EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 36 artikelen gevonden met het woord Standard .
Artikel 36 tot 40
Geplaatst op: maandag 8 februari 2016

Oud-bankier wil grote bankbiljetten verbieden

Grote bankbiljetten moeten uit circulatie gehaald worden omdat deze voornamelijk voor criminele doeleinden gebruikt worden. Dat is de boodschap die Peter Sands, voormalig directeur van de Britse bank STANDARD Chartered, in een nieuwste paper probeert over te brengen. Maar is dat de enige reden?

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 22 januari 2016

S&P ziet voortgang in Griekenland

De Griekse regering maakte goede vorderingen bij het stabiliseren van de financiële sector en het terugdringen van de overheidsuitgaven. 

De Griekse regering maakte goede vorderingen bij het stabiliseren van de financiële sector en het terugdringen van de overheidsuitgaven. 

De economie in het Zuid-Europese land blijkt bovendien beter tegen een stootje te kunnen dan verwacht. Dat schrijft STANDARD & Poor's (S&P) in een vrijdag gepubliceerd rapport.

De bemoedigende ontwikkelingen zijn voor de kredietbeoordelaar aanleiding het rapportcijfer voor Griekse langlopende staatsleningen met een stapje te verhogen, van CCC+ naar B-.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 16 januari 2016

Polen vindt verlaging rating "onbegrijpelijk"

Kredietbeoordelaar STANDARD & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Polen met een trapje verlaagd. De Poolse regering vindt de beslissing "onbegrijpelijk", en argumenteert dat de economische toestand van het land prima is.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 16 januari 2016

S&P verlaagt rating Polen vanwege regering

Kredietbeoordelaar STANDARD & Poor’s (S&P) heeft vrijdag de kredietwaardigheid van Polen verlaagd vanwege het beleid van de nieuwe Poolse regering. Volgens S&P brengt dat beleid de onafhankelijkheid van de belangrijkste instituten van het land in gevaar.

De rating ging met één stap omlaag naar BBB+. Het is voor het eerst sinds 2007 dat de rating wordt aangepast door S&P. Het bureau waarschuwde dat die nog verder naar beneden kan gaan, want het vooruitzicht staat op negatief.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 11 januari 2016

Ingrijpende verandering op de goudmarkt waar niemand over praat

Terwijl de westerse banken steeds meer hun handen afhouden van de grondstoffenmarkt, maken Chinese banken steeds meer gebruik van hun dollars om deze leegte op te vullen. Zo nam het Chinese ICBC STANDARD Bank recent de lease over van de goud- en zilverkluis van Deutsche Bank in Londen.

In het depot zit maar liefst 1.500 ton aan fysiek goud en zilver opgeslagen. Hiermee staan de Chinezen in een klap op de kaart in de Westerse goudmarkt. Want met deze indrukwekkende ‘move’ mogen de Chinezen waarschijnlijk ook aanschuiven bij de dagelijkse clearing van de goud- en zilverprijzen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs