Nieuws / Artikelen met het woord

bitcoin

1192 artikelen gevonden. Artikel 221 tot 225
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

BITCOIN nog dit jaar boven de 2500 USD?

De virtuele munt BITCOIN heeft reeds een verleden van hoogtes en laagtes maar is de laatste tijd toch op weg te zijn naar nieuwe hoogtes. Waar de munt jaren geleden nog aan te kopen was aan redelijke prijs kan deze volgens sommige analisten nog dit jaar stijgen tot maar liefst 3000 USD.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

BITCOIN: beter dan goud?

Er was vorige week heel wat te doen over het feit dat één BITCOIN voor het eerst meer waard was dan een troy ounce (31,1 gram) goud. De vorige piek van de virtuele munt dateert van eind 2013. Toen was de grens van 1200 dollar eveneens binnen bereik maar goud noteerde op dat moment aan bijna 1300 dollar zodat er veel minder poeha werd rond gemaakt.

Kort daarna ging Mt. Gox, met een aandeel van bijna 70 procent de grootste online marktplaats voor BITCOINs, op de fles. Bij de afwikkeling van het faillissement bleken bijna een miljoen BITCOINs ‘vermist’ . Dit stuurde een schokgolf door de BITCOIN-community. Fans van de virtuele munt moesten een tijdlang door het stof kruipen en begin 2015 daalde de prijs naar minder dan 200 dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Het ‘digitale goud’ is nu meer waard dan het fysieke goud. Terecht?

De afgelopen week was niet alleen historisch voor de aandelenmarkten. Op Wall Street mochten er dan wel nieuwe recordkoersen vallen, ook in een ander segment van de markt was er sprake van de nodige feestvreugde. De prijs van een BITCOIN wist namelijk voor het eerst uit te komen boven die van de goudprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Prijs voor BITCOIN schiet boven de goudprijs uit

Voor de eerste keer in de geschiedenis ligt de prijs voor 1 BITCOIN hoger dan de prijs voor 1 ounce goud. Zeggen dat BITCOIN nu meer waard is als goud, is echter te ver gezocht. BITCOIN heeft nog een hele weg af te leggen om de goudmarkt te benaderen. BITCOIN steeg vorig jaar al meer dan 100% en de mogelijkheid van een BITCOIN-ETF zet de markt ook in 2017 onder stoom. Dus de mogelijkheden rond de cryptomunt groeien wel.

In nominale termen staat BITCOIN nu hoger dan goud. Echter de prijs voor 1 BITCOIN is een eenheid terwijl de prijs voor goud een gewicht vertegenwoordigt. BITCOIN met de goudprijs vergelijken is appelen met peren vergelijken. Aan de huidige koers heeft BITCOIN een marktkapitalisatie van $20 miljard tegenover $70.000 miljard voor goud.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Waarde BITCOIN overstijgt goudprijs

De enorme populariteit van de BITCOIN heeft de virtuele munt de afgelopen dagen voor het eerst duurder gemaakt dan goud. De BITCOIN is in trek door een enorme vraag uit China, en door verwachtingen over soepelere regelgeving in de Verenigde Staten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$