EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 4 artikelen gevonden met het woord bailout.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord BAILOUT

Geplaatst op: woensdag 30 maart 2016

Ierland schrijft obligaties van 100 jaar uit

Ierland heeft nieuwe staatsobligaties met een looptijd van 100 jaar uitgeschreven, zo bericht Bloomberg. De uitgifte van deze ‘century bonds’ komt slechts drie jaar nadat Ierland haar monetaire soevereiniteit terugkreeg door nee te zeggen tegen een nieuw BAILOUT programma. Het Ierse ministerie van Financiën haalde in totaal €100 miljoen op met deze lening, die pas in het jaar 2116 afgelost zal worden.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 16 maart 2016

Grieken betalen nog steeds geen belasting en 5 andere dingen die je moet weten

Bijna de helft van de Grieken heeft een belastingschuld, en dus gaat het met die BAILOUT nooit wat worden. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bijna de helft van de Grieken heeft een belastingschuld, en dus gaat het met die BAILOUT nooit wat worden. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1. Een adviseur van de Turkse president Erdogan is erg bedreven in het raken van een historisch erg gevoelige snaar. Volgens Yigit Bulut, de vertrouweling van Erdogan, is de EU de nieuwe “zieke man” van de wereld. “Ik zie graag dat ze in quarantaine blijven, zodat hun ziekte ons niet besmet”, zei Bulut op de staats-tv over de EU.

Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw stond de voorloper van het moderne Turkije, het Ottomaanse Rijk, bekend als de ‘zieke man’ van Europa. Bulut suggereert dat de EU steeds meer de speelbal wordt van buitenlandse mogendheden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 20 juli 2015

IMF: Griekse onzekerheid kan Duits herstel in gevaar brengen

De leden van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben gewaarschuwd voor de onzekerheid rondom Griekenland. Zij stellen namelijk dat de onzekerheid die de hele Griekse schuldencrisis met zich meebrengt, het vertrouwen in Duitsland kan ondermijnen en een opleving van investeringen, die juist het herstel van Europa’s grootste economie kan stuwen, kan uitstellen.

‘Het risico van hernieuwde stress in de eurozone is toegenomen’ sinds een BAILOUT voor Griekenland op 30 juni is verlopen, zo stelt het Internationaal Monetair Fonds in een verklaring. De verklaring is onderdeel van een assessment van het IMF over de Duitse economie die deze week naar buiten is gebracht.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 30 juni 2015

Zoveel is Griekenland de crediteuren in totaal verschuldigd

 Griekenland staat bij verschillende partijen in het krijt. Maar hoeveel is het land, dat op de rand van de afgrond staat, zijn crediteuren nu precies schuldig?

 Griekenland staat bij verschillende partijen in het krijt. Maar hoeveel is het land, dat op de rand van de afgrond staat, zijn crediteuren nu precies schuldig?

Volgens persbureau Reuters, dat een berekening maakte van de officiële data van de verschillende schulden van Griekenland, staat de Griekse totaalschuld nu op 242,8 miljard euro.

Het totaalbedrag is inclusief de twee BAILOUTs die de Grieken kregen van Europese regeringen, en leningen die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) sinds 2010 aan het Zuid-Europese land uitvaardigde. Ook zit het geld dat de Europese Centrale Bank (ECB) en verschillende centrale banken in de eurozone tot nu toe in de Griekse economie hebben gepompt hierbij.

Wat is de Griekse regering schuldig en aan wie? Een overzicht:

[...]

Lees verder op Elsevier.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

“Griekenland moet parallelle valuta introduceren”

Griekenland moet mogelijk een ‘parallelle valuta’ introduceren, wanneer de onderhandelingen met Europese kredietschieters op niks zullen uitlopen. Dat stelt althans Wolfgang Schaeuble, de uitgesproken minister van FinanciĂ«n van Duitsland. Volgens Bloomberg zou Schaeuble gedurende een gesloten bijeenkomst het idee hebben genoemd dat Griekenland een tweede valuta zou kunnen gebruiken. Dit zou de eerste stap kunnen zijn richting een veelbesproken vertrek van Griekenland uit de eurozone.

Schaeuble wordt gezien als een van de partijen die forse hervormingsmaatregelen eist in de onderhandelingen met Griekenland over eventuele verdere hulpmaatregelen. Daarnaast is hij sceptisch over een Grieks BAILOUT.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs