EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 11 artikelen gevonden met het woord bankrun.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord BANKRUN

Geplaatst op: woensdag 8 juni 2016

Belgische centrale bank probeert BANKRUN Optima Bank te voorkomen

De Belgische centrale bank heeft bankrekeningen bij Optima Bank geblokkeerd om een BANKRUN te voorkomen.

De Belgische centrale bank heeft bankrekeningen bij Optima Bank geblokkeerd om een BANKRUN te voorkomen.

De beslissing van de Nationale Bank van België (NBB) hangt samen met "de publicatie van berichten in de media over de situatie bij Optima Bank". Zo meldt NBB woensdag in een persverklaring.

De blokkering blijft van kracht tot de nodige procedures zijn opgestart om de bankactiviteiten definitief af te wikkelen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 26 november 2015

Draagt depositobank bij aan stabieler geldsysteem?

Met de depositobank komt de eerste full reserve bank op de Nederlandse markt. Deze bank leent geen geld uit, wat betekent dat je spaargeld veilig is bij een BANKRUN. Wel moet je voor deze extra zekerheid rente betalen. Is dit de bank van de toekomst? Marketupdate vroeg het aan Paul Buitink.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: zaterdag 4 juli 2015

Groot risico op BANKRUN als Griekse banken nu openen

Volgens minister Dijsselbloem van financiën (tevens voorzitter van de eurogroep) is er een groot risico op een BANKRUN in Griekenland als de banken nu hun deuen zouden openen.

Dijsselbloem is bijzonder somber over de huidige situatie, die hij ''buitengewoon ernstig'' noemde. De banken kunnen volgens hem op het moment niks. Zouden ze open gaan, dan is het risico van een massale BANKRUN ''heel erg groot''. ''Als ze open zouden gaan, zouden ze praktisch meteen weer dicht moeten, want er is geen geld.''

[...]

Lees verder op rtlnieuws
Geplaatst op: zondag 28 juni 2015

Griekse banken blijven maandag dicht om complete BANKRUN te voorkomen

De Griekse banken blijven maandag dicht. Dat heeft de topman van Piraeus Bank zondag gezegd na een bijeenkomst van financiële autoriteiten in Athene.

De Griekse banken blijven maandag dicht. Dat heeft de topman van Piraeus Bank zondag gezegd na een bijeenkomst van financiële autoriteiten in Athene.

Griekse banken dreigen ten onder te gaan aan de grote onzekerheid over de economische toekomst van Griekenland.

Afgelopen maanden haalden Grieken al tientallen miljarden euro’s van hun rekeningen. Dit weekeinde nam de uitstroom verder toe door de mislukte onderhandelingen tussen Griekenland en de andere eurolanden over verdere noodsteun voor het land.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 27 juni 2015

Grieks referendum: Tspras speelt met vuur, risico BANKRUN Griekenland wordt nu wel heel groot

Premier Alexis Tsipras van Griekenland wil op 5 juli een referendum houden over het financiële reddingsplan voor zijn land. De kans de Griekse banken de komende week in acute problemen komen en daarmee tijdeiljk moeten sluiten neemt hiermee exponentieel toe.

Tsipras hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een toespraak op de Griekse televisie. Daarin gaf hij aan dat de volksraadpleging zou op 5 juli moeten plaatsvinden.

Lees verder op z24.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs