Nieuws / Artikelen met het woord

bitcoin

1192 artikelen gevonden. Artikel 351 tot 355
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Criminalisatie van BITCOIN vaak onterecht

De BITCOIN is iets waar veel mensen nog nooit mee in aanraking zijn gekomen en ook niet snel mee in aanraking zullen komen. Toch kan je nu op steeds meer plaatsen betalen met BITCOINs, tegelijkertijd proberen overheden steeds meer de digitale munt te criminaliseren.

Witwas praktijken van de onderwereld is één van de redenen waarom overheden met een schuin oog naar BITCOINs kijken. Het idee is namelijk dat illegaal verkregen inkomsten makkelijk om te zetten in BITCOINs. Het probleem zit echter in het eerst digitaal krijgen van deze inkomsten. Veel zwart geld transacties gebeuren immers cash en je kan je BITCOINs niet cash betalen bij het reguliere geldwisselkantoor. Witwassen met BITCOINs via bedrijven Als men dan toch op onverklaarbare wijze het zwarte cash geld in BITCOINs heeft weten om te zetten blijft het een probleem om het weer schoon in handen te krijgen. Als u de BITCOINs verkoopt en vervolgens probeert om het geld op uw bankrekening te zetten dan is de belastingdienst uiteraard de eerste die dat te horen krijgt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Hoe hoog kan BITCOIN stijgen?

De spanning op de markten loopt weer op, nu blijkt dat de groei in China niet voldoet aan de (hoge) verwachtingen. Tja, het loopt niet meer van een leien dakje op de beurs, en dan drukken we ons eerder voorzichtig uit. In een dergelijk klimaat kan je aandelen best mijden. Of je tenminste terughoudend opstellen, tot de figuurlijk lucht is opgeklaard. Vandaag wil je averechts handelen, wars van de beurs.

Je moet opzoek naar activa met een lage of zelfs negatieve correlatie met aandelen. In eerste instantie denk je als belegger dan aan obligaties, grondstoffen, goud, zilver, …

En dat klopt ook allemaal in minder of grote mate (buiten de prijs van olie dan tegenwoordig gerekend). Maar toch zijn kapitaalmarkten tegenwoordig meer met mekaar verweven dan iedereen denkt. Als je ergens aan een touwtje trekt, dan beweegt de hele poppenkast.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Hoe een Duitse energiereus techniek achter BITCOIN wil inzetten om auto’s op te laden

Het Duitse energiebedrijf RWE gaat samenwerken met een bedrijf in ‘slimme contracten’ om het opladen van elektrische auto’s te vergemakkelijken en eerlijker te maken. Daarbij maken ze gebruik van de blockchain-technologie, de drijvende kracht achter virtuele munten als BITCOIN.

Als je nu je elektrische auto wil opladen, moet je een contract afsluiten voor de tijd die je wagen bij het oplaadpunt doorbrengt. Twee onverwachte bedrijven willen daar een einde aan gaan maken, schrijft Coindesk. Het gaat om het reusachtige Duitse energieconcern RWE en aanbieder van ‘slimme’ digitale contracten Slock.it.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Gaan de Chinezen vluchten naar BITCOIN? Mark Hart denkt van wel.

Mark Hart is een hedge-fund anager uit de VS en een expert op het gebied van China. Naast het feit dat hij dat hij de kredietkrisis voorspelde (en er flink aan verdiende) was hij een van degenen die ook de recente devaluatie van de Chinese yen aankondigde. En nu heeft hij zijn zinnen gezet op BITCOIN omdat hij denkt dat de koers daarvan wel eens flink zou kunnen gaan stijgen. En dat gebeurt volgens hem dan weer doordat chinezen zullen gaan proberen te vluchten uit de Yuan.

Het idee is als volgt, China zit in de financiele problemen die niet zomaar overgaan. De chinese economie loopt terug, de exporten dalen sterk en de Chinese autoriteiten gaan daar iets aan proberen te doen. Eén van de dingen die centrale banken dan doen is het devalueren van de munteenheid zodat bijvoorbeeld Chinese producten goedkoper worden voor buitenlandse kopers, wat dan weer goed is voor de export. Waarschijnlijk zijn er ook andere redenen om het te doen maar dat ze het aan het doen zijn is overduidelijk en het einde is waarschijnlijk nog niet in zicht. Sterker nog, mensen zoals Hart voorspellen een enorme toekomstige devaluatie. Alleen wanneer is nog de vraag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

Waarom u nu moet investeren in BITCOIN

Het nieuws van ons gratis BITCOIN Rapport kreeg we heel wat reacties. En zoals steeds zijn er voor- en tegenstanders. Maar wat ons vooral opviel, waren de specifieke vragen omtrent ons tijdstip van lancering. Vragen als – ‘Waarom gaan jullie nu pas in BITCOIN?’ – passeerden meer dan eens de revue.

Het zal u niet verbazen dat dergelijke vragen uit de hoek van de ‘believers’ in BITCOIN kwamen. En we geven het toe: we stonden aanvankelijk niet te trappelen…

Maar hier zat een uitgekiende strategie achter!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$