Nieuws / Artikelen met het woord

SWIFT

32 artikelen gevonden. Artikel 11 tot 15
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Market Update (29 december 2014)

Rusland lanceert alternatief voor SWIFT betalingssysteem, Saoedi-Arabie moet in kosten snijden, Litouwen bereid zich voor op de euro, ECB wordt afgeraden staatsobligaties te kopen en China breidt hogesnelheidslijn uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 27 december 2014

Russische Centrale Bank lanceert SWIFT alternatief voor interbancaire betalingen.

De Russische Centrale Bank(CBR) is gestart met een eigen betaalsysteem. De CBR heeft een eigen interbancair betalingssysteem opgericht dat als alternatief moet dienen voor het SWIFT systeem dat mondiaal gebruikt wordt.

Het wil zo afstappen van het door het westen gedomineerde  internationale betalingssysteem. Het is al in operatie voor binnenlandse betalingen en zal helemaal operationeel zijn binnen de 6 maanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Rusland is bereid om oorlog te voeren als SWIFT toegang verbiedt

Om iedereen voor te zijn, heeft Rusland aan een alternatief voor het SWIFT-systeem gewerkt, meldt Russia Today. Aanleiding daarvoor is het plan om Russische banken te weren van de internationale markten. Eerst heeft de Britse premier David Cameron daartoe opgeroepen, een idee dat later door het Europees Parlement is opgepikt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Verenigd Koninkrijk wil Rusland afsluiten van betalingsverkeer

Het Verenigd Koninkrijk heeft druk gezet op de Europese regeringsleiders om Rusland de toegang tot het SWIFT betalingssysteem te ontzeggen. Dit betalingssysteem opereert vanuit België en verwerkt 21 miljoen transacties per dag in 215 landen. Het is de vraag of Europa gebaat is bij een handelsoorlog met Rusland.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Engeland wil Poetin en de Russen feitelijk uit de financiele wereld bannen

De Engelse regering is, volgens Bloomberg en Business Insider, van plan om de Russen een serieuze klap toe te brengen. Cameron is van plan aan de andere leiders van het westen voor te stellen Rusland de toegang te ontzeggen tot het SWIFT-systeem; dat is het systeem waarmee banken internationaal zaken doen en rekeningen vereffenen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$