Nieuws / Artikelen met het woord

bitcoin

1345 artikelen gevonden. Artikel 776 tot 780
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Wat vindt een overheid van BITCOINs?

Digitale valuta zoals bijvoorbeeld BITCOIN zijn niet gebonden aan landsgrenzen. Dat maakt het zeer geschikt voor wereldwijd gebruik. Hoewel er in grote delen van de wereld een positief geluid klinkt is niet ieder land ervan gediend. Inmiddels zijn er 39 landen die een officieel standpunt hebben ingenomen, waarvan 27 het als legaal hebben verklaad. Hieronder een aantal opgesomd.

Een belangrijke speler in zowel de BITCOIN bedrijven die door haar bevolking worden gestart met investeerders als  de regelgeving die door de New York State Department of Financial Services, in het kort de NYDFS, is voorgesteld.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Belastingautoriteit New York: Geen BTW verschuldigd bij de aanschaf van BITCOIN

De belastingautoriteiten van de Staat New York hebben aangegeven dat er geen belasting betaald hoeft te worden over de aanschaf van digitale munteenheden zoals BITCOIN. In een memorandum van 5 december wordt duidelijk gemaakt dat ze gezien worden als zogenaamd "ontastbaar bezit" en er hoeft dus geen BTW betaald te worden bij de aankoop hiervan. Als digitale munteenheden worden gebruikt voor een aankoop van een product of dienst moet er wel gewoon BTW betaald worden.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 7 december 2014

Is Satoshi Nakamoto - bedenker van BITCOIN een Nederlander?

De nooit aflatende zoektocht naar Satoshi Nakamoto heeft zich verplaatst naar Nederland. Eerder deze week meldde BITCOINupdate dat er een post was opgedoken uit 2002 waarin een voorstel wordt gedaan voor een systeem wat wel erg veel op BITCOIN lijkt. Het IP-adres van de onbekende poster komt uit Amsterdam, Nederland, via Xs4all. Ook wordt de naam van de Nederlandse Wiskundige Hendrik Lenstra genoemd maar dat lijkt typisch een internetgerucht te zijn zonder concrete bewijzen.

In de forum-post uit 2002 doet de poster een voorstel voor een "gedecentraliseerd en beveiligd systeem". Het systeem zou een beperkte hoeveelheid geld hebben maar elke eenheid zou oneindig opdeelbaar zijn. Hij vraagt in de post om feedback op zijn voorstel maar de reacties waren niet erg positief. Mocht het toch Satoshi zijn geweest dan zou je dus kunnen concluderen dat hij er nog 7 jaar over heeft gedaan om zijn uitvinding te ontwikkelen. Of misschien heeft het project al langere tijd op plank geleden en heeft de crisis van 2008 hem doen besluiten dat de tijd rijp was voor BITCOIN.

Waarom de naam van Hendrik Lenstra nu genoemd wordt is mij nog onbekend. De enige link die er lijkt te zijn is dat Hendrik Lenstra de zogenaamde Elliptic Curve cryptografie heeft ontwikkeld waar BITCOIN gebruik van maakt. Ik heb geprobeerd om terug te vinden waar ergens de link tussen Satoshi en Lenstra vandaan komt maar niet echt iets concreets gezien tot nu toe. Het enige wat ik heb gevonden, waar het gerucht op gebaseerd lijkt te zijn, is een discussie op BITCOINtalk.org waar voornamelijk een hoop gespeculeerd wordt en weinig bewijzen getoond worden.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

De Nederlandse en Spaanse BITCOINstraten aan het woord

In De Week van BITCOIN 55 praten we met vertegenwoordigers van BITCOINstraten uit Den Haag en Arnhem, maar ook met het Spaanse Madrid en Barcelona. We gaan in op de resultaten, de toekomstplannen en hoe ondernemers te overtuigen. Samenwerking is belangrijk en voor februari wordt een internationale coindag gepland om uitgaven in BITCOIN te stimuleren. Co-host is Jop Hartog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Raoul Pal: de olieprijs kan naar 30 dollar

Fund manager Raoul Pal waarschuwde ons onlangs al voor de kansen van de BITCOIN. Volgens hem moeten we de waarde van deze digitale valutamunt niet onderschatten. Helemaal wanneer we te maken gaan krijgen met een nieuwe crisis, kan de prijs van de BITCOIN door het dak vliegen.

Maar Raoul Pal heeft niet alleen een mening klaarliggen wat betreft de BITCOIN. Onlangs kwam hij op CNBC vertellen dat hij verwacht dat de olieprijs naar 30 dollar kan zakken. Uiteraard is dat nog een flinke koersdaling vanaf de huidige koers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$