Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

549 artikelen gevonden. Artikel 506 tot 510
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 7 mei 2011

Olie doet grondstoffenBUBBEL imploderen

Op de financiële markten moesten grondstoffen gisteren forse verliezen incasseren. Zo ging de prijs van een vat ruwe Brentolie 12 dollar lager, nadat investeerders masaal olie dumpten en er steeds meer van overtuigd lijken te raken dat de aanhoudende prijsstijgingen van grondstoffen het wereldwijd economisch herstel beginnen te hypothekeren. Voor centrale banken van de opkomende economieën zou er dan niets anders op zitten dan de intrestvoeten te verhogen om de inflatie te bestrijden.

Bron: Kijk op China
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2011

Chinese spooksteden en de groeiende vastgoedBUBBEL

Eerder schreven wij over de Chinese plannen voor het bouwen van 36 miljoen goedkope woningen waarmee de overheid de arbeidersklasse in China in de toekomst een kans wil geven op een fatsoenlijke woning. Wij waren in het artikel voorzichtig positief over deze plannen maar onderstaande video zet dit megaproject in een geheel nieuw daglicht. De huizen die de overheid wil gaan bouwen, die staan er namelijk al, en in veel gevallen al jaren wachtend op hun eerste bewoners.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: woensdag 4 mei 2011

Zilvercorrectie grootste van allen

Hoewel de zilverprijs gister nog een stabiele indruk maakte, kreeg deze alsnog een paar extra klappen te verduren. Van alle correcties die zilver de afgelopen jaren is tegengekomen, is de correctie waar zilver momenteel mee te kampen heeft, de meest heftige van allen (zomer 2008 uitgezonderd). Niet alleen het percentage (inmiddels ruim 16 procent in waarde afgenomen vanaf de top) waarin zilver is gedaald is opmerkelijk te noemen. Ook de korte periode waarin dit zich heeft voltrokken is opmerkelijk kort. In onderstaande afbeelding is dit goed te zien. Opgemerkt moet daarbij worden dat de stijging voorafgaand aan deze correctie nog nooit zo stijl geweest is.

Een ander opmerkelijk punt is de goud/zilver ratio die weer helemaal opgelopen is van 32 naar ruim 37.

Voor degene die nu denken dat het gedaan is met de stijgende lijn van zilver heb ik slecht nieuws. We hebben hier te maken met een "correctie", en niet met een leeglopende BUBBEL. De fundamenten voor zilver liggen als rotsen en de nijging van zilver is enkel omhoog. Een samenloop van omstandigheden heeft een opmerkelijke correctie teweeg gebracht. Dit zijn doorgaans hele mooie instapmomenten. Omstandigheden zoals deze zijn zeldzaam en kunnen beschouwd worden als cadeautjes. Een sneltrein stopt niet vaak, en gaat al helemaal niet in zijn achteruit om enkele passagiers nogmaals de mogelijkheid te bieden om voordelig in te stappen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

De BUBBEL in de edelmetalen BUBBELpraat

Nu de prijzen van goud en zilver aan een tussentijdse halte zijn aanbeland, zijn we nog steeds onder de indruk van de BUBBELpraat die weer her en der blijven lezen na onze gesprekken met beleggers afgelopen weekend over goud maar vooral zilver

Toen we afgelopen maandag terug op onderzoek gingen naar nieuws binnen het edelmetalensegment, werden we opnieuw met de nodige déjà vu gevoelens overladen.

Bron: Biflatie
Geplaatst: zondag 1 mei 2011

Is zilver een speculatieve BUBBEL geworden?

Is de zilvermarkt nog wel gezond? Dat vragen ze zich bij Fast Money van CNBC ook af. In de afgelopen 12 maanden steeg de zilverprijs met ruim 160% en afgelopen maand steeg het edelmetaal al bijna 30%. Is er een heuse zilvermania aan de gang? Nu de zilverprijs de $50,- nadert en het handelsvolume in zilver futures en ETFs naar een record is gestegen, beginnen sommige mensen zich af te vragen in hoeverre zilver een speculatieve BUBBEL is geworden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$