EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord bubbel.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord BUBBEL

Geplaatst op: dinsdag 5 maart 2019

Wat zeggen de lessen van deze 300 jaar oude BUBBEL ons?

De huidige centrale bankbeleid is niet nieuw. 300 jaar geleden was er namelijk de Mississippi-BUBBEL. Deze ontstond door andere door lage rentes, een ruim monetairbeleid en hoge aandelenkoersen. Volgens Edward Chancellor, financieel historicus, zijn er vandaag de dag aardig wat parallellen met deze vroegere BUBBEL.

300 jaar geleden verkeerde Frankrijk namelijk in crisis. De situatie was vergelijkbaar met Griekenland op het hoogte punt van de Europese schuldencrisis stelt Chancellor. De oplossing hiervoor was financiële verruiming, net zoals vandaag de dag.

En volgens Chancellor kunnen centrale bankiers een goede les leren van de vroegere situatie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 28 februari 2019

Wereldwijde vastgoedBUBBEL loopt leeg: Van de VS tot Australië en Dubai

Tal van berichten die ons bereiken vandaag handelen over één onderwerp: dalende huizenprijzen. We berichtten eerder al over de ernstige situatie down under. De vastgoedBUBBEL in Australië die leeg loopt. Soortgelijke gebeurtenissen vinden ook plaats in de VS en in Dubai. Tegelijk is voor de eerste maal in Nederland de gemiddelde woningprijs gestegen tot boven 300.000 euro. Leven wij soms op een eiland, afgesneden van de economische realiteit van de buitenwereld?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2019

Nederlandse woningprijzen blijven stijgen: oppassen voor Australische toestanden

Ook in 2019 worden huizen in Nederland duurder. Wel met 6 procent voor de gemiddelde woning oftewel 17.000 euro. Dat schrijft Rabobank in haar Kwartaalbericht Woningmarkt van 21 februari 2019. Verder heeft de bank het over ‘bijna overal recordprijzen.’ Kunnen de bomen tot in de hemel groeien? Of in dit geval de woningprijzen tot in de eeuwigheid blijven stijgen? De Kredietcrisis die in 2007 uitbrak leert ons van niet. Maar we hoeven niet eens zo ver terug te gaan in de tijd. Anno 2019 loopt opnieuw een vastgoedBUBBEL leeg. Namelijk helemaal down under. Wat is er in Australië aan de hand?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 20 februari 2019

‘StudentenBUBBEL’ in de maak?

De totale schuld van studenten in de Verenigde Staten is enorm gestegen sinds de financiële crisis. Momenteel bedraagt deze 1,46 biljoen dollar. Alleen tegelijkertijd is ook het aantal wanbetalers gestegen. De totale schuld van studenten met een betalingsachterstand van 90 dagen of meer neemt toe.

Het totaal aantal wanbetalers was in het vierde kwartaal van 2018 goed voor 166,4 miljard dollar volgens data van de Federal Reserve Bank van New York. Omdat zowel de totale uitstaande studentenschuld, als het aantal wanbetalers steeg, blijft het ratio wanbetalers gelijkt op zo’n 11 procent.

Ira Jersey van Bloomberg gaf aan waarom het aantal wanbetalers stijgt:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 11 februari 2019

Infographic: al het geld in heel de wereld

Een biljoentje hier, een biljoentje daar; voor je ’t weet heb je ’t over serieuze bedragen?! Deze infographic zet e.e.a. in perspectief. Is of was de cryptowereld een BUBBEL? Wat dan te denken van de hoeveelheid schuld in de wereld? Of de onvoorstelbare omvang van derivaten, afgeleide financiële producten? Van BUBBELs gesproken! Al het geld dat in heel de wereld in omloop is. Indrukwekkend! Watch it…

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs