Nieuws / Artikelen met het woord

bitcoin

1192 artikelen gevonden. Artikel 701 tot 705
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 26 juli 2014

Ethereum, hype of de nieuwe BITCOIN?

In deze aflevering hebben we Moe Levin te gast, directeur Europa bij Bitpay. Tevens organiseert hij de North American BITCOIN Conferenties, zoals deze in Chicago. We praten over de prijs met Tuur en in hoeverre technische analyse van toepassing is op BITCOIN. Ook praten we over de nieuwe regulering vanuit New York en Ethereum’s ether sale. Verder uiteraard aandacht voor Bitpay haar plannen. Moe roemt de Nederlandse BITCOINgemeenschap.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

Is de BITCOIN wel zo interessant?

Ongeveer een jaar geleden kwam de BITCOIN verrassend in het nieuws. De virtuele munt was flink in waarde gestegen en daarvan schrokken diverse waarnemers. Afgelopen december wist de BITCOIN in een aantal weken tijd naar een hoge koers toe te stijgen. Daarna moest de BITCOIN helaas een toontje lager gaan zingen.

Dit beursjaar hebben we te maken met een BITCOIN die weer iets waarde probeert in te halen. Aan het begin van het jaar moest de BITCOIN namelijk heel wat waarde inleveren. Dit had vooral te maken met de sancties die tegen de BITCOIN werden opgelegd. Sommige landen gingen de BITCOIN blokkeren en daarom leek de droom van de BITCOIN in duigen te vallen.

Bron: coincourant.nl
Geplaatst: maandag 21 juli 2014

‘Zweden vraagt Europese Unie om duidelijkheid over belastingaspect BITCOIN

Het administratief hooggerechtshof van Zweden heeft duidelijkheid gevraagd aan het Europees Hof van Justitie inzake de status van BITCOIN en het bijbehorende belastingaspect van deze en andere cryptografische valuta’s. Dit meldt de website Tax-News op basis van een EU-document (Case C-264/14).

Het administratief hooggerechtshof van Zweden wil vooral weten of er BTW dient te worden betaald over transacties in BITCOIN en andere cryptografische valuta’s. Op dit moment gaan verschillende EU-leden hier op uiteenlopende manieren mee om. In sommige landen, zoals Duitsland en Engeland, geldt BITCOIN als privaat geld of heeft een soort tegoedbon-status, waardoor er geen BTW hoeft te worden betaald over handel in de internetmunt. In andere landen, zoals Polen en Estland, wordt de BITCOIN echter gezien als een product, wat betekent dat er wel BTM dient te worden betaald over het kopen van de cryptografische valuta. Ook in Nederland lijkt de BITCOIN vooralsnog gezien te worden als een product, maar vooralsnog is het (voor zover ons bekend) niet nodig om BTW over te dragen over de aankoop ervan.

Bron: sprout.nl
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Duitse ex-minister wil banken opschudden met BITCOIN-startup

De Amerikaanse BITCOIN-startup Ripple heeft een invloedrijke netwerker binnengehaald als adviseur: de voormalige Duitse minister Karl-Theodor zu Guttenberg. BITCOIN is volgens hem een enorme vooruitgang voor een financiële sector die toe is aan disruption.

Guttenberg, van 2009 tot 2011 achtereenvolgens minister van Economische Zaken en Defensie, wil vooral een rol spelen bij het helpen bij het reguleren van de alternatieve munteenheid. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

Deze technologie is dé stierenmarkt van dit decennium

Ieder decennium heeft zo zijn eigen uitzonderlijke stierenmarkt, in de jaren ’70 was dit goud – in de jaren ’80 Japan – in de jaren ’90 technologie en in de jaren 2000 grondstoffen. Welke stierenmarkt steekt er dit decennium boven al de rest uit?  Amerikaanse aandelen? Biotech? Vastgoed in Londen? Nee … tot nu toe was dat BITCOIN.

De technologie van BITCOIN is zo vernieuwen dat het alles gaat veranderen: de manier waarop we bankieren, wetten, boekhouden, sociale media, email, het internet en zelfs de overheden, dat zegt Financial Sense.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$