Nieuws / Artikelen met het woord

bitcoin

1192 artikelen gevonden. Artikel 691 tot 695
Bron: coincourant.nl
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Maak plaats voor BITCOINbeurs in Nederland

Sinds vorige week kent ons land twee BITCOINbeurzen. Een BITCOINbeurs is een handelsplatform waar BITCOINs verhandeld kunnen worden.

Tot nu toe moesten BITCOIN enthousiastelingen hun BITCOINs nog verhandelen via buitenlandse beurzen. In Nederland bestonden alleen enkele bedrijven waar BITCOINs kunnen worden gekocht. Er was echter nog geen beurs in Nederland waarop men koop- en verkooporders kon inleggen.

BITCOIN entrepreneurs hebben met (onder andere) twee problemen te maken in Nederland. De eerste is dat voor het opzetten van een beurs de goedkeuring is vereist van De Nederlandsche Bank (DNB). Eenieder die op een BITCOINbeurs wil aan- en of verkopen moet in beginsel bij of in naam van die beurs een saldo aanhouden. Uit dit saldo kunnen BITCOINs worden gekocht, danwel wordt er bij verkoop een tegoed bijgeschreven. Dit saldo is betreft gelden die op enig moment aan de koper of verkoper van BITCOINs zullen moet worden terugbetaald. Volgens de Wet financieel toezicht is het verboden dit soort gelden (zogenaamde opvorderbare gelden) bedrijfsmatig aan te houden, tenzij men – kort samengevat – beschikt over een (bank)vergunning of wanneer de gelden van zogenaamde professionele marktpartijen worden aangetrokken, bij uitstek niet de categorie waar men veel BITCOIN aanhangers zal aantreffen. DNB kan een ontheffing verlenen, maar de voorwaarden voor het verlenen van een ontheffing zijn streng. De informatie die – op de website of in interviews – openbaar is gemaakt over de twee Nederlandse beurzen, maakt niet duidelijk of daadwerkelijk aan dit vereiste van ontheffing is voldaan. Eén beurs laat weten dat ze een tijdelijke vrijstelling heeft verkregen, terwijl de andere beurs voor een Franse route heeft gekozen. De centrale bank in Frankrijk zou “gemakkelijker” zijn geweest dan DNB. Die beurs lijkt een Franse rekening aan te houden.

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

CleverCoin start donderdag eerste Nederlandse BITCOINbeurs

Donderdag 11 september start de eerste Nederlandse BITCOINbeurs genaamd CleverCoin. Via deze Nederlandse exchange wordt het mogelijk om te handelen in BITCOINs. Financieel expert Willem Middelkoop verricht de openingshandeling in de Beurs van Berlage te Amsterdam tijdens de officiële lancering.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 6 september 2014

‘We hebben geen centrale banken nodig’

Monetaire keuzevrijheid en een scheiding tussen staat en geld is nodig voor een stabiel geldsysteem stelt Paul Buitink, organisator van het congres “

Geld voor de Toekomst“, waar Biflatie.nl partner van is. BITCOIN is een voorbeeld van schuldvrij geld, het is jouw geld en niet een vordering op de bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

De BITCOIN houdt stand, ook in Amerika

Het afgelopen jaar werden we verrast door de BITCOIN die ineens flink in waarde steeg. Deze virtuele munt bracht verandering in de manier van denken. We zouden namelijk nu ook door middel van een digitale munt onze bestellingen kunnen betalen. Uiteraard ontstond er een euforie rond om de BITCOIN en dat zorgde er voor dat de BITCOIN aan het eind van 2013 een top bereikte. Aan het begin van dit jaar kwam er namelijk een abrupt einde aan de feestvreugde omtrent de BITCOIN.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

“Geld voor de toekomst” nu al een succes

Beurs.com berichtte recentelijk over een event georganiseerd door Paul Buitink over de toekomst van geld. Met bijna 300 deelnemers belooft het een indrukwekkende dag te worden.

Nederlandse experts als Willem Middelkoop, Lex Hoogduin, Edin Mujagic en Ad Broere zullen spreken, maar ook internationele kenners als Jim Rickards, Rick Falkvinge en Stefan Molyneux.

Dit congres zal in de breedte en diepte ingaan op wat geld precies is, wat voor mogelijkheden er zijn en waar we ons op kunnen voorbereiden in de toekomst. Goud, BITCOIN, schuldvrij geld, centrale banken en crisis, alles komt aan bod.

Kaarten kosten slechts €60. Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar. Meer info via www.geldvoordetoekomst.nlLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$