EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 16 artikelen gevonden met het woord TTIP.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord TTIP

Geplaatst op: zondag 28 augustus 2016

De onderhandelingen over TTIP zijn mislukt, zegt Merkels rechterhand

De gesprekken tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over het vrijhandelsverdrag TTIP zijn mislukt. Dat heeft de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel zondag gezegd in een interview met de ZDF.

De gesprekken tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over het vrijhandelsverdrag TTIP zijn mislukt. Dat heeft de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel zondag gezegd in een interview met de ZDF.

Volgens Gabriel zit er weinig schot in de gesprekken. ,,Als je het mij vraagt zijn de onderhandelingen met de VS feitelijk mislukt, ook al wil niemand dat echt toegeven”, zei de vicekanselier.

De onderhandelingen werden in 27 verschillende hoofdstukken opgesplitst, zodat er sneller op losse onderdelen een overeenkomst gesloten zou kunnen worden. Maar inmiddels zijn er veertien onderhandelingsrondes geweest, en volgens Gabriel is er op geen enkel onderdeel een akkoord bereikt. Dat ligt volgens de vicekanselier aan de hoge Amerikaanse eisen, waar Europa zich niet aan wilde onderwerpen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 14 juli 2016

CPB: Nederland profiteert meer dan andere EU-lidstaten van TTIP

Het vrijhandelsverdrag van de Verenigde Staten en de Europese Unie (TTIP) kan voor 1,7 procent extra economische groei zorgen in 2030.

Het vrijhandelsverdrag van de Verenigde Staten en de Europese Unie (TTIP) kan voor 1,7 procent extra economische groei zorgen in 2030.

Het wegnemen van handelsbarrières als douanerechten en gelijktrekken van regelgeving,waaraan al sinds 2013 wordt gewerkt, kan volgens de onderzoekers zorgen voor een verdubbeling van de Nederlandse handel met de VS. Daarmee zou Nederland meer profiteren van het verdrag dan de gemiddelde Europese lidstaat. Die moet het doen met 1 procent extra economische groei.

De voedselverwerkende industrie en de chemiesector kunnen een toename van productie en werkgelegenheid van ongeveer 5 procent verwachten. De metaalsector en transport zullen juist krimpen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 juli 2016

Vrijhandelsverdrag EU en Canada krijgt tegenstand

Er is al een tijdje sprake van een vrijhandelsverdrag tussen Canada en de Europese unie, het Comprehensive Economic and Trade Agreement oftwel het CETA-verdrag. Het handelsakkoord zit momenteel in de laatste fase van besluitvorming en zal door de nationale parlementen, in plaats van enkel het Europees Parlement, goed- of afgekeurd worden.

Europa is op zoek naar betere relaties met zijn handelspartners door handelsakkoorden op te stellen. Net zoals de Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), een handelsverdrag met de Verenigde Staten van Amerika, wilt de Europese Unie ook een akkoord met Canada, namelijk het CETA-verdrag.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 30 juni 2016

‘CETA: 1 week na de Brexit zet EC de natiestaten alweer buitenspel’

De Europese Commissie ligt onder vuur omdat ze een vrijhandelsakkoord wil sluiten met Canada zonder dat de lidstaten in dat beslissingsproces hun zeg hebben.

De Europese Commissie ligt onder vuur omdat ze een vrijhandelsakkoord wil sluiten met Canada zonder dat de lidstaten in dat beslissingsproces hun zeg hebben.

Volgens EC-voorzitter Jean-Claude Juncker valt de CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement), zoals het akkoord is genoemd, onder de exclusieve bevoegdheid van Brussel en is ratificering door de nationale parlementen overbodig. Door de nationale parlementen te passeren, kan het geen onderwerp van een referendum worden.

Het Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) met Canada wordt beschouwd als een testcase voor de veelbesproken en aankomende  TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) met een veel grotere handelspartner, de Verenigde Staten.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 14 mei 2016

Studie: "Belgische export kan met 20% stijgen door TTIP"

België is binnen de Europese Unie het land dat, na Ierland, het meeste zou profiteren van een ambitieus vrijhandelsverdrag tussen de EU en de Verenigde Staten, het zogenaamde TTIP. Dat blijkt uit een studie die besteld werd door de Europese Commissie en waarover de krant l'Echo bericht.

Lees verder op HLN.be
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs