EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
67
kliks
35
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord bitcoin.
Artikel 766 tot 770
Geplaatst op: woensdag 18 februari 2015

BITCOIN bekend bij bijna helft Nederlanders

De bekendheid met de digitale munt BITCOIN onder Nederlanders groeit. Volgens een recent onderzoek van bureau Markteffect in opdracht van Nederlands eerste handelsbeurs CleverCoin weet 46 procent van de Nederlanders wat BITCOIN is. Jongeren zijn er het meest van overtuigd dat BITCOIN, of een variant daarop, het betaalmiddel van de toekomst is. Lees hoe Nederlanders denken over BITCOIN, maar ook over goud, aandelen en een mogelijke 'grexit' op clevercoin.com

Lees verder op BitcoinSpot.nl
Geplaatst op: dinsdag 17 februari 2015

Ex-CEO UBS is positief op goud en BITCOIN

Het is waarschijnlijk één van de meer verrassende interviews met een topman uit de financiële industrie in lange tijd. De ex-CEO van UBS en Credit Suisse, Oswald Gruebel, heeft zich namelijk openlijk uitgesproken over steun voor de BITCOIN.

Oswald Gruebel sprak met Cash.ch en uitte in dat gesprek zijn kritiek op het onvermogen van banken om economische crises te voorkomen. Verder sprak hij zich voor beleggers op de lange termijn juist positief uit over goud en BITCOIN. Hij noemde het geweldige kansen voor de lange termijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 17 februari 2015

Volgens Roubini en het IMF is infrastructuur het antwoord

Roubini – nu aan het hoofd van zijn eigen consultant bedrijf – geeft in een artikel aan waar het probleem bij de visie van aanhangers van de Oostenrijkse school, radicale monetaristen, goudkevers en BITCOIN fanatiekelingen volgens hem ligt. Doemdenkers hebben volgens hem nauwelijks kennis van basiseconomie. Zij snappen niet dat deflatie ‘s werelds meest urgente probleem is. Nouriel, bedankt voor de tip.

Gelukkig bestaat zijn stuk niet enkel uit generalisaties en geeft hij aan waar daadwerkelijk een pijnpunt ligt. De mismatch tussen monetaire maatregelen en fiscale maatregelen is enorm. Maar waar hij en het IMF bepleiten voor een stimulans in investeringen in infrastructuur behoort dit niet het doel te zijn. Helaas lijkt het wel die kant op te gaan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 16 februari 2015

Opnieuw BITCOINs gestolen via hack

Bij een hack van de Chinese BITCOINhandel Bter zijn zaterdag ruim 7.000 BITCOINs gestolen. De BITCOINs hebben een waarde van omgerekend bijna 1,5 miljoen euro. Dat maakt het bedrijf zelf bekend op zijn website.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 13 februari 2015

Piramidespel kost BITCOINbeleggers bijna 400 miljoen dollar

Een BITCOINbedrijf in Hong Kong dat plotseling zijn deuren heeft gesloten, heeft investeerders in de digitale munt mogelijk voor 387 miljoen dollar opgelicht. Naar schatting hebben 30 investeerders contact opgenomen met de wetgever Leung Yiu-Chung over de zaak omtrent MyCoin, zo blijkt deze week.

Als we het bericht van Samuel Chan van the South China Morning Post mogen geloven, heeft MyCoin middels een piramidestructuur investeerders miljoenen dollars afhandig gemaakt, door zich voor te doen als een handelsplatform voor BITCOIN.

Tot ongeveer 3000 investeerders in Hong Kong zouden hebben geïnvesteerd en hebben daarmee in totaal waarschijnlijk honderden miljoenen verloren. Een bron zei tegen de South China Morning Post: 'Niemand lijkt een idee te hebben wie hier achter zit'.

Piramidespel

Mevrouw Lau is een van de gedupeerden die tegenover de krant haar verhaal wilde vertellen. Ze heeft naar eigen zeggen in 4 BITCOINcontracten geïnvesteerd, maar haar geld is verdwenen. Zowel mevrouw Lau als andere gedupeerden geven aan dat ze door mensen van hogerop verteld werd nieuwe investeerders te zoeken in het platform. Op die manier zouden ze hun geld terug kunnen krijgen.

Het enige bewijs dat de betrokkenen hebben van de de oplichting is een handelsaccount bij het platform van MyCoin. Het bedrijf gaf ze verder niets zwart op wit waarmee hun beleggingen geverifieerd konden worden. Er werd de investeerders voorgehouden dat ze een rendement van 1 miljoen Hong Kong dollar zouden krijgen binnen 4 maanden als ze 1 BITCOINcontract zouden kopen ter waarde van 400.000 Hong Kong dollar. Wanneer het contract zou aflopen, zou het zogezegd 90 BITCOINs produceren. Daarnaast werd de investeerders meer winst voorgehouden en ook prijzen zoals een Mercedes-Benz als ze nieuwe klanten vonden voor MyCoin.

Aan het begin van januari sloot het bedrijf de deuren van zijn kantoren in Hong Kong. Het gaf aan dat deze tijdelijk gesloten zouden blijven in verband met renovaties die van start gingen op 3 januari. De kantoren bleven echter gesloten en reguleerders zijn nu bezorgd dat de politie niet bereid is de zaak aan te pakken als oplichting, omdat MyCoin nooit ook maar iets zwart op wit heeft gegeven aan de gedupeerden.

Lees ook: Verborgen ontwikkeling in goudmarkt
 
Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs