Nieuws / Artikelen met het woord

Panama Papers

40 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 april 2017

Klopjacht op Nederlandse zwartspaarders

Er is een klopjacht gaande op 3800 Nederlanders die hun vermogen hebben gestald bij een Zwitserse bank. De FIOD heeft dankzij een tipgever nieuwe gegevens in handen.

Volgens het oporingsteam van de Belastingdienst is de hoeveelheid Zwitserse bankgegevens vergelijkbaar met de vorig jaar gelekte PANAMA PAPERS.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

"Russische miljarden wereldwijd witgewassen" - ook ING zou betrokken zijn

Bij een wereldwijd netwerk voor het witwassen van geld van Russische criminelen zijn vele grote banken al dan niet bewust betrokken geweest. Dat meldt The Guardian vandaag op basis van documenten van een groep samenwerkende onderzoeksjournalisten, de Organized Crime & Corruption Reporting Project (OCCRP). Dezelfde groep publiceerde ook de PANAMA PAPERS. Uit de bestanden blijken dat tussen 2010 en 2014 ten minste twintig miljard dollar vanuit Rusland werd witgewassen via accounts van buitenlandse banken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2016

Panama is dé topbestemming voor belastingontduikers

Tijdens de verschillende fiscale regularisatierondes de voorbije jaren zijn honderden dossiers geregulariseerd waarbij de belastingontduiker gebruikmaakte van structuren in Panama en andere exotische oorden. Dat hebben leden van het Contactpunt regularisaties vandaag gezegd in de Kamercommissie over de PANAMA PAPERS.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Belastingconstructie in Denemarken? Kijk maar uit, regering betaalt 1,2 miljoen euro voor PANAMA PAPERS

600 Denen staan met naam en toenaam in de PANAMA PAPERS, de lek die onethische belastingconstructies eerder dit jaar blootlegde. De Deense overheid betaalt nu maximaal 9 miljoen kronen om die informatie te gebruiken.

De Deense belastingdienst gaat kijken of de genoemde Denen belasting hebben ontdoken. Kopenhagen is de eerste regering ter wereld die overgaat tot een koop van PANAMA PAPERS-data. 9 miljoen Deense kronen is ongeveer 1,2 miljoen euro. Het is niet bekend wie de data aanbood.

Eerder al deden overheden vanuit de hele wereld een beroep op de journalisten die betrokken waren bij de onthullingen om de gegevens te delen. De media weigerden dat omdat het hun bronnen in gevaar zou kunnen brengen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2016

Poetin zaagt PANAMA PAPERS door

De Russische president Poetin maakt korte metten met de PANAMA PAPERS. In een toelichting bij een discussieprogramma noemt hij de PANAMA PAPERS een mislukte poging om hem in een kwaad daglicht te stellen. Een mislukte poging, omdat de naam van Poetin zelf niet genoemd wordt in het hele dossier van belastingontwijking. Toch staat uitgerekend zijn gezicht pontificaal boven de nieuwsartikelen die in de Westerse media verschenen zijn over het dossier.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$