Nieuws / Artikelen met het woord

TTIP

61 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2017

De wereldhandel groeit niet meer: we gaan de globalisering terugdraaien

De nieuwe Amerikaanse president Trump zegt het Trans-Pacific-Partnership-handelsverdrag (TPP) op. En waarschijnlijk gaat het TTIP-handelsverdrag tussen de VS en Europa de prullenbak in. President Trump zegt hardop dat de Amerikanen weer zelf spullen moeten gaan maken in plaats van spullen te importeren. Dat betekent een terugkeer naar halverwege de 20e eeuw.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 januari 2017

De geheime handelsoorlog tussen de VS en de EU (en waarom we die verliezen)

U wist het misschien niet maar er woedt een geheime handelsoorlog tussen de VS en de EU. TTIP, de sancties tegen Rusland, Dieselgate… ze passen allemaal in de strategie van Washington om Europa economisch dood te knijpen en in het Atlantische gareel te houden.

Dat beweert althans de gerenommeerde Duitse onderzoeksjournalist Ernst Wolff. De Amerikaanse economie is in verval en voert een beleid om haar bondgenoten te beletten échte concurrenten te worden. In combinatie met een sterke dollar als wereldreservemoment kan de Amerikaanse economie makkelijk dominant blijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Is NAFTA dood?

Donald Trump heeft meermaals gezegd dat hij tal van vrijhandelsakkoorden wil opblazen, of op zijn minst wil heronderhandelen.

Het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten (TTIP) gaat in de koelkast. Ook de relatie tussen de VS en Mexico zit, door de verkiezing van Trump, onder het vriespunt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 september 2016

"Belgisch bnp kan op termijn tot 9% groeien dankzij TTIP"

België zal binnen de EU het meest profiteren van TTIP, het vrijhandelsverdrag waarover Europa en de Verenigde Staten onderhandelen. Op termijn kan het Belgische bnp met 2,2 tot 8,7 procent in het meest optimistische scenario groeien. Dat blijkt uit de resultaten van een door minister van Economie Kris Peeters (CD&V) bestelde studie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 25 september 2016

'Handelsverdrag met Canada moet de norm worden'

Het vrijhandelsverdrag waarover de EU onderhandelt met Canada moet de norm worden waarop ook een eventueel TTIP-verdrag met de Verenigde Staten zou kunnen worden gebaseerd, zegt minister van Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen.

Tegen dagblad Trouw zegt de minister dat CETA "een nieuwe standaard kan worden". Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$