nu het - op de PIIGS-landen na- meest riskante van de eurozone

Het vertrouwen in de eurozone is volledig zoek. Beleggers dumpten gisteren staatspapier van zowat alle landen, Duitsland uitgezonderd. Ook triple-A-landen als Frankrijk, Finland, Oostenrijk en Nederland deelden in de klappen. Het renteverschil tussen Duitsland en België oversteeg de symbolische kaap van 300 basispunten. De Belgische langetermijnrente noteert net niet op 5 procent.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 16 november 2011

Hedge Fund topman legt uit waarom financiële markten eurozone hebben opgegeven

Zuid Europese landen in financieel opzicht 'losbandige idioten' genoemd - Deutsche Bank constateert kritiek omslagpunt eurozone.

Zuid Europese landen in financieel opzicht 'losbandige idioten' genoemd - Deutsche Bank constateert kritiek omslagpunt eurozone.

Inmiddels presenteren de Haagse en Europese politici om de paar weken weer een nieuwe 'definitieve' oplossing voor de schuldencrisis in Europa, en worden er allerlei harde uitspraken gedaan over een eensgezinde aanpak om het vertrouwen van de financiële markten in de eurozone te herstellen. Maar hoe denken de financiële markten -van wie alles afhangt- daar zelf over? Hedge Fund oprichter Kyle Bass legde het de kijkers van de Britse BBC nog eens simpel uit: de enige 'oplossing' voor de crisis in de eurozone is een massale herstructurering van de schuldenlast. Vertaald: de financiële markten hebben er nul komma nul vertrouwen in dat alle tot nu toe door de politici gepresenteerde maatregelen om Griekenland, Italië, Ierland, Portugal en Spanje overeind te houden, zullen werken.

In het interview met de BBC noemde Bass dit expliciet een 'oplossing' tussen aanhalingstekens, omdat het noodgedwongen afschrijven van de gigantische schuldenlast van de Zuid Europa PIIGS landen enorme gevolgen zal hebben voor de economie en de welvaart van héél Europa.

[...]

Lees verder op Xander-Nieuws.nl
Geplaatst op: maandag 31 oktober 2011

Hoe zeg je eurocrisis in het Italiaans?

Nog niet eens een week na de grote 'euro redding' van Griekenland, waardoor in één keer 50% van de Griekse schulden werden afgestempeld (maar toch ook niet helemaal), dient het volgende probleem zich al weer aan.

Nog niet eens een week na de grote 'euro redding' van Griekenland, waardoor in één keer 50% van de Griekse schulden werden afgestempeld (maar toch ook niet helemaal), dient het volgende probleem zich al weer aan.

Maandag is de rente op de Italiaanse 10y (de Italiaanse tienjarige staatsobligatie) opgelopen tot bijna 6,2%. Dat leek me toch niet helemaal de bedoeling van de Europese leiders. Het lijkt erop alsof ook de Europese Centrale Bank de hand op de knip houdt en geen PIIGS-papiertjes aan het inkopen is. De spread tussen de Duitse Bund en het Italiaanse staatspapier stijgt fors, zo'n 6% maandagmiddag. Klik op de afbeeldingen voor de huidige stand van zaken.

Lees verder op Biflatie.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs