EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord bubbel.
Artikel 506 tot 510 met de

betekenis van het woord BUBBEL

Geplaatst op: zondag 14 augustus 2011

Transparantie - Een Gouden Kans

De goudprijs gemeten in nagenoeg alle belangrijke valuta bereikt dagelijks nieuwe records. Mainstream analisten die goud niet begrijpen reppen over een BUBBEL. Gelukkig zie je ook steeds meer positieve geluiden over goud, zelfs in mainstream media.

Dit artikel dient niet om goud aan te prijzen als remedie voor de huidige kwalen. Ook al ben ik overtuigd van de monetaire kwaliteiten van goud en verwacht ik dat in een vrije markt (digitaal) goud, eventueel in combinatie met bitcoins een globaal betaalmiddel zou zijn.

Lees verder op Vrijspreker
Geplaatst op: zondag 7 augustus 2011

Financiele crisis vergelijkbaar met grote depressie

Kenneth Rogoff professor Economie aan Harvard benadrukt nogmaals dat deze crisis geen gewone crisis is, maar een financiele crisis. De andere bekende financiele crisis is de grote depressie uit de jaren dertig. Daarmee is ook meteen duidelijk dat de huidige recessie veel langer gaat duren dan bijvoorbeeld het knappen van de internetBUBBEL in 2001.

[...]

Het feit dat we in een financiele en schuldencrisis zitten betekent dat we nog jarenlang te maken krijgen met een zwakke groei van de economie, aanhoudende problemen rond de schulden, en hoge werkloosheid in landen als Amerika en Spanje. Ook voor Nederland geldt dat we een matige groei te gemoed gaan zien, mede door de bezuinigingen van onze regering.

Lees verder op Economics.web-log
Geplaatst op: maandag 1 augustus 2011

Besluiteloosheid van onze politici doet het Westen afglijden naar het Japanse model

Het westerse politieke systeem is niet langer bij machte om de moeilijke beslissingen te nemen die nodig zijn om uit de crisis te raken en met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan, schrijft The Economist. De wereld kent dit fenomeen. Twintig jaar geleden barstte de Japanse BUBBEL: sinds dan hebben Japanse leiders weinig meer gedaan dan de problemen voor zich uitgeduwd . De Japanse economie is de voorbije twee decennia amper gegroeid, zijn regionale invloed is verwaterd. Geen wonder dat China, met zijn berg cash en een (deels onterechte) reputatie dat het zijn zaakjes voor elkaar heeft, denkt dat zijn tijd is aangebroken.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 11 juli 2011

Grafiek: Consumentenprijzen vs huizenprijzen

Chart of the Week: De ontwikkeling van de Nederlandse consumentenprijzen ten opzichte van de ontwikkeling van de Nederlanse huizenprijzen. #BUBBEL

Chart of the Week: De ontwikkeling van de Nederlandse consumentenprijzen ten opzichte van de ontwikkeling van de Nederlanse huizenprijzen. #BUBBEL

In de afgelopen 40 jaar zijn de huizenprijzen in Nederland ruim verachtvoudigd, wat natuurlijk geen vreemd fenomeen is in een systeem dat draait op fiat geld. Maar wanneer je dit afweegt tegen de groei van consumentenprijzen, dat nog niet eens met de helft is gegroeid ten opzichte van de groei van de huizenprijzen, is een BUBBEL in de huizenmarkt al snel geconstateerd. Het is zeker niet afgelopen met de ellende in de huizenmarkt. De echte implosie zal ook hier in Nederland niet lang op zich laten wachten.

Lees verder op Biflatie
Geplaatst op: donderdag 7 juli 2011

Rogers: Geen vastgoedBUBBEL in China

Jim Rogers ziet in tegenstelling tot een toenemend aantal collega-analisten geen vastgoedBUBBEL in China. China is entirely different. You cannot buy 4 or 5 houses with no money down and (without a) job like you could in the U.S.

Lees verder op Blik op de Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs