Nieuws / Artikelen met het woord

bitcoin

1345 artikelen gevonden. Artikel 856 tot 860
Bron: coincourant.nl
Geplaatst: maandag 21 juli 2014

‘Zweden vraagt Europese Unie om duidelijkheid over belastingaspect BITCOIN

Het administratief hooggerechtshof van Zweden heeft duidelijkheid gevraagd aan het Europees Hof van Justitie inzake de status van BITCOIN en het bijbehorende belastingaspect van deze en andere cryptografische valuta’s. Dit meldt de website Tax-News op basis van een EU-document (Case C-264/14).

Het administratief hooggerechtshof van Zweden wil vooral weten of er BTW dient te worden betaald over transacties in BITCOIN en andere cryptografische valuta’s. Op dit moment gaan verschillende EU-leden hier op uiteenlopende manieren mee om. In sommige landen, zoals Duitsland en Engeland, geldt BITCOIN als privaat geld of heeft een soort tegoedbon-status, waardoor er geen BTW hoeft te worden betaald over handel in de internetmunt. In andere landen, zoals Polen en Estland, wordt de BITCOIN echter gezien als een product, wat betekent dat er wel BTM dient te worden betaald over het kopen van de cryptografische valuta. Ook in Nederland lijkt de BITCOIN vooralsnog gezien te worden als een product, maar vooralsnog is het (voor zover ons bekend) niet nodig om BTW over te dragen over de aankoop ervan.

Bron: sprout.nl
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Duitse ex-minister wil banken opschudden met BITCOIN-startup

De Amerikaanse BITCOIN-startup Ripple heeft een invloedrijke netwerker binnengehaald als adviseur: de voormalige Duitse minister Karl-Theodor zu Guttenberg. BITCOIN is volgens hem een enorme vooruitgang voor een financiële sector die toe is aan disruption.

Guttenberg, van 2009 tot 2011 achtereenvolgens minister van Economische Zaken en Defensie, wil vooral een rol spelen bij het helpen bij het reguleren van de alternatieve munteenheid. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

Deze technologie is dé stierenmarkt van dit decennium

Ieder decennium heeft zo zijn eigen uitzonderlijke stierenmarkt, in de jaren ’70 was dit goud – in de jaren ’80 Japan – in de jaren ’90 technologie en in de jaren 2000 grondstoffen. Welke stierenmarkt steekt er dit decennium boven al de rest uit?  Amerikaanse aandelen? Biotech? Vastgoed in Londen? Nee … tot nu toe was dat BITCOIN.

De technologie van BITCOIN is zo vernieuwen dat het alles gaat veranderen: de manier waarop we bankieren, wetten, boekhouden, sociale media, email, het internet en zelfs de overheden, dat zegt Financial Sense.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

Waakhond raadt banken af BITCOIN te bewaren

De nationale toezichthouders moeten volgens EBA voorlopig banken en andere betalingsinstellingen ervan weerhouden om de virtuele munten te kopen, bewaren of verkopen.

De EBA adviseert de leiders van de Europese Unie tegelijkertijd snel te komen met 'stevige' richtlijnen om virtuele valuta te reguleren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 juli 2014

Illegaal BITCOINplatform ontmanteld in Frankrijk: primeur voor Europa

De Franse politie heeft vorige week een einde gemaakt aan een vermoedelijke BITCOINtrafiek, voor de eerste keer in Europa. Twee mensen zijn in verdenking gesteld. De politie voerde eind vorige week ook huiszoekingen uit in Cannes, Nice, Toulouse en ook in Brussel, waar een van de verdachten een huis bezit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$