Nieuws / Artikelen met het woord

bitcoin

1332 artikelen gevonden. Artikel 716 tot 720
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Opnieuw BITCOINs gestolen via hack

Bij een hack van de Chinese BITCOINhandel Bter zijn zaterdag ruim 7.000 BITCOINs gestolen. De BITCOINs hebben een waarde van omgerekend bijna 1,5 miljoen euro. Dat maakt het bedrijf zelf bekend op zijn website.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Piramidespel kost BITCOINbeleggers bijna 400 miljoen dollar

Een BITCOINbedrijf in Hong Kong dat plotseling zijn deuren heeft gesloten, heeft investeerders in de digitale munt mogelijk voor 387 miljoen dollar opgelicht. Naar schatting hebben 30 investeerders contact opgenomen met de wetgever Leung Yiu-Chung over de zaak omtrent MyCoin, zo blijkt deze week.

Als we het bericht van Samuel Chan van the South China Morning Post mogen geloven, heeft MyCoin middels een piramidestructuur investeerders miljoenen dollars afhandig gemaakt, door zich voor te doen als een handelsplatform voor BITCOIN.

Tot ongeveer 3000 investeerders in Hong Kong zouden hebben geïnvesteerd en hebben daarmee in totaal waarschijnlijk honderden miljoenen verloren. Een bron zei tegen de South China Morning Post: 'Niemand lijkt een idee te hebben wie hier achter zit'.

Piramidespel

Mevrouw Lau is een van de gedupeerden die tegenover de krant haar verhaal wilde vertellen. Ze heeft naar eigen zeggen in 4 BITCOINcontracten geïnvesteerd, maar haar geld is verdwenen. Zowel mevrouw Lau als andere gedupeerden geven aan dat ze door mensen van hogerop verteld werd nieuwe investeerders te zoeken in het platform. Op die manier zouden ze hun geld terug kunnen krijgen.

Het enige bewijs dat de betrokkenen hebben van de de oplichting is een handelsaccount bij het platform van MyCoin. Het bedrijf gaf ze verder niets zwart op wit waarmee hun beleggingen geverifieerd konden worden. Er werd de investeerders voorgehouden dat ze een rendement van 1 miljoen Hong Kong dollar zouden krijgen binnen 4 maanden als ze 1 BITCOINcontract zouden kopen ter waarde van 400.000 Hong Kong dollar. Wanneer het contract zou aflopen, zou het zogezegd 90 BITCOINs produceren. Daarnaast werd de investeerders meer winst voorgehouden en ook prijzen zoals een Mercedes-Benz als ze nieuwe klanten vonden voor MyCoin.

Aan het begin van januari sloot het bedrijf de deuren van zijn kantoren in Hong Kong. Het gaf aan dat deze tijdelijk gesloten zouden blijven in verband met renovaties die van start gingen op 3 januari. De kantoren bleven echter gesloten en reguleerders zijn nu bezorgd dat de politie niet bereid is de zaak aan te pakken als oplichting, omdat MyCoin nooit ook maar iets zwart op wit heeft gegeven aan de gedupeerden.

Lees ook: Verborgen ontwikkeling in goudmarkt
 
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Hoe BITCOIN de oude idealen van het internet nieuw leven inblaast

BITCOIN de munt is een baanbrekende technologie maar het BITCOIN betalingsnetwerk waar BITCOIN de munt gebruik van maakt is minstens zo interessant. In het ontwerp van dat betalingsnetwerk zit namelijk ook de blauwdruk voor niets minder dan een alternatief internet. Op de correspondent.nl staat vandaag een bijzondere aflevering van Red ’t Web over de blockchain,’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Slechte start van het jaar is pas het begin voor BITCOIN

Het aantal transacties in BITCOIN kan dit jaar meer dan halveren dankzij een gebrek aan regulering en dankzij linken met illegale activiteitenhinder waardoor de digitale munt problemen heeft om geliefd te worden bij het grotere publiek.

Dat stelt researchbedrijf Juniper Research in een recent rapport. Zo verwacht het researchbedrijf dat de waarde van de digitale munt dit jaar nog zal dalen naar 30 miljard dollar, waar het vorig jaar nog 71 miljard dollar waard was.

Bron: quotenet.nl
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Piramidespel met BITCOINs: $386 miljoen verduisterd in Hong Kong

Onrust in de wereld van de BITCOINs. Naar verluidt heeft het in Hong Kong gevestigde BITCOIN-handelshuis MyCoin zijn deuren gesloten. Daarbij zou $386 miljoen aan fondsen zijn verdwenen.

MyCoin is als een heuse Houdini van de aardbodem verdwenen, waardoor 3000 investeerders nu waarschijnlijk achter hun spaarcenten aan moeten jagen. In tegenstelling tot de meeste BITCOINschandalen zou er bij de fondsen in kwestie geen sprake zijn van handelsdeposito’s door cliënten, maar van beleggingen in aandelen.

MyCoin verkocht BITCOIN-contracten, waarbij de onderneming al na vier maanden haar ‘klanten’ een rendement van 90 BITCOINs ($19,080) beloofde uit te keren, op een investering van slechts $51,560. Inderdaad als iets klinkt als iets dat te goed klinkt, dan is het meestal te goed...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$