Nieuws / Artikelen met het woord

bitcoin

1332 artikelen gevonden. Artikel 126 tot 130
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 18 december 2017

Crypto-valuta: Is er bubbelvorming of is dit pas het begin?

De prijs van BITCOIN stond afgelopen weekend bijna op $20.000. Wereldwijd wordt door officiële instanties gewaarschuwd voor bubbelvorming, ook door onze eigen AFM en DNB. Vergelijkingen worden gemaakt met de tulpenmanie en de dot-comcrisis. Gelet op alleen het koersverloop kan worden gesteld dat er sprake is van bubbelvorming. Of is er misschien wat anders aan de hand en is dit pas het begin?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 18 december 2017

'BITCOIN: Much ado about nothing.'

Beleggen in BITCOINs? Prima, maar weet wat je doet, zegt macro-econoom en BNR-economie-commentator Kees de Kort.

Een van de dingen die je je moet realiseren als je BITCOINs koopt, zegt De Kort, is dat er geen toezicht is. 'Als je op je smartphone BITCOINs hebt zitten en je smartphone wordt gejat, ben je ze kwijt. En er worden ook nog wel eens BITCOINs gehackt bij websites. Ook weg. En dan heb je natuurlijk geen verhaal.'

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 december 2017

Elektriciteitsverbruik BITCOIN is gewoon onhoudbaar

De grote populariteit van de BITCOIN heeft een opmerkelijk ecologisch neveneffect. De creatie van virtuele munten eist immers gigantische hoeveelheden elektriciteit. Die praktijk dreigt een belangrijke hinderpaal te worden voor de inspanningen die worden gedaan om de klimaatverandering te beperken.

Dat zegt klimaatspecialist Eric Holthaus, die gewag maakt van een elektriciteitsverbruik van ongeveer 31 terawattuur per jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 december 2017

Waarom wil iedereen BITCOINs? Omdat we doen wat de kudde doet…

Op de optiebeurs in Chicago is zondagavond de handel in BITCOIN-futures geopend. Dat betekent dat je nu ook geld kan gaan verdienen aan het voorspellen van de koers van de cryptomunt. Een jaar geleden was de BITCOIN nog geen 800 dollar waard, deze week ging het richting de 18.000 dollar. Waarom wil iedereen BITCOINs en waarom draait de markt door? Dat heeft veel te maken met de manier waarop onze hersenen functioneren.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 december 2017

Belgen proberen BITCOINs te kopen… bij hun bank

De spectaculaire waardestijgingen die de BITCOIN de voorbije periode heeft getoond, heeft ook bij de Belgische beleggers de interesse in de virtuele munt doen toenemen. Dat blijkt uit getuigenissen bij diverse Belgische banken.

Op dit ogenblik is het echter onmogelijk om in België beleggingen aan geïnteresseerden aan te bieden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$